Δύο σπέσιαλ, περιορισμένης παραγωγής, Pick-Up με βάση τα Chevrolet Colorado και Silverado δημιούργησαν οι άνθρωποι του αμερικάνικου βελτιωτικού οίκου Specialty Vehicle Engineering.
Το πρώτο από αυτά ακούει στο όνομα «XTREME OFF ROAD» και αποτελεί την 750 ίππων δεύτερη γενιά του οχήματος που στηρίζεται στο Chevrolet Colorado. Ακόμα πιο ισχυρό (850 hp) είναι το ολοκαίνουργιο «Yenko/SC Silverado Off Road», ενώ τόσο αυτό όσο και το «μικρό» των 750 ίππων, θα παραχθούν σε 50 μόλις μονάδες έκαστο.
Ένα Chevrolet Colorado 750 ίππων
Το 750HP XTREME OFF ROAD στηρίζεται στο Colorado ZR2 και εξοπλίζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα των 5,3 λίτρων, ο οποίος φέρει μια σειρά αναβαθμίσεων και αποδίδει ροπή 814 Nm, ενώ συνεργάζεται με heavy-duty αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.
Το Pick-Up διαθέτει αρκούντως «άγρια» εμφάνιση και ένα κιτ ανύψωσης της ανάρτησης κατά 4 ίντσες της εταιρείας BDS, που εφαρμόζεται στο εργοστασιακό σύστημα Multimatic DSSV Damping System που φέρει το «κανονικό» Colorado ZR2. Εξωτερικά, πέρα από τα γραφικά και τους 18άρηδες τροχούς με τα ελαστικά διάστασης 295/70 R18, εντύπωση προκαλούν οι 6πίστονες δαγκάνες των εμπρός φρένων. Προαιρετικά είναι και τα προβολάκια οροφής τεχνολογίας LED.
Το XTREME OFF ROAD προαιρετικά μπορεί να αποκτηθεί με δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό του, το οποίο προσφέρεται με δύο χρωματικές επιλογές, με τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα να φέρουν κόκκινες – λευκές ραφές και τα σχετικά λογότυπα της έκδοσης ραμμένα στα εμπρός προσκέφαλα.
Το Chevrolet Silverado των 850 ίππων
Ακόμα πιο ισχυρό είναι το Yenko/SC Silverado Off Road, καθώς κάτω από το καπό του «κρύβει» τον υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα χωρητικότητας 6,2 λίτρων. Εδώ η ισχύς -με τις απαραίτητες βελτιώσεις των μηχανικών της Specialty Vehicle Engineering- σκαρφαλώνει στους 850 ίππους, ενώ η ροπή εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα ύψη, καθώς αγγίζει τα 1.085 Nm! Εκ νέου συναντάμε «lift» ανάρτησης 4 ιντσών (με αμορτισέρ της Fox) και 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο βαρέως τύπου.
Πολλά είναι τα στάνταρ και προαιρετικά εξοπλιστικά στοιχεία που τονίζουν τον «mucho» χαρακτήρα του οχήματος, με τους 20×10 τροχούς των 12 ακτινών να διαθέτουν 6πίστονες κόκκινες δαγκάνες της Brembo (μπροστά) και να «φοράνε» off-road ελαστικά διάστασης 295/60 R20. Αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό του οχήματος, όπου για μία ακόμα φορά υπάρχει η επιλογή του δερμάτινου διακόσμου.
Πηγή: https://pro.autotriti.gr/