email:

info@agrocretanews.gr

Τετάρτη, 26 Αυγούστου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Ενημέρωση ΟΠΕΚΕΠΕ στο κοινό για επιχειρούμενη απάτη

Σας ενημερώνουμε ότι, το τελευταίο 24ωρο, λάβαμε καταγγελία στην οποία αναφέρεται ότι, δικαιούχοι αγροτικών ενισχύσεων γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών τηλεφωνημάτων από αγνώστους που συστήνονται ως υπάλληλοι του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. οι οποίοι, με αιτιολογία την άμεση κατάθεση οφειλόμενου ποσού ενίσχυσης από τον Οργανισμό, ζητούν την παραχώρηση ευαίσθητων πληροφοριών όπως τον αριθμό τραπεζικής κάρτας των δικαιούχων, τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας της και τον κωδικό χρήστη (pin).

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ζητά από τους δικαιούχους να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες που σκοπό έχουν την εξαπάτηση τους και την απόκτηση πρόσβασης στον λογαριασμό τους, προφανώς για την απόσπαση χρηματικού ποσού, ή/και τη χρήση των καρτών τους.

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. διαβεβαιώνει τους δικαιούχους ότι δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ από υπαλλήλους του Οργανισμού, μέσω email, μηνυμάτων, ή τηλεφωνημάτων, προσωπικά τους στοιχεία όπως, αριθμοί και άλλες πληροφορίες τραπεζικών καρτών ή κωδικοί πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται από τους ίδιους για την ψηφιακή τους εξυπηρέτηση κατά τις συναλλαγές τους με τα τραπεζικά ιδρύματα (ebanking / phonebanking).

Τα απαραίτητα στοιχεία, για τις πληρωμές των δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων που διεκπεραιώνει ο Οργανισμός, αντλούνται από τις αιτήσεις των δικαιούχων στον Οργανισμό, ενώ οι πληρωμές πραγματοποιούνται με τραπεζική κατάθεση σε πιστωτικά ιδρύματα.

Για να αντιμετωπιστεί η απάτη αυτή, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. καλεί τους δικαιούχους που γίνονται δέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων, να υποβάλλουν αμέσως καταγγελία στην Αστυνομία.

Σχετικά Άρθρα

ΑΚΚΕΛ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία διαβίβασε τις καταγγελίες του ΑΚΚΕΛ για Transpay κλπ του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) ανακοινώνει ότι η καταγγελία που υπέβαλε στην...

Ελεύθεροι επαγγελματίες – Αγρότες: 9 στους 10 με συντάξεις έως 800 ευρώ

Το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών θα λάβουν σύνταξη έως 800 ευρώ μεικτά (752 ευρώ...

Παραιτήθηκε από την Πλεύση Ελευθερίας ο αγροτοσυνδικαλιστής Σωκράτης Αλειφτήρας

Την παραίτησή του από την Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Σωκράτης Αλειφτήρας. Ο εκπρόσωπος Τύπου...

ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ: Επιδοτήσεις, προγράμματα, Σχέδια Βελτίωσης και οι παγίδες μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: Σε δύο παράλληλους δρόμους κινείται το επενδυτικό ενδιαφέρον του πρωτογενούς τομέα: στο νέο καθεστώς...

Ξεπερνούν τα 8 εκ. ευρώ οι αιτήσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο στην Κρήτη

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη 12η φάση του Μεταφορικού Ισοδυνάμου μετά την...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ