email:

info@agrocretanews.gr

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Φτάνει πια ο εμπαιγμός και η δήθεν αναγνώριση της προσφοράς των κτηνιάτρων

ΘΕΜΑ: «Κινητοποιήσεις Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων- Δράσεις Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ».

Η Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ σε συνέχεια της από 12-12-2024 Απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της στηρίζει και συνδράμει την απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Βασικές, αλλά και αυταπόδεικτες διεκδικήσεις των Κτηνιάτρων, βρίσκονται στις καλένδες εδώ και αρκετά χρόνια, όπως:

  1. Η άμεση στελέχωση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της χώρας με προσλήψεις κτηνιάτρων για την κάλυψη των λειτουργικών κενών και με προσλήψεις προσωπικού για τη διοικητική και οικονομική εύρυθμη λειτουργία τους
  2. Η έκδοση της ειλημμένης απόφασης για τη χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής, καθώς και η χορήγηση στους Κτηνιάτρους που ασχολούνται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες για την οποία οι Υπουργοί Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παραπέμπουν στα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και αντίστροφα.

Η υποκρισία της πολιτικής ηγεσίας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι, ενώ στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που συζητήθηκε και εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο προβλέπονταν οικονομικές παροχές για τους γεωτεχνικούς, όπως άλλωστε ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αμέσως μετά τη σύσκεψη, αλλά και από τον ίδιο την Πρωθυπουργό, στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνεται πλέον καμία αναφορά.

Οι αρμόδιοι Υπουργοί φαίνεται ότι έχουν άλλες προτεραιότητες, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται οι Γεωτεχνικοί Δημόσιοι Υπάλληλοι.

Είναι πλέον φανερό ότι η πολιτική της Κυβέρνησης θέτει εν αμφιβόλω την επιβίωση της κτηνοτροφικής παραγωγής και την παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών τροφίμων.

Για αυτό, αντιπροσωπεία της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ με επικεφαλής τον πρόεδρό της, αλλά και άλλα μέλη του Γενικού Συμβουλίου επισκέφτηκαν στις 23 και 24/1 τις γεωτεχνικές υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου και Ροδόπης.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός και η δήθεν αναγνώριση της προσφοράς των κτηνιάτρων.

Σχετικά Άρθρα

Στήριξη στους αλιείς μας σημαίνει άμεση αντιμετώπιση του λαγοκέφαλου

Στήριξη στους αλιείς μας σημαίνει άμεση αντιμετώπιση του λαγοκέφαλου. Στην Κρήτη, και στην υπόλοιπη...

Πλήγμα για τους μελισσοκόμους του Ρεθύμνου τα χαμένα μελίσσια από τις πυρκαγιές

Στο «περίμενε» βρίσκονται μεταξύ άλλων λόγω των καθυστερήσεων με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2026 και...

Καιρός: Ισχυροί βοριάδες έως 8 μποφόρ και βροχές στην Κρήτη – Πέφτει η θερμοκρασία, πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Αλλάζει ο καιρός στην Κρήτη από την Πέμπτη, με ισχυρούς βοριάδες, τοπικές βροχές στα...

ΚΑΠ 2028-34: Μεγάλες αλλαγές – Τέλος τα «δικαιώματα»

Ιωάννης Περουλάκης Οι παραγωγοί σε όλη τη χώρα περιμένουν να ολοκληρωθεί η προκαταβολή της βασικής...

Δήμος Μαλεβιζίου: Έκτακτο βοήθημα έως 1.200 ευρώ σε τρίτεκνους και πολύτεκνους – Ανοίγουν οι αιτήσεις!

Από τις 5 έως τις 20 Νοεμβρίου δέχεται αιτήσεις ο Δήμος Μαλεβιζίου για εφάπαξ...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ