email:

info@agrocretanews.gr

Δευτέρα, 27 Ιουλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Υπερκαλύφθηκε έξι φορές ο προϋπολογισμός του προγράμματος για τη στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου της μεταποίησης

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στήριξης για την Παρέμβαση Π3-73.2.3 «Στήριξη  για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων»που εντάσσεται στο Στρατηγικό Σχέδιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023 – 2027 ολοκληρώθηκε με επιτυχία, καταγράφοντας εξαιρετικά αυξημένη συμμετοχή του μεταποιητικού τομέα.

Η ανταπόκριση των επιχειρήσεων του κλάδου της μεταποίησης ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς η πρόσκληση συγκέντρωσε πρωτοφανές ενδιαφέρον και οδήγησε σε εξαπλάσια  υπερκάλυψη του διαθέσιμου προϋπολογισμού, ο οποίος ανέρχεται σε 134,64 εκατ. ευρώ. Συνολικά κατατέθηκαν 546 αιτήσεις, με συνολικό προϋπολογισμό 872,2 εκατ. ευρώ αντανακλώντας το έντονο ενδιαφέρον και τη δυναμική των επενδύσεων, ενισχύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας.

Η Παρέμβαση Π3-73-2.3 στοχεύει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων για την κάλυψη των αναγκών της χώρας σε μεταποιημένα ποιοτικά προϊόντα αλλά και την αύξηση των δυνατοτήτων διείσδυσης στις διεθνείς αγορές, μέσω της αξιοποίησης της πρώτης ύλης της πρωτογενούς παραγωγής, της ενσωμάτωσης της καινοτομίας, της ανάπτυξης μεθόδων και διαδικασιών προστασίας του περιβάλλοντος που περιορίζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Καθοριστική σημασία για τη στήριξη των επενδύσεων έχει τόσο η διατήρηση όσο και η δημιουργία θέσεων εργασίας, συμβάλλοντας στην κοινωνική σταθερότητα και στην οικονομική ανάπτυξη τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο καθώς και η προστασία της ανθρώπινης υγείας.

Ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός αιτήσεων που κατατέθηκαν καταδεικνύει τη δυναμική των μεταποιητικών επιχειρήσεων να επενδύσουν στην αύξηση της προστιθεμένης αξίας των γεωργικών προϊόντων, στην καινοτομία και στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς και την εμπιστοσύνη τους στις πολιτικές που υλοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Η αξιολόγηση των προτάσεων θα ξεκινήσει άμεσα, με στόχο την ταχύτατη ολοκλήρωση της διαδικασίας και την ένταξη των δικαιούχων, ώστε οι νέες συνεργασίες να ενεργοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν και να συμβάλουν αποφασιστικά στη νέα αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής γεωργίας.

Σχετικά Άρθρα

Ανοίγει σήμερα ο νέος εξωδικαστικός μηχανισμός – Ποιοι οφειλέτες ευνοούνται και τι αλλάζει στις ρυθμίσεις χρεών

Σε λειτουργία τίθεται η ηλεκτρονική πλατφόρμα, με δυνατότητα ένταξης για οφειλές άνω των 5.000...

Ελαιοκαλλιέργεια Κρήτης:  Ο…ρυγχίτης πρόλαβε το δάκο – Τεράστιες καταστροφές στα λιόφυτα που δεν ήταν φορτωμένα!

Μπορεί ο δάκος να μην έχει ξεκινήσει ακόμα την δυναμική του εμφάνιση στις ελαιοκαλλιέργειες...

Αγρότες: Πώς θα κάνουν δωρεάν διακοπές

Δωρεάν διακοπές – με 12 διανυκτερεύσεις στα νησιά Βορείου και Νοτίου Αιγαίου -, όπως και φθηνότερη συμμετοχή στα...

«Βροχή» καταγγελιών για ακαθάριστα οικόπεδα: Στις 8.000 οι αναφορές – Τι ισχύει με τα βαριά πρόστιμα

Τις περίπου 8.000 αναφορές πολιτών για ακαθάριστα οικόπεδα γεμάτα ξερά χόρτα και απορρίμματα, που...

Δεύτερη συνεδρίαση Ομάδας Εργασίας Περιφέρειας Κρήτης, Κρήτης για την Προστασία, Προώθηση και Ανάπτυξη της Καλλιέργειας των Κηπευτικών

Η δεύτερη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Περιφέρειας Κρήτης για τα ζητήματα που αφορούν...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ