email:

info@agrocretanews.gr

Πέμπτη, 16 Απριλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Οικονόμου: Δεν έγινε λόγος για καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε., ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννης Οικονόμου τοποθετήθηκε αναφορικά  με τη μελέτη που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την ανάγκη επικαιροποίησης της νομοθεσίας σε σχέση με το φυτικό αναπαραγωγικό υλικό αλλά και τις νέες γονιδιοματικές τεχνικές.

Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες τεχνικές εξελίξεις αλλά και τις νέες απαιτήσεις αναφορικά με το περιβάλλον, το κλίμα και την επισιτιστική ασφάλεια, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε  την ανάγκη επικαιροποίησης του  νομοθετικού πλαισίου ιδιαιτέρα δε σε ό,τι άφορα προϊόντα τα οποία δεν είναι εφικτό εργαστηριακά να αποδειχθεί εάν είναι προϊόν τεχνητής ή φυσικής μετάλλαξης, τονίζεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ.
Ακρογωνιαίος λίθος των πολιτικών που σχεδιάζει, προκρίνει και υλοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η θωράκιση της υγείας των καταναλωτών και η αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος.

Η διαδικασία για την ενδεχόμενη επικαιροποίηση της εν λόγω νομοθεσίας που θα γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι μια μακρόσυρτη διαδικασία την οποία η χώρα μας θα παρακολουθήσει και θα συμμετάσχει ως οφείλει ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε απαραίτητη την έγκαιρη και έγκριτη ενημέρωση των πολιτών στη βάση επιστημονικών δεδομένων.

Για αυτό το λόγο άλλωστε η ελληνική πλευρά πρότεινε τη δημιουργία ενός σχετικού επίσημου ισοτόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου οι πολίτες θα μπορούν να βρουν απαντήσεις και να κατανοήσουν καλύτερα θέματα που ομολογουμένως είναι τεχνικά δύσκολα.

Όπως γίνεται αντιληπτό σε καμιά περίπτωση δεν έγινε λόγος για καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στη χώρα μας.

Σχετικά Άρθρα

ΠΟΓΕΔΥ: Πολλές φωτογραφίες, κανένα αποτέλεσμα – το νέο μοντέλο διοίκησης του ΥπΑΑΤ

Η ανάρτηση στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης του Γενικού Γραμματέα του ΥπΑΑΤ από τις Βρυξέλλες...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΓΡΟΤΕΣ: Πληρωμές έως 30 Απριλίου και νέα ΚΑΠ αλλάζουν το παιχνίδι – Ποιοι πληρώνονται τώρα και τι έρχεται τον Μάιο

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο πληρωμών για τον αγροτικό κόσμο, με την ΑΑΔΕ να προχωρά...

Σκάνδαλο 1,7 εκατ. ευρώ, στο μικροσκόπιο για ξέπλυμα σε κρυπτονομίσματα και φωτοβολταϊκά δύο Θεσσαλοί αγρότες

Έπαιρναν τις επιδοτήσεις και έκαναν ανάληψη την ίδια μέρα, ενώ μέρος των χρημάτων επενδύθηκε...

Ανθή Βούλγαρη: Θα ήθελα κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό το έθιμο που σουβλίζουν τα αρνάκια

«Θα ήθελα κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό το έθιμο που σουβλίζουν τα αρνάκια. Εγώ...

Ιεράπετρα: Κατάρρευση έως 50% στην παραγωγή ντομάτας – «Σωσίβιο» το νερό της βροχής και οι δεξαμενές

Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται οι καλλιέργειες ντομάτας στην Ιεράπετρα, καθώς η παραγωγή καταγράφει πτώση...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ