email:

info@agrocretanews.gr

Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

“Παράθυρο” για παράταση δόμησης στα 4 στρέμματα από τον Γ.Γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος

“Πρόσφατα έλαβα πολυσέλιδο κείμενο με υπογραφές μεγάλου αριθμού μηχανικών που ζητούν παράταση και προβάλλουν την υπολειτουργία των πολεοδομιών. Τα ζητήματα αυτά τα έχουμε καταγράψει και μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης θα παρθεί η πολιτική απόφαση για το αν θα δοθεί ή όχι παράταση. Μέχρι σήμερα, η οδηγία που έχουμε είναι ότι παράταση δεν θα δοθεί”.

Ουσιαστικά με αυτή τη δήλωση ο κ. Μπακογιάννης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης στην προθεσμία της 9ης Δεκεμβρίου. Επίσης, δήλωσε ότι εξέδωσε εγκύκλιο, βάσει της οποίας δεν θα εμπίπτουν στην απαγόρευση κατά παρέκκλιση δόμησης περιοχές που έχουν ΓΠΣ ή ΣΧΟΑΠ:

“Ένα μέρος των θεμάτων για την εφαρμογή του νόμου επιλύεται με εγκύκλιο που υπέγραψα σήμερα. Όσες περιοχές έχουν ΓΠΣ και ΣΧΟΑΠ θεωρούνται ως σχεδιασμένες και έτσι οι παρεκκλίσεις δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση αυτή“.https://www.youtube.com/embed/bpQVmtUPJ6o
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο δήμος Χανίων και το ΤΕΕ/ΤΔΚ. Αναμενόταν να παραβρεθεί ο υφυπουργός Χωροταξίας Νίκος Ταγαράς, ο οποίος όμως την τελευταία στιγμή ακύρωσε την παρουσία του. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΚ, Σπύρος Σοφιανός, δήλωσε ότι η εκτός σχεδίου δόμηση αφορά πλήθος πολιτών, με κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις.

“Θα τεθεί μετ΄επιτάσεως στους παριστάμενους, θα μεταφέρουμε την αγωνία μας και ευελπιστούμε ότι θα δοθεί λύση μέχρι να λήξει η προθεσμία”.https://www.youtube.com/embed/JnDtFiyeBow
Ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Νίκος Χαζιράκης, στάθηκε στον όγκο των αιτήσεων για άδειες δόμησης που αντιμετωπίζει η υπηρεσία του:

“Ο φόρτος είναι τεράστιος, εκκρεμούν περίπου 500 αιτήσεις για τις εκτός σχεδίου περιοχές. Η υπηρεσία δόμησης έχει επωμιστεί όλο τον νομό. Η αναμονή για μια άδεια μπορεί να φτάσει τους οκτώ με εννέα μήνες. Ο νόμος όμως για τα 4 στρέμματα προβλέπει ότι πρέπει να έχει εκδοθεί η αδεια ως τις 9 Δεκεμβρίου, όχι να κατατεθεί απλά η αίτηση. Ελπίζω να ληφθεί αυτό υπόψη από την κυβέρνηση. Δεν θέλουμε οι καθυστερήσεις να είναι επιζήμιες για τους δημότες μας”.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης ενώ την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Δημήτρης Μιχελογιάννης.

Δείτε φωτογραφίες:zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Ένα βραβευμένο ποίημα- ύμνος για την ελιά

Από τον μαντιναδολόγο Χαρίδημο Σιγανό ΑΠΟΨΗ του νότου 13-02-2024:Γράφει: Ο Γιάννης Φραγκιαδάκης Ο Χαρίδημος Σιγανός από...

Κομισιόν: Το σχέδιο για μείωση της γραφειοκρατίας στους αγρότες

Τι αναφέρει η επιστολή που απέστειλε στη βελγική προεδρία Υπό την πίεση των συνεχιζόμενων αγροτικών...

Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τα Επιμελητήρια Κρήτης

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής...

Δουλεύει σκληρά στα 84 της χρόνια για να βοηθήσει τον γιο της στα θερμοκήπια

«Πονούνε τα χέρια, τα πόδια και η μέση. Αλλά τι να κάνουμε αφού πρέπει...

Ηγέτης στην ΕΕ η Ελλάδα στις υδατοκαλλιέργειες, διαπιστώνουν Ευρωπαίοι  Επίτροποι

Θ. Σκυλακάκης: Αντισταθμιστικά οφέλη για την αλιεία σε περιπτώσεις όπως η εγκατάσταση ανεμογεννητριών Επαναφέρει ο...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ