email:

info@agrocretanews.gr

Σάββατο, 25 Απριλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Ενημέρωση ΟΠΕΚΕΠΕ στο κοινό για επιχειρούμενη απάτη

Σας ενημερώνουμε ότι, το τελευταίο 24ωρο, λάβαμε καταγγελία στην οποία αναφέρεται ότι, δικαιούχοι αγροτικών ενισχύσεων γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών τηλεφωνημάτων από αγνώστους που συστήνονται ως υπάλληλοι του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. οι οποίοι, με αιτιολογία την άμεση κατάθεση οφειλόμενου ποσού ενίσχυσης από τον Οργανισμό, ζητούν την παραχώρηση ευαίσθητων πληροφοριών όπως τον αριθμό τραπεζικής κάρτας των δικαιούχων, τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας της και τον κωδικό χρήστη (pin).

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ζητά από τους δικαιούχους να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες που σκοπό έχουν την εξαπάτηση τους και την απόκτηση πρόσβασης στον λογαριασμό τους, προφανώς για την απόσπαση χρηματικού ποσού, ή/και τη χρήση των καρτών τους.

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. διαβεβαιώνει τους δικαιούχους ότι δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ από υπαλλήλους του Οργανισμού, μέσω email, μηνυμάτων, ή τηλεφωνημάτων, προσωπικά τους στοιχεία όπως, αριθμοί και άλλες πληροφορίες τραπεζικών καρτών ή κωδικοί πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται από τους ίδιους για την ψηφιακή τους εξυπηρέτηση κατά τις συναλλαγές τους με τα τραπεζικά ιδρύματα (ebanking / phonebanking).

Τα απαραίτητα στοιχεία, για τις πληρωμές των δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων που διεκπεραιώνει ο Οργανισμός, αντλούνται από τις αιτήσεις των δικαιούχων στον Οργανισμό, ενώ οι πληρωμές πραγματοποιούνται με τραπεζική κατάθεση σε πιστωτικά ιδρύματα.

Για να αντιμετωπιστεί η απάτη αυτή, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. καλεί τους δικαιούχους που γίνονται δέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων, να υποβάλλουν αμέσως καταγγελία στην Αστυνομία.

Σχετικά Άρθρα

Ο Γιάννης Ανδριανός στο 11ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στο Ηράκλειο

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Ανδριανός, εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στα...

Παρέμβαση Αυγενάκη για τη Δράση «Παράγουμε στην Ελλάδα» και τα αιτήματα της Κρήτης

Για τη στήριξη της παραγωγής και τη δίκαιη πρόσβαση των επιχειρήσεων στα χρηματοδοτικά εργαλεία Ερώτηση...

Δέκα προσλήψεις σε Τ.Ο.Ε.Β. Κισσάμου και Βαρυπέτρου – Δείτε τις θέσεις

Την πρόσληψη πέντε εργαζομένων για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Τ.Ο.Ε.Β. Κόλπου Κισσάμου ενέκρινε...

Στοίχημα για τη βιωσιμότητα της κτηνοτροφίας της Κρήτης οι εφαρμογές κυκλικής οικονομίας

Μία σημαντική πρωτοβουλία κυκλικής οικονομίας στην τοπική οικονομία είναι το έργο LIFE MiCliFeed, ένα...

Τέσσερα εναέρια μέσα στην Κρήτη, φέτος – Στην Κρήτη ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς

Ψηλά ο πήχυς μετά την περυσινή καλή αντιπυρική περίοδο. Μετρώντας αντίστροφα ως την έναρξη της...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ