email:

[email protected]

Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Επικοινωνία

[email protected]

Με Παπαγιαννίδη ο Ιερωνυμάκης για τροποποίηση ΠΑΑ

Όπως ανακοίνωσε ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης με εντολή Λιβανού πραγματοποίησα τεχνική σύσκεψη στα γραφεία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΝΩΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ -ΓΓΕΠΥ / ΥΠΑΑΤ με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης κ. Πρίαμο Ιερωνυμάκη και τους συνεργάτες μας, για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΑΑ.

Μου ανέφερε για την πρωτοβουλία των αγροτών της περιοχής της Κρήτης με την δημιουργία Ένωσης για να βρουν λύσεις για την κοινή αντιμετώπιση και τη συλλογική διεκδίκηση των προβλημάτων της περιοχής. Μας έθεσε θέματα για τροποποίηση σε διάφορα μέτρα του ΠΑΑ.

Επίσης συζητήθηκε η ένταξη νέων αρδευτικών έργων βελτίωσης και συντήρησης στο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ Πρόγραμμα Υποδομών Αγροτικής Ανάπτυξης και Μετριασμού των Επιπτώσεων από την Κλιματική Αλλαγή «ΗΣΙΟΔΟΣ».

Συζητήθηκε εκτός των τρεχόντων θεμάτων το επιτακτικό πρόβλημα άρδευσης που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικές καλλιέργειες της Κρήτης γενικότερα όπως τα κηπευτικά, αμπέλια για οινοποίηση, καλαμπόκι , σιτηρά, δενδρώδεις καλλιέργειες, θερμοκήπια και η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και τυροκομίας.

Η Ανατολική Κρήτη σε αντίθεση με τη Δυτική, είναι ένα από τα πιο φτωχά σε υδατικό δυναμικό διαμέρισμα της χώρας, που ταυτόχρονα έχει έλλειμμα σε σύγχρονα και καινοτόμα υπόγεια αρδευτικά δίκτυα. Η αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γεωργικές περιοχές είναι στις άμεσες προτεραιότητες του κ Δημάρχου και του ΥΠΑΑΤ. Συζητήσαμε για ένα σχέδιο δράσης για τον ορεινούς Δήμους, συγκεκριμένα έργα και κυρίως για το νέα δημόσια έργα Αγροτικής Οδοποιίας με επαρκή τεχνικά χαρακτηριστικά.

Επίσης μεσαία έως 2,2 εκατ € εγγειοβελτιωτικά έργα που αφορούν αγωγοί μεταφοράς, δευτερεύον και τριτεύον αρδευτικό δίκτυο και συνοδά καινοτόμα έργα του ΠΑΑ 2023 -2027. Στόχος η ολοκλήρωση ενός βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Προγράμματος Υποδομών Αγροτικής Ανάπτυξης και μετριασμού των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή, εντός των χρονικών περιορισμών του ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2021-2026 καθώς και του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, με άμεσης προτεραιότητας δημόσια έργα προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ

Σχετικά Άρθρα

Σφακιανά κριάρια τσακώνονται στην μέση του δρόμου

Ενώπιον ενός πρωτόγνωρου θεάματος βρέθηκαν περαστικοί στα Σφακιά και συγκεκριμένα στο χωριό Ασκύφου. Σφακιανά κριάρια,...

Επιστροφή Λιβανού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ευτυχώς όχι για πολύ… Την ευκαιρία να δει τη συνέχεια της πολιτικής που χάραξε στο...

Αυξημένες οι ανάγκες των ελαιόδεντρων σε κάλιο αυτή την περίοδο

Μη ξεχνιόμαστε….. Είναι η περίοδος που τα ελαιόδεντρα έχουν αυξημένες ανάγκες σε κάλιο, το οποίο...

Ζητείται αγοραστής για το πρώτο φορτίο με Oυκρανικά σιτηρά

Το πλοίο Razoni απέκτησε παγκόμια φήμη την περασμένη εβδομάδα, ως το πρώτο εμπορικό πλοίο...

Ο ενιαίος φορέας διαχείρισης ελαιολάδου στην Κρήτη παίρνει σάρκα και οστά

Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε οι εννέα μεγαλύτερες Ενώσεις της Κρήτης και που πρωταγωνιστικό ρόλο...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here