email:

info@agrocretanews.gr

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Νέα έργα για βελτίωση υποδομών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Προέγκριση διακήρυξης του υποέργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΥΡΤΙΑΣ – ΑΣΤΡΑΚΩΝ Δ.Ε. Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ – ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ», της ομότιτλης Πράξης του Δήμου Αρχανών -Αστερουσίων, ΠΕ Ηρακλείου της Δράσης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020.

Η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠ.Α.Α.Τ, ύστερα από οδηγίες του υπουργού κ. Γεωργίου Γεωργαντά και του υφυπουργού κ. Γεωργίου Στύλιου στον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, προχώρησε με στην προέγκριση διακήρυξης ενός (1) έργου στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων.

Συγκεκριμένα, στην 920/27-03-2023 (ΑΔΑ: 9ΕΝΨ4653ΠΓ-Κ4Λ) Απόφαση προέγκρισης της διακήρυξης με την οποία ξεκινά η διαδικασία υλοποίησης του 1ου υποέργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΥΡΤΙΑΣ – ΑΣΤΡΑΚΩΝ Δ.Ε. Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΧΑΝΩΝ – ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ», της ομότιτλης Πράξης του Δήμου Αρχανών -Αστερουσίων, της Δράσης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», με κωδικό ΟΠΣΑΑ: 0035991878 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Προϋπολογισμός Δημοπράτησης 440.000,00 ευρώ.

Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται η ασφαλτώστρωση δρόμου του Δήμου Αρχανών -Αστερουσίων, στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών Μυρτιάς, Αστρακών, Δ.Ε. Ν. Καζαντάκη, ο οποίος εξυπηρετεί αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες, συνολικού μήκους 1.286,15 μέτρων.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%.

Η ανακοίνωση για την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ δημοπράτησης του έργου θα γίνει εντός του Απριλίου 2023.

Το έργο Χρηματοδοτείται από το μέτρο 4.3.4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α), που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών.

Πρόκειται για έργο του οποίου ξεκινά η υλοποίηση, σε χρόνο ρεκόρ, προς όφελος των Ελλήνων παραγωγών, καταναλωτών και πολιτών προς όφελος της Ελληνικής περιφέρειας και των αγροτικών περιοχών.

Στόχος η ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών και αλιέων.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ

ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ

Σχετικά Άρθρα

Το παράδοξο με το κρητικό γάλα: «Χάνει» ο κτηνοτρόφος, πληρώνει ακριβά ο καταναλωτής, πλουτίζουν οι γαλακτοβιομηχανίες

Aρμέγουν με χασούρα τα ζώα τους οι κτηνοτρόφοι και βλέπουν πως στο ράφι ο...

Τα φάγανε στην μοιρασιά των επιδοτήσεων σε ΚΥΔ και παρενέβη η Οικονομική Αστυνομία

Σε ΚΥΔ που δραστηριοποιείται σε νομό της νότιας Ελλάδας πραγματοποίησαν έφοδο οι αστυνομικές αρχές...

Μελισσοκομία: Παρεκκλίσεις που ανακοίνωσε ο ΥπΑΑΤ από τις διατάξεις της υπ’ αριθ. 241/147010/16-05-2023 ΥΑ

Αυγενάκης: Το ποιοτικό μέλι διεθνώς είναι ταυτισμένο με το ελληνικό – Συναντήσεις με εκπροσώπους...

Μόνο με θαύμα πληρωμές βιολογικών σήμερα

Πάλι έξω στα χρονοδιαγράμματα έπεσαν όσοι μίλαγαν για πληρωμή βιολογικών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Agrocretanews,...

«Κλάμα» από τις ανατιμήσεις μέχρι και στα…ξερά κρεμμύδια

«Φωτιά» στις τσέπες των πολιτών έχουν βάλει οι εξωφρενικές ανατιμήσεις στα προϊόντα, με την...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ