email:

[email protected]

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Επικοινωνία

[email protected]

Δηλώσεις ΟΣΔΕ: Κατέβαζαν τους… περυσινούς κωδικούς τους οι παραγωγοί

“Χαρτοπόλεμος εντυπώσεων” έχει ξεσπάσει από την πλευρά του ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού το τελευταίο διάστημα η μία ανακοίνωση διαδέχεται την άλλη και φαίνεται να έχει “πυροδοτήσει” μία νέα ανακοίνωση του οργανισμού και το ρεπορτάζ του neakriti.gr που αποκάλυπτε, πως ακολουθώντας τη “διαδρομή” που το υπουργείο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ “έδειχναν” στους αγρότες, οι παραγωγοί έμπαιναν στο gov.gr και κατέβαζαν…τον περυσινό εξαψήφιο κωδικό τους, με πολλούς να μην το παίρνουν χαμπάρι και να τον δίνουν αρμοδίως για την…ενεργοποίηση… Σήμερα, λοιπόν, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, έδωσε μία άλλη “διαδρομή” στον “αέρα”, προφανώς “λησμονώντας” ότι… “τα γραπτά μένουν”!

Συγκεκριμένα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ “υπενθυμίζει” υποτίθεται, ότι “η έκδοση του εξαψήφιου κωδικού, για τους παραγωγούς που επιθυμούν να υποβάλλουν την ΕΑΕ 2023 μέσω πιστοποιημένου ΚΥΔ, πραγματοποιείται μέσω της διεύθυνσης: https://eae2023.opekepe.gov.gr/landing-page

Σε περίπτωση που η διαδικασία εξαγωγής του εξαψήφιου κωδικού, για την ΕΑΕ 2023, δεν έχει πραγματοποιηθεί με χρήση της άνωθεν διεύθυνσης πρέπει να επαναληφθεί”.

Ωστόσο, στις 17 Μαΐου στο “παρά πέντε” των εκλογών της 21ης Μαΐου, η τότε ανακοίνωση καλούσε τους παραγωγούς να ακολουθούν την εξής “διαδρομή” για την αντιγραφή των κωδικών τους: “https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-agrotikes-anaptuxes-kai-trophimon/organismos-pleromon-kai-elegkhou-koinotikon-eniskhuseon-prosanatolismou-kai-eggueseon-opekepe/eae“.

Μάλιστα, ανατρέχοντας στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην επίσημη σελίδα του, φαίνεται να έχει γίνει η σχετική διόρθωση και αναγράφεται η νεότερη διεύθυνση με την προσθήκη του “eae2023″… Ανατρέχοντας όμως, στις δικές μας δημοσιεύσεις, βρήκαμε τι είχε ανακοινωθεί στις 17 Μαΐου…

Έχει ενδιαφέρον τώρα να μάθουμε αν οι παραγωγοί μπορούν πράγματι να αντιγράφουν τον εξαψήφιο κωδικό του 2023 ή χρειάζεται να τον ζητήσουν από τα λογιστικά γραφεία με τα οποία συνεργάζονται, με το ενδεχόμενο ακόμα και να πρέπει να χρεωθούν αυτή την υπηρεσία.

Όπως πάντως και να είναι τα πράγματα, είναι απολύτως βέβαιο πως ούτε με τον σωστό εξαψήφιο κωδικό μπορεί ο παραγωγός να ενεργοποιήσει. Είτε μόνος του, είτε μέσω ΚΥΔ, δεν μπορεί να έχει πρόσβαση. Βέβαια, μπορεί και σήμερα, ή τις αμέσως επόμενες μέρες τπ σύστημα να ανοίξει. Αυτό που πρέπει πρώτα να γίνει είναι να δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων οι εφαρμοστικές αποφάσεις που απομένουν για να ξεκινήσει η «κανονική» λειτουργία υποδοχής δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Μέχρι τώρα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οι πρώτες εφαρμοστικές αποφάσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027, μέσω των οποίων ορίζεται ο βασικός κορμός του πλαισίου εφαρμογής του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον πρωτογενή τομέα, βάσει του οποίου θα αξιοποιηθούν τα 19,3 δισ. ευρώ της νέας προγραμματικής περιόδου.

Οι εν λόγω αποφάσεις αφορούν τον Πυλώνα Ι της ΚΑΠ και καθορίζουν το πλαίσιο εισροών 1,9 δις ευρώ ανά έτος για την περίοδο 2023-2027.

neakriti.gr

Σχετικά Άρθρα

Επίθεση χάκερς δέχθηκε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, πρόβλημα στο ΟΣΔΕ

Επίθεση από χάκερς δέχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του Agrocretanews ο ΟΠΕΚΕΠΕ τις προηγούμενες ώρες,...

Η ECDM Expo SEΕ 2023 έδειξε πώς παίζεται πλέον το παιχνίδι στο εμπόριο και τη διαφήμιση!

Το γεγονός της χρονιάς για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και το Ψηφιακό Μάρκετινγκ στη Νοτιοανατολική...

«Λίγοι οι 300.000 εργάτες γης» φωνάζουν οι αγρότες της Ιεράπετρας

Διά στόματος υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεση να νομιμοποιήσει...

Ανοδικές προβλέπονται οι τάσεις στις τιμές του ελαιολάδου

Εκτιμήσεις και απόψεις ελαιοκομικών οργανώσεων ΑγροΕκφραση: 30-9-2023 Την ανοδική τάση της τιμής του ελαιολάδου και στο...

Κίνδυνος για την παραγωγή Φέτας λόγω Daniel

Η Ελλάδα παράγει περίπου 140.000 τόνους φέτας ετησίως, εξάγοντας γύρω στο 65% της παραγωγής. Τον...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here