email:

[email protected]

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Επικοινωνία

[email protected]

Συνεταιριστικό παγωτό κρέμα και μελομακάρονο

Με νέα προϊόντα βγαίνει το επόμενο διάστημα ο Αγροτικός & Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μεσοτόπου στην αγορά. Ενόψει Χριστουγέννων θα κυκλοφορήσει παγωτό με γεύση κρέμα & μελομακάρονο, ενώ παράλληλα στα ράφια των καταστημάτων θα κάνουν την εμφάνισή τους  τυροπιτάκια σε συσκευασίες 500 γραμμαρίων και ενός κιλού. Επίσης στα νέα προϊόντα περιλαμβάνονται και κρέμες όπως κρέμα βανίλια, κρέμα σοκολάτας, ρυζόγαλο και για τα παιδιά έρχεται κρέμα φράουλα. Παράλληλα στο Συνεταιριστικό Τυροκομείο έχουν ολοκληρωθεί οι εκσκαφές και το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει η δημοπράτηση του έργου, ενώ εν αναμονή είναι η άδεια ανακατασκευής του χώρου που καταστράφηκε από την φωτιά.

Η φωτιά της 13ης Ιουλίου του 2021 δεν στάθηκε ικανή να ανακόψει την πορεία μιας μονάδας η οποία στηρίζει οικονομικά μια ολόκληρη περιοχή στη Δυτική Λέσβο,  απασχολώντας περισσότερες από 300 οικογένειες και αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα  που παραδοσιακά έθρεψαν στη Λέσβο ολόκληρες γενιές.

Τυροκομικά προϊόντα συνεταιρισμού

Μετά την δυνατή και γεμάτη γεύση που άφησαν σε όλους τα παγωτά του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου το καλοκαίρι του 2021, η μονάδα αυξάνει την γκάμα των προϊόντων της, αποδεικνύοντας ότι η συστηματική και η οργανωμένη δουλειά είναι ικανή να προσπεράσει κάθε δυσκολία.  

Γεύσεις των παγωτών που κυκλοφόρησαν φέτος το καλοκαίρι

«Ο Συνεταιρισμός συνεχίζει την παραγωγική του δράση τόσο για τα τυροκομικά προϊόντα όσο και για το παγωτό.  Το επόμενο χρονικό διάστημα θα μπορεί να γευτεί ο καταναλωτής τόσο στη Λέσβο όσο και εκτός νησιού τα νέα προϊόντα μας που είναι το παγωτό με γεύση κρέμα & μελομακάρονο εν όψει Χριστουγέννων καθώς και τυροπιτάκια σε συσκευασίας μισού και ενός κιλού και κρέμες για μεγάλους και για παιδιά» είπε στο «Ε» ο διευθυντής του Συνεταιρισμού Μανώλης Κωνσταντιδέλλης, προσθέτοντας ότι παρά την καταστροφή η μονάδα δεν σταμάτησε να τροφοδοτεί τους πελάτες της. Η στήριξη του κόσμου είχε αντίκτυπο στις πωλήσεις των προϊόντων του Συνεταιρισμού οι οποίες αυξήθηκαν τόσο στην πόλη της Μυτιλήνης όσο και εκτός νησιού.

Εν αναμονή άδειας ανακατασκευής 

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Συνεταιρισμός αναμένει την άδεια ανακατασκευής του χώρου που καταστράφηκε από την φωτιά και τις μελέτες βάσει των οποίων θα γίνει η τριμερής προγραμματική σύμβαση ανάμεσα σε Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Δήμο Δυτικής Λέσβου και Συνεταιρισμό Μεσοτόπου, με στόχο την δημοπράτηση του έργου, σε ό,τι έχει να κάνει με το κτηριακό κομμάτι. Οι μελέτες σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντιδέλλη έχουν εκπονηθεί και  αυτό που εκκρεμεί είναι η άδεια ανακατασκευής.

Το ευχαριστώ Κωνσταντιδέλλη

Ο κ. Κωνσταντιδέλλης με αφορμή τις εξελίξεις στον συνεταιρισμό δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι έχουν συνδράμει και ιδιαίτερα τον Αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Λέσβου του κυβερνώντος κόμματος, Χαράλαμπο Αθανασίου, καθώς μεσολάβησε για χρηματοδότηση του Συνεταιρισμού, όσο και για την επικοινωνία των εκπροσώπων της μονάδας με αρμόδια Υπουργεία για να εξασφαλιστούν πόροι για τα υπόλοιπα πράγματα που καταστράφηκαν, είτε ήταν μηχανολογικός εξοπλισμός είτε εγκαταστάσεις. «Υπήρξε ακόμη μία δέσμευση από τον υπουργό κ. Πέτσα και σε αυτό συνέβαλε σημαντικά ο κ. Αθανασίου» πρόσθεσε ακόμηΩστόσο και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επερωτήσεις τους στην βουλή «κίνησαν» το θέμα. Ακόμη ευχαρίστησε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καθώς και τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων γιατί με τις ομόφωνες αποφάσεις τους βοήθησαν στον να εγκριθούν αποφάσεις καίριες για την πορεία του συνεταιρισμού. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρηκαι τον Αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, Πανάγο Κουφέλο. Επίσης συνέδραμαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και συγκεκριμένα από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας τον Γιώργο Λαγουταρη, από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων τον Δημήτρη Ακριώτη και από τη Δ/νση Οικονομικών και Δημοσίου Ελέγχου Ζήνα Μωραΐτου. Επιπλέον από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου υπήρξε δέσμευση για την χρηματοδότηση της άδειας ανακατασκευής, από τον Δήμο Μυτιλήνης εστάλησαν κοντέινερ για χρήση. Ο διευθυντής της ΕΤΑΛ Τάσος Περιμένης και ο πρόεδρος Παναγιώτης Τατάκης ήταν δίπλα στον Συνεταιρισμό με τον κ. Περιμένη να καταθέτει προτάσεις στο αρμόδιο υπουργείο προκειμένου ο Συνεταιρισμός να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα, όπως έγινε με το Τυροκομείο. Τέλος η σχολική επιτροπή Α’ βάθμιας εκπαίδευσης με τον πρόεδρό της Νίκο Περιβολάρη αποφάσισαν να προμηθεύονται τα είδη καθαριότητας των σχολικών μονάδων από τον Συνεταιρισμό.

Πηγή: emprosnet.gr

Σχετικά Άρθρα

Γενική Συνέλευση Συλλόγου Ιεράπετρας

Θέμα: «Γενική Συνέλευση Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας» Καλούμε τα μέλη του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας να...

Τα μεγάλα οφέλη του μελιού στην υγεία

Το μέλι έχει κατηγορηθεί ότι παχαίνει. Μια κουταλιά της σούπας μέλι προσδίδει 60 περίπου...

Δικαστικό μπλόκο στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στον Άρδακτο

Δεκτή έκανε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνης την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο δήμος...

Παράταση για το πρόγραμμα νέων ζητά το ΓΕΩΤΕΕ

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας , με σχετικό έγγραφο προς τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και...

Ο μεγαλύτερος παραγωγός λιπασμάτων διακόπτει την παραγωγή λόγω των τιμών του φυσικού αερίου

Η Azomures, ο μεγαλύτερος παραγωγχημικών λιπασμάτων της Ρουμανίας, δήλωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here