email:

info@agrocretanews.gr

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Εμμονές και άγνοια «γκρεμίζουν» τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Οι εμμονές κάποιων που προίστανται και καθώς φαίνεται το γεγονός ότι ο Πρόεδρος δεν έχει μεγάλη εμπειρία στα του ΟΠΕΚΕΠΕ οδηγούν σε συνεχή… φάουλ τον κρίσιμο αυτό Οργανισμό.

Δείγμα η ανακοίνωση – παρωδία, που έβγαλε στις 23 Νοεμβρίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τα δικαιολογητικά νόμιμης κατοχής αγροτεμαχίων που πρέπει να προσκομίσουν οι παραγωγοί. Ούτε τα τυπικά που αφορούν την ορθογραφία και το συντακτικό δεν μπορούν να τηρήσουν αφού η βιασύνη τους είναι τέτοια που τους κάνει να στέλνουν σοβαρές επιστολές χωρίς να τις ελέγξουν πριν τις κοινοποιήσουν.

Επίσης δείγμα είναι ότι δεν έχει ελεγχθεί καν η εφαρμογή αν μπορεί να δεχτεί τα έγγραφα που ζητάει ο Οργανισμός από τους παραγωγούς.

Μέχρι άλλωστε τώρα είναι αδύνατη η επισύναψη δικαιολογητικών με την προθεσμία να λήγει στις 2 του μήνα, λόγω του ότι το σύστημα είναι κλειστό.

Ακόμα, έχουν σταλεί λάθος μηνύματα και e mail σε παραγωγούς. Μέχρι και παραγωγοί που δεν είχαν ποτέ βοσκοτόπια έλαβαν ειδοποιήσεις. Δυστυχώς κάποιοι παίζουν με τα νεύρα των παραγωγών και των ΚΥΔ, αφού αγρότες-κτηνοτρόφοι αφήνουν τις δουλειές για να πάνε στα ΚΥΔ χωρίς να μπορούν να κάνουν την δουλειά τους.

Η ανακοίνωση που έβγαλε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις 22 του μήνα:


Σχετικά Άρθρα

ΑΚΚΕΛ-Η Κρήτη μπορεί να σώσει την Φέτα!!!

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ)ΚΟΙΝ.: Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας (Δ.Ο.Φ.) ΘΕΜΑ: Θέσεις και προτάσεις...

Οι αγρότες πρώτοι στους εργαζόμενους συνταξιούχους – 139.321 συνεχίζουν να εργάζονται μετά τη συνταξιοδότηση

• Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ΕΡΤ από τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ, Αλέξανδρο Βαρβέρης...

ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για τα δικαιολογητικά της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2026

Νέες Διευκρινίσεις για την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) 2026 και τη χορήγηση...

Συγκλόνισε ο νεαρός κτηνοτρόφος από την Γέργερη: Δεν πάει άλλο με την απαξίωση της κρητικής κτηνοτροφίας (vid)

Η παρέμβασή του ανέδειξε το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται πολλοί παραγωγοί, που βλέπουν τον...

Μ. Σχοινάς: «Σημαντική συμφωνία για τη νέα ΚΑΠ 2028–2034 – Διατηρούνται τα βασικά εργαλεία εισοδηματικής στήριξης των αγροτών»

Σημαντική πολιτική συμφωνία για τον νέο κανονισμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2028–2034 επιτεύχθηκε...

Πρόσφατα άρθρα

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ