email:

info@agrocretanews.gr

Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Δηλώσεις ΟΣΔΕ: Κατέβαζαν τους… περυσινούς κωδικούς τους οι παραγωγοί

“Χαρτοπόλεμος εντυπώσεων” έχει ξεσπάσει από την πλευρά του ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού το τελευταίο διάστημα η μία ανακοίνωση διαδέχεται την άλλη και φαίνεται να έχει “πυροδοτήσει” μία νέα ανακοίνωση του οργανισμού και το ρεπορτάζ του neakriti.gr που αποκάλυπτε, πως ακολουθώντας τη “διαδρομή” που το υπουργείο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ “έδειχναν” στους αγρότες, οι παραγωγοί έμπαιναν στο gov.gr και κατέβαζαν…τον περυσινό εξαψήφιο κωδικό τους, με πολλούς να μην το παίρνουν χαμπάρι και να τον δίνουν αρμοδίως για την…ενεργοποίηση… Σήμερα, λοιπόν, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, έδωσε μία άλλη “διαδρομή” στον “αέρα”, προφανώς “λησμονώντας” ότι… “τα γραπτά μένουν”!

Συγκεκριμένα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ “υπενθυμίζει” υποτίθεται, ότι “η έκδοση του εξαψήφιου κωδικού, για τους παραγωγούς που επιθυμούν να υποβάλλουν την ΕΑΕ 2023 μέσω πιστοποιημένου ΚΥΔ, πραγματοποιείται μέσω της διεύθυνσης: https://eae2023.opekepe.gov.gr/landing-page

Σε περίπτωση που η διαδικασία εξαγωγής του εξαψήφιου κωδικού, για την ΕΑΕ 2023, δεν έχει πραγματοποιηθεί με χρήση της άνωθεν διεύθυνσης πρέπει να επαναληφθεί”.

Ωστόσο, στις 17 Μαΐου στο “παρά πέντε” των εκλογών της 21ης Μαΐου, η τότε ανακοίνωση καλούσε τους παραγωγούς να ακολουθούν την εξής “διαδρομή” για την αντιγραφή των κωδικών τους: “https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-agrotikes-anaptuxes-kai-trophimon/organismos-pleromon-kai-elegkhou-koinotikon-eniskhuseon-prosanatolismou-kai-eggueseon-opekepe/eae“.

Μάλιστα, ανατρέχοντας στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην επίσημη σελίδα του, φαίνεται να έχει γίνει η σχετική διόρθωση και αναγράφεται η νεότερη διεύθυνση με την προσθήκη του “eae2023″… Ανατρέχοντας όμως, στις δικές μας δημοσιεύσεις, βρήκαμε τι είχε ανακοινωθεί στις 17 Μαΐου…

Έχει ενδιαφέρον τώρα να μάθουμε αν οι παραγωγοί μπορούν πράγματι να αντιγράφουν τον εξαψήφιο κωδικό του 2023 ή χρειάζεται να τον ζητήσουν από τα λογιστικά γραφεία με τα οποία συνεργάζονται, με το ενδεχόμενο ακόμα και να πρέπει να χρεωθούν αυτή την υπηρεσία.

Όπως πάντως και να είναι τα πράγματα, είναι απολύτως βέβαιο πως ούτε με τον σωστό εξαψήφιο κωδικό μπορεί ο παραγωγός να ενεργοποιήσει. Είτε μόνος του, είτε μέσω ΚΥΔ, δεν μπορεί να έχει πρόσβαση. Βέβαια, μπορεί και σήμερα, ή τις αμέσως επόμενες μέρες τπ σύστημα να ανοίξει. Αυτό που πρέπει πρώτα να γίνει είναι να δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων οι εφαρμοστικές αποφάσεις που απομένουν για να ξεκινήσει η «κανονική» λειτουργία υποδοχής δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Μέχρι τώρα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οι πρώτες εφαρμοστικές αποφάσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027, μέσω των οποίων ορίζεται ο βασικός κορμός του πλαισίου εφαρμογής του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον πρωτογενή τομέα, βάσει του οποίου θα αξιοποιηθούν τα 19,3 δισ. ευρώ της νέας προγραμματικής περιόδου.

Οι εν λόγω αποφάσεις αφορούν τον Πυλώνα Ι της ΚΑΠ και καθορίζουν το πλαίσιο εισροών 1,9 δις ευρώ ανά έτος για την περίοδο 2023-2027.

neakriti.gr

Σχετικά Άρθρα

Οδηγίες χειρισμού τρακτέρ-Μπορούν να προληφθούν ατυχήματα αν ακολουθούνται οι αρχές πρόληψης.

Τα περισσότερα ατυχήματα μπορούν να προληφθούν αν ακολουθούνται οι αρχές πρόληψης. Αυτό το άρθρο...

Κρητικός αγριόγατος: Τι έδειξε έρευνα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης πραγματοποίησε την έρευνα με τη μέθοδο...

Αυγενάκης προς «μικρή ΕΘΕΑΣ»: Οι μικροί συνεταιρισμοί αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του συνεταιρίζεσθαι

Αυγενάκης προς το προεδρείο της «μικρής ΕΘΕΑΣ»: Οι μικροί συνεταιρισμοί αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του...

Προβληματισμός για την κλιματική αλλαγή

Στον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι ελαιώνες της Κρήτης  και συμβάλουν στο οικολογικό σύστημα...

Η διαχείριση κενών συσκευασιών των φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η  διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Η διαχείριση κενών συσκευασιών των...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ