email:

info@agrocretanews.gr

Παρασκευή, 17 Απριλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Πρόστιμο πάνω από 1,7 εκατ. ευρώ σε 63χρονο που βασάνιζε ζώα στη Δονούσα

Πάνω από 1,7 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το ύψος του χρηματικού προστίμου που βεβαιώθηκε σε βάρος ενός 63χρονου στη Δονούσα, από αστυνομικούς που πραγματοποίησαν έφοδο ύστερα από καταγγελία για βασανισμό ζώων, σε περιφραγμένο χώρο ιδιοκτησίας του, όπου υπήρχαν παλιά ενοικιαζόμενα δωμάτια και εστιατόριο τα οποία δεν λειτουργούσαν πια.

Εκεί είχε μαζέψει, κλειδώσει και αφήσει υποσιτισμένες 58 γάτες.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές ύψος προστίμου που έχει έως τώρα βεβαιωθεί για τέτοιες παραβάσεις, ενώ από αυτό προκύπτει και η άθλια εικόνα που αντίκρισαν οι Αρχές από την κατάσταση των ζώων.

Μάλιστα, το ποσό αναμένεται να υπερβεί το 1.740.000 ευρώ που είναι τώρα, μόλις βεβαιωθούν  και οι επιπλέον παραβάσεις για έλλειψη βιβλιαρίων υγείας των ζώων, έλλειψη τσιπ κλπ.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν για αντίστοιχους λόγους στο Μοσχάτο, συνελήφθη και θα οδηγηθεί στην εισαγγελία της Νάξου με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για τον νόμο περί προστασίας των ζώων.

Πηγή: ΕΡΤ, skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Ψυχραιμία, αυστηρή τήρηση των μέτρων και συνεχής στήριξη των πληγέντων το μήνυμα της έκτακτης σύσκεψη για τον αφθώδη πυρετό

Ετοιμάζεται σχέδιο μερικής διακίνησης τυριών υπό αυστηρές προϋποθέσεις βιοασφάλειας – Ομάδα διαχείρισης κρίσης και...

Χάος στο Κτηματολόγιο Ηρακλείου: Σε «ομηρία» χιλιάδες περιουσίες – Εκκρεμότητες που «λιμνάζουν» πάνω από χρόνο!

Καθυστερήσεις έως και έναν χρόνο «παγώνουν» την αγορά ακινήτων - Μήνες αναμονής για απλές...

ΑΚΚΕΛ: Η φέτα βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο από λανθασμένες πολιτικές

Η φέτα δεν απειλείται από ξένους ανταγωνιστές. Απειλείται από εγχώριες αποφάσεις που διαλύουν την...

Ανακοίνωση Δικτύου Αγροτικής Πολιτικής Νέας Αριστεράς: Κίνδυνος νέων προστίμων λόγω καθυστερήσεων στα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης

Έναν χρόνο μετά τις θριαμβευτικές εξαγγελίες του τότε Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης (Μάιος 2025) για...

Νέοι αγρότες και ηγεσία του ΥΠΑΑΤ με χαρτί…Λυκείου!!!

Η συζήτηση για τα προσόντα και τα κριτήρια στη δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα αποκτά...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ