email:

[email protected]

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023

Επικοινωνία

[email protected]

“Παράθυρο” για παράταση δόμησης στα 4 στρέμματα από τον Γ.Γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος

“Πρόσφατα έλαβα πολυσέλιδο κείμενο με υπογραφές μεγάλου αριθμού μηχανικών που ζητούν παράταση και προβάλλουν την υπολειτουργία των πολεοδομιών. Τα ζητήματα αυτά τα έχουμε καταγράψει και μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης θα παρθεί η πολιτική απόφαση για το αν θα δοθεί ή όχι παράταση. Μέχρι σήμερα, η οδηγία που έχουμε είναι ότι παράταση δεν θα δοθεί”.

Ουσιαστικά με αυτή τη δήλωση ο κ. Μπακογιάννης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης στην προθεσμία της 9ης Δεκεμβρίου. Επίσης, δήλωσε ότι εξέδωσε εγκύκλιο, βάσει της οποίας δεν θα εμπίπτουν στην απαγόρευση κατά παρέκκλιση δόμησης περιοχές που έχουν ΓΠΣ ή ΣΧΟΑΠ:

“Ένα μέρος των θεμάτων για την εφαρμογή του νόμου επιλύεται με εγκύκλιο που υπέγραψα σήμερα. Όσες περιοχές έχουν ΓΠΣ και ΣΧΟΑΠ θεωρούνται ως σχεδιασμένες και έτσι οι παρεκκλίσεις δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση αυτή“.https://www.youtube.com/embed/bpQVmtUPJ6o
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο δήμος Χανίων και το ΤΕΕ/ΤΔΚ. Αναμενόταν να παραβρεθεί ο υφυπουργός Χωροταξίας Νίκος Ταγαράς, ο οποίος όμως την τελευταία στιγμή ακύρωσε την παρουσία του. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΚ, Σπύρος Σοφιανός, δήλωσε ότι η εκτός σχεδίου δόμηση αφορά πλήθος πολιτών, με κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις.

“Θα τεθεί μετ΄επιτάσεως στους παριστάμενους, θα μεταφέρουμε την αγωνία μας και ευελπιστούμε ότι θα δοθεί λύση μέχρι να λήξει η προθεσμία”.https://www.youtube.com/embed/JnDtFiyeBow
Ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Νίκος Χαζιράκης, στάθηκε στον όγκο των αιτήσεων για άδειες δόμησης που αντιμετωπίζει η υπηρεσία του:

“Ο φόρτος είναι τεράστιος, εκκρεμούν περίπου 500 αιτήσεις για τις εκτός σχεδίου περιοχές. Η υπηρεσία δόμησης έχει επωμιστεί όλο τον νομό. Η αναμονή για μια άδεια μπορεί να φτάσει τους οκτώ με εννέα μήνες. Ο νόμος όμως για τα 4 στρέμματα προβλέπει ότι πρέπει να έχει εκδοθεί η αδεια ως τις 9 Δεκεμβρίου, όχι να κατατεθεί απλά η αίτηση. Ελπίζω να ληφθεί αυτό υπόψη από την κυβέρνηση. Δεν θέλουμε οι καθυστερήσεις να είναι επιζήμιες για τους δημότες μας”.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης ενώ την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Δημήτρης Μιχελογιάννης.

Δείτε φωτογραφίες:zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Πέλλα, Ημαθία, Λάρισα: Πρωταθλητές στη… γκρίνια και στις αποζημιώσεις

Πήραν τα μισά λεφτά του ΕΛΓΑ αλλά και πάλι δεν είναι ικανοποιημένοι και θα...

10 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη-ιδού τα αποτελέσματα της εμμονικής πολιτικής στον αγροτικό τομέα

Πνέουν μένεα αγρότες και κτηνοτρόφοι στο νησί με την κατατστροφική πολιτική στα θέματα του...

Αλλάζουν και πάλι τις επιτροπές εξέτασης αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες

Πάλι αλλαγές στις συνθέσεις, τη λειτουργία και τις αμοιβές των μελών των επιτροπών εξέτασης...

ΑΤΕ Bank: “Σβήνονται” χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε αγρότες δανειολήπτες

«Λύση» στην δικαστική περιπέτεια πρώην αγροτών δανειοληπτών ήλθε να δώσει σημαντική απόφαση που εκδόθηκε...

“Έσπασε τη μπάνκα” η Κυβέρνηση με τις αυξήσεις στις συντάξεις ΟΓΑ-έδωσε 40 ολόκληρα ευρώ

Ούτε 1,5 ευρώ την ημέρα η αύξηση που στις συντάξεις άγγιξε τα 40 ευρώ...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here