email:

[email protected]

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Επικοινωνία

[email protected]

Χιονοστιβάδα εξελίξεων φέρνει αλλαγές και στο ΥΠΑΑΤ;

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agrocretanews από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων των Αθηνών, η πρόσφατη κακοκαιρία στην Αττική και τα λάθη-παραλείψεις των συναρμόδιων Υπουργείων, σε συνδυασμό με την κόπωση της κυβέρνησης και σε επίπεδο δημοσκοπικό (μέχρι και στις 7 μονάδες έπεσε η διαφορά στις δημοσκοπήσεις), δεν αποκλείεται και μάλιστα σε σύντομο χρόνο, να φέρνουν πολιτικές εξελίξεις και αλλαγές σε αρκετά Υπουργεία, μεταξύ αυτών και στο ΥΠΑΑΤ.

Ο ΥΠΑΑΤ Σπήλιος Λιβανός αλλά και οι υφισταμένοι του θεωρείται δεδομένο ότι έχουν εμφανίσει σημαντικά κενά στην διαχείριση του αγροτικού ζητήματος (κάτι που φαίνεται και από τις αντιδράσεις των αγροτών και την επικείμενη έξοδο των τρακτέρ στους δρόμους), γεγονός που από πολλούς στη ΝΔ φέρνει δημοσκοπική κατάρρευση, σε όλες τις αγροτικές περιοχές και ιδίως στην Κρήτη. Εδώ, σημαντικό ρόλο έχουν παίξει οι επιλογές του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ να τα… βάλουν με τον κτηνοτροφικό κόσμο, κόβοντας τις επιδοτήσεις τους ή αφήνοντάς τους απλήρωτους.

Οι εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό με τα προβλήματα από τους δασικούς χάρτες έχουν φέρει σε απόγνωση του Κρητικούς γεωργούς και κτηνοτρόφους. Στα ονόματα που ήδη παίζουν για το ΥΠΑΑΤ είναι αυτά του Σίμου Κεδίκογλου, νυν υφυπουργού που δεν αποκλείεται να αναβαθμιστεί, αλλά και του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος από καραμπόλες μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί στο μέγαρο της Βάθη.

Για μια θέση στο ΥΠΑΑΤ παίζει και το όνομα του Βουλευτή Πέλλας Λάκη Βασιλειάδη, ενώ δύσκολα θα προτιμηθεί κάποιος Θεσσαλός για τη θέση αυτή. Από την άλλη, ο Σπήλιος Λιβανός, που δείχνει σαν από καιρό να ετοιμάζεται για άλλες πολιτείες (Υπουργεία), αφού ελλείψει δυνατού επιτελείου, μοιάζει να πελαγοδρομεί στα λασπόνερα της ελληνικής υπαίθρου και υπάρχει πλέον κίνδυνος να μην ξαναεκλεγεί στο νομό του, δεδομένων των απωλειών στα ποσοστά της ΝΔ.

Σχετικά Άρθρα

Η ECDM Expo SEΕ 2023 έδειξε πώς παίζεται πλέον το παιχνίδι στο εμπόριο και τη διαφήμιση!

Το γεγονός της χρονιάς για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και το Ψηφιακό Μάρκετινγκ στη Νοτιοανατολική...

«Λίγοι οι 300.000 εργάτες γης» φωνάζουν οι αγρότες της Ιεράπετρας

Διά στόματος υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεση να νομιμοποιήσει...

Ανοδικές προβλέπονται οι τάσεις στις τιμές του ελαιολάδου

Εκτιμήσεις και απόψεις ελαιοκομικών οργανώσεων ΑγροΕκφραση: 30-9-2023 Την ανοδική τάση της τιμής του ελαιολάδου και στο...

Κίνδυνος για την παραγωγή Φέτας λόγω Daniel

Η Ελλάδα παράγει περίπου 140.000 τόνους φέτας ετησίως, εξάγοντας γύρω στο 65% της παραγωγής. Τον...

«Πάρτι από τους κερδοσκόπους»: Φόβοι για αδικαιολόγητες ανατιμήσεις και στην Κρήτη με φόντο τον Θεσσαλικό Κάμπο

Μετά τη μεγάλη καταστροφή από την κακοκαιρία “Daniel” εκφράζονται φόβοι για: - ανατιμήσεις μέχρι...

Πρόσφατα άρθρα

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here