email:

info@agrocretanews.gr

Κυριακή, 2 Αυγούστου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Υπό διωγμό η κτηνοτροφία στην επαρχία, υπό διωγμό και στην Αθήνα!!!

Υπό διωγμό τα μαντριά και από την Αθήνα, σκούπα στη φάρμα στους Αμπελόκηπους παρά το ότι τα ζώα ήταν σε καλή κατάσταση.

Καρέ καρέ κατεγράφη η απομάκρυνση των ζώων από την ταράτσα κτιρίου στους Αμπελόκηπους. Τα ζώα ήταν σε καλή κατάσταση. Άραγε είναι κι αυτή η κίνηση μια κίνηση που δείχνει τις διαθέσεις της πολιτείας αλλά και της κυβέρνησης ενάντια στους κτηνοτρόφους;

Στο βίντεο φαίνονται αστυνομικοί να κρατούν από λουριά τις κατσίκες και να προχωρούν στον δρόμο προκειμένου να τις απομακρύνουν.

Στην ταράτσα εντοπίστηκαν 15 κατσίκες (αρσενικές- θηλυκές), 36 κότες, 3 πάπιες και 7 λοιπά πουλερικά. Τα ζώα ζούσαν μέσα σε κατασκευή που φέρεται να είχε κατασκευάσει ο 55χρονος αρχιτέκτονας πριν από πέντε χρόνια.

Τα ζώα, όπως δήλωσε στο iefimerida.gr, η αντιδήμαρχος πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, τα ζώα βρέθηκαν σε καλή κατάσταση και αναμένεται η μεταφορά τους σε χώρους προστασίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους Αμπελόκηπους

Από το Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, καθώς και σε βάρος εταιρείας διαχείρισης ακινήτου, για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία ζώων (ν. 4830/2021), μετά από διερεύνηση υπόθεσης παράνομης εκτροφής ζώων σε ταράτσα κτιρίου στους Αμπελόκηπους.

Ειδικότερα, κατόπιν καταγγελίας, αστυνομικοί του Α.Τ. Αμπελοκήπων προχώρησαν άμεσα σε έλεγχο κτιρίου στη Λεωφόρο Κηφισίας, όπου διαπιστώθηκε ότι στον κοινόχρηστο χώρο της ταράτσας είχε κατασκευαστεί πρόχειρη εγκατάσταση, εντός της οποίας διατηρούνταν ζώα φάρμας, σε ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και περισυλλέχθηκαν αίγες, όρνιθες, πάπιες και άλλα πτηνά, τα οποία διαβιούσαν σε διαμορφωμένους χώρους με εμφανή σημάδια ακαθαρσίας και πλημμελούς φροντίδας.

Άμεσα ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Προστασίας Ζώων, ενώ, υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, κινητοποιήθηκαν συναρμόδιες υπηρεσίες για την ασφαλή απομάκρυνση των ζώων, την υγειονομική τους εξέταση και την καταγραφή τυχόν πολεοδομικών παραβάσεων.

Τα ζώα μεταφέρθηκαν σε κατάλληλους χώρους φιλοξενίας, όπου θα υποβληθούν στους απαραίτητους ελέγχους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται με απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα προστασίας των ζώων και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ενώ παραμένει σε διαρκή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης και παράνομης εκμετάλλευσης ζώων.

Με στοιχεία από iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

Κτηνοτρόφοι Ηρακλείου: Η γη της Κρήτης ανήκει στους Κρητικούς-ΔΣ και Γενική Συνέλευση

Ανακοίνωση από την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Σήμερα 1/08/26 κάναμε συμβούλιο το Δ.Σ του κτηνοτροφικου...

Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας των κρητικών επιχειρήσεων

Το τοπίο των διεθνών αγορών συνιστά ένα «εμπόλεμο» περιβάλλον, ταχύτατα μεταβαλλόμενο, με πολλές απρόβλεπτες...

Παράδοση φαγητού και ειδών πρώτης ανάγκης σε πυρόπληκτους και πυροσβέστες από τον Δήμο Μυλοποτάμου

Περισσότερες από 1.200 μερίδες ζεστού φαγητού, καθώς και εκατοντάδες είδη πρώτης ανάγκης συγκέντρωση μέσα σε...

Μ. Σχοινάς στην Άνδρο για τον Ι. Παλαιοκρασσά:«Τον θυμόμαστε ως παράδειγμα δημόσιου άνδρα που υπηρέτησε με ήθος και ευθύνη»

Τη σπουδαία πολιτική και ευρωπαϊκή παρακαταθήκη του Ιωάννη Παλαιοκρασσά, ανέδειξε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης...

Ντόρα Μπακογιάννη: «Θα ξαναχτίσουμε σπίτια και επιχειρήσεις, θα ξαναφυτέψουμε τις ελιές»

Τις περιοχές που επλήγησαν από τη μεγάλη πυρκαγιά στο νότιο Ρέθυμνο επισκέφθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, πραγματοποιώντας συναντήσεις με εκπροσώπους...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ