email:

info@agrocretanews.gr

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Πρόλαβαν και αύξησαν τις τιμές στα καύσιμα

Αύξηση στις τιμές των υγρών καυσίμων καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα στα πρατήρια της χώρας, με την τιμή της αμόλυβδης στο Ρέθυμνο αυτή τη στιγμή να έχει διαμορφωθεί περίπου στα 1,787 ευρώ ανά λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης στα 1,527 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Την εβδομάδα που διανύουμε παρατηρείται μια σχετική σταθεροποίηση στις τιμές της βενζίνης, όπως σημείωσε ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Ρεθύμνου Ηρακλής Ξυδάκης μιλώντας με τα «Ρ.Ν.», κάνοντας λόγο για μια φυσιολογική αύξηση τις προηγούμενες μέρες δεδομένων των διεθνών εξελίξεων.

«Αυτήν τη βδομάδα από ό,τι δείχνουν τα στοιχεία υπάρχει μια σταθεροποίηση της τιμής της βενζίνης, όμως υπάρχει μια αύξηση στο πετρέλαιο», τόνισε.

Η τιμή του βαρελιού διεθνώς κινείται περίπου στα 74 δολάρια, ενώ υπάρχει αβεβαιότητα και αδυναμία πρόβλεψης για την εξέλιξή της.

«Εάν κλείσουν οι διεθνείς θαλάσσιοι οδοί θα εκτιναχθεί η τιμή του βαρελιού και θα περάσει τα 110, κάτι το οποίο μάλλον είναι απίθανο να συμβεί. Όμως δεν μπορεί να το διασφαλίσει κανένας ότι δεν θα συμβεί»περιέγραψε ο κ. Ξυδάκης.

Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε ότι στο Ρέθυμνο έχει ελαφρώς αυξηθεί η κατανάλωση λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, ενώ όσον αφορά στο αίτημα των πρατηριούχων υγρών καυσίμων για την κατάργηση του πλαφόν στις τιμές επεσήμανε ότι σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Ανάπτυξης πρόκειται να παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου, κάτι το οποίο αναμένουν να δουν στην πράξη.

Οι τιμές στους νομούς της Κρήτης

Ακριβά εξακολουθούν να πληρώνουν τα καύσιμα οι καταναλωτές της Κρήτης, καθώς οι τιμές στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες του νησιού είναι σημαντικά υψηλότερες σε σχέση με τον πανελλήνιο σταθμισμένο μέσο όρο που ανέρχεται στα 1,741 ευρώ για τη βενζίνη και στα 1,487 ευρώ για το πετρέλαιο κίνησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης για τη Δευτέρα 16 Ιουνίου.

Αναλυτικά, το Ρέθυμνο παραμένει ο νομός με τα ακριβότερα καύσιμα στο νησί, ακολουθεί με μικρή διαφορά ο νομός Ηρακλείου με την αμόλυβδη να κοστίζει 1,785 ευρώ το λίτρο και το ντίζελ 1,525 ευρώ. Ακολουθεί ο νομός Λασιθίου με 1,778 ευρώ στη βενζίνη και 1,523 ευρώ το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης. Τα φθηνότερα καύσιμα στην Κρήτη έχει ο νομός Χανίων με 1,756 ευρώ στη βενζίνη και 1,503 ευρώ στο ντίζελ.

Σχετικά Άρθρα

“Φτάνει πια με τις υποσχέσεις – Η Ιεράπετρα βγαίνει μπροστά”

Πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2026 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας,...

Η Συνέντευξη Τύπου του ΑΚΚΕΛ στην ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου

Στην Αίθουσα ΓΕΡΜΑΝΟΣ-D θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00 η καθιερωμένη Συνέντευξη...

Νέοι Αγρότες – 50.000€: Πριμ διαδοχής ή πριμ παραίτησης;

Υπάρχει μια σιωπηλή ομολογία ήττας κρυμμένη μέσα στο νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο για τη γεωργία. Η...

Αγροτικά προϊόντα: «Πέφτουν» οι τιμές, ενώ το κόστος αυξάνεται

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat για το δεύτερο τρίμηνο του 2026 – Η...

Προσπάθειες να ξεμπλοκάρει το ΟΣΔΕ και σκέψεις για μεταβατικό στάδιο στην ταυτοποίηση αγροτεμαχίων

Προβληματισμό έχει δημιουργήσει σε κυβέρνηση και ΑΑΔΕ το «πάγωμα» του ΟΣΔΕ 2026, με τις...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ