email:

info@agrocretanews.gr

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Ηράκλειο: Χωρίς λαϊκές αγορές για δύο ημέρες – Πότε δεν θα λειτουργήσουν

Χωρίς λαϊκές αγορές θα μείνει ο νομός Ηρακλείου την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών.

Την ενημέρωση έκανε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος των παραγωγών στις λαϊκές αγορές του νομού Ηρακλείου, Παντελής Παπαδάκης.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στην πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον που αποφάσισαν η Συνομοσπονδία Λαϊκών Αγορών Ελλάδας, η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών και όλες οι Ομοσπονδίες επαγγελματιών και παραγωγών σε όλη τη χώρα, με ημερομηνία έναρξης την 7η Ιανουαρίου 2026.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, η κινητοποίηση κρίθηκε αναγκαία, καθώς οι παραγωγοί και οι αυτοαπασχολούμενοι αγρότες συνεχίζουν να διαθέτουν τα προϊόντα τους σε χαμηλές τιμές, ενώ οι πολιτικές που ακολουθούνται επιβαρύνουν σημαντικά το κόστος σε κάθε στάδιο της διακίνησης.

Τα βασικά αιτήματα της απεργίας περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση της ακρίβειας στις λαϊκές αγορές, τη στήριξη των αγροτών και τη μείωση του κόστους παραγωγής, την κατάργηση του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης και την άμεση απόσυρση της πρόσθετης φορολόγησης 10%. Ζητούν επίσης τη διόρθωση προβλημάτων που δημιουργεί ο Ν. 4849/2021 και την εισαγωγή ηλεκτρονικού δελτίου αποστολής, προκειμένου να διευκολυνθεί η λειτουργία των λαϊκών αγορών.

ekriti.gr

Σχετικά Άρθρα

Ο Μ. Σχοινάς στο Συμβούλιο Γεωργίας στις Βρυξέλλες: Ευρωπαϊκή άμεση δράση για το κόστος παραγωγής

Προσερχόμενος στο Συμβούλιο ο ΥπΑΑΤ έκανε την ακόλουθη δήλωση:Σε αυτούς τους δύσκολους γεωπολιτικά καιρούς,...

Κρητική σταφίδα στα αζήτητα και αμπέλια χτυπημένα από τις βροχές – Σε διπλή «μέγγενη» οι παραγωγοί

Στα αζήτητα παραμένουν εκατοντάδες τόνοι κρητικής σταφίδας, την ώρα που οι παραγωγοί βλέπουν ένα...

Καύσιμα: Στο τραπέζι η μείωση του ΕΦΚ – Η κρίσιμη μάχη της κυβέρνησης με την ακρίβεια

Στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού βρίσκεται η αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους, με τη...

Πρόβειο γάλα: Έσπασε τα 2 ευρώ – Η αγορά θυμίζει χρηματιστήριο και κανείς δεν λέει πού σταματά

- Συμφωνίες στα 2 €/κιλό επιβεβαιώνει το Agrocapital – Οι βιομηχανίες αναζητούν πρώτη ύλη,...

Αφθώδης πυρετός: Επιστροφή στην αδιέξοδη πραγματικότητα

Επανεκκίνησαν οι θανατώσεις ζώων. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2026 ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα για...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ