email:

info@agrocretanews.gr

Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Έρχεται με φόρα το ηλεκτρικό Toyota Hilux!

Οι Ιάπωνες ετοιμάζονται να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο pickup στο Τόκιο πάνω στο οποίο θα βασιστεί το ηλεκτρικό Hilux που θα λανσαριστεί μέσα στην επόμενη τετραετία.

Η Toyota ετοιμάζεται να ταράξει τα νερά στην έκθεση του Τόκιο αφού μετά το ηλεκτρικό Land Cruiser θα αποκαλύψει και το πρωτότυπο EPU, το οποίο φαίνεται σα να είναι έτοιμο να περάσει στην παραγωγή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Toyota, το EPU, του οποίου η ονομασία σημαίνει Electric Pick-Up, έχει μήκος λίγο πάνω από τα 5 μέτρα και είναι δυο παλάμες κοντύτερο από ένα Hilux.

Οι διαστάσεις του, με πλάτος 1,9 μέτρων και ύψος στα 1,71 μέτρα, το τοποθετούν απέναντι στα κλασικά συμβατικά «αγροτικά». Ωστόσο, το EPU θα βασίζεται σε αυτοφερόμενο πλαίσιο και χάρη στο τετράπορτο αμάξωμα του θα μπορεί να φιλοξενήσει πέντε άτομα.

Προς το παρόν η Toyota δεν δίνει καμία πληροφορία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του EPU. Πάντως, θα υπάρχει ένας τουλάχιστον ηλεκτροκινητήρας ανά άξονα που θα προσφέρει χαρακτηριστικά torque vectoring, με ανεξάρτητο έλεγχο της κίνησης σε κάθε τροχό.

Και ενώ το αμάξωμα φαίνεται σα να είναι έτοιμο να βγει στους δρόμους, το εσωτερικό είναι λίγο πιο προχωρημένο με high-tech αισθητική και ένα ψηφιακό πακέτο με δύο οθόνες και ανάμεσα τους οι διακόπτες της επιλογής της κίνησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πολύ ενδιαφέροντα concept της Toyota θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι την επόμενη εβδομάδα που σηκώνει αυλαία η έκθεση στο Τόκιο. Η είδηση πάντως είναι πως η Toyota μπαίνει στην ηλεκτροκίνηση και μάλιστα πολύ δυνατά.

newsauto.gr

Σχετικά Άρθρα

Στην «επικήρυξη» του λαγοκέφαλου προσανατολίζονται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Το σκεπτικό και τα οικονομικά κίνητρα

Ο λαγοκέφαλος, το ψάρι που έχει φτάσει και στις ελληνικές θάλασσες και έχει αναστατώσει λουόμενους...

Κρήτη: Κάλεσμα για κινητοποιήσεις από 23 έως 25 Ιουνίου από τους αγρότες

Κάλεσμα για πανελλαδικές αγροτικές κινητοποιήσεις στις 23, 24 και 25 Ιουνίου απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των...

Ανεπιβεβαίωτα τα περιστατικά επιθέσεων λαγοκέφαλου σε λουόμενους σύμφωνα με τον ΕΛΚΕΘΕ

Ψυχραιμία και προσοχή συστήνει στους λουόμενους ο ΕΛΚΕΘΕ, προτρέποντάς τους να ακολουθούν τις οδηγίες...

Ανάγκη παράτασης στην προθεσμία υποβολής διορθώσεων στο Κτηματολόγιο και επίλυσης του ζητήματος με τις δασικές εκτάσεις

Παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων διορθώσεων στο κτηματολόγιο πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας της...

ΑΑΔΕ: Στις Περιφέρειες οι έλεγχοι πληρωμών για παρεμβάσεις της ΚΑΠ

Τι προβλέπει η Κοινή Απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών και της ΑΑΔΕ Στις κατά τόπους ΔΑΟΚ...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ