email:

info@agrocretanews.gr

Τρίτη, 28 Ιουλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Ανακοίνωση ΥΠΑΑΤ για πληρωμές παγετόπληκτων με… αιχμές στον ΕΛΓΑ

Προχωρούν οι αποζημιώσεις, αναφέρει το ΥΠΑΑΤ, όπου δεν εντοπίζονται δυσλειτουργίες σε υπηρεσίες του… ΕΛΓΑ.

ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΑ παραδέχονται τις δυσλειτουργίες…

Η ανακοίνωση

Πληρωμές προκαταβολών και πορεία εκτιμητικού έργου, αποζημιώσεων «Παγετός, Άνοιξη 2021».

Ήδη έχουν εκταμιευθεί 40 εκατ. ευρώ για προκαταβολές

Το ΥπΑΑΤ και η Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. τηρούν με ακρίβεια και συνέπεια το χρονοδιάγραμμα πληρωμής προκαταβολών, καθώς και τη συνέχιση και ολοκλήρωση του εκτιμητικού έργου για τον «Παγετό, Άνοιξη 2021».
Ήδη έχουν εκταμιευθεί από τις 12 Αυγούστου 2021  σχεδόν €40.000.000 ως προκαταβολές σε δικαιούχους αποζημίωσης στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας που είχαν πληγεί.

Η διαδικασία της πληρωμής προκαταβολών συνεχίζεται, αφού όσα πορίσματα προωθούνται από τα κατά τόπους Υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού, διεκπεραιώνονται άμεσα, καθώς υπάρχει η απαιτούμενη ταμειακή ρευστότητα και διασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων.

Οι καθυστερήσεις πληρωμής προκαταβολών σε ορισμένες περιοχές, οφείλονται στη μη αποστολή πορισμάτων προς την Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού, λόγω δυσλειτουργιών συγκεκριμένων Υποκαταστημάτων του ΕΛ.Γ.Α. Υπάρχει μέριμνα και εγρήγορση ώστε οι δυσλειτουργίες αυτές να ξεπεραστούν άμεσα και να αποσταλούν τα σχετικά πορίσματα.

Ο ΕΛ.Γ.Α, μόλις λαμβάνει οιοδήποτε πόρισμα, τόσο για τις ζημίες του «Παγετού, Άνοιξη 2021» όσο και για οποιαδήποτε άλλη ζημία, προχωρά είτε στην καταβολή προκαταβολής (για παγετό) είτε στην άμεση εξόφληση των παραγωγών (για άλλες ζημίες).

Δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς παραγωγός για την καταβολή της αποζημίωσής του, την οποία θα λάβει στο ακέραιο.

Σχετικά Άρθρα

Πληρωμές: Εντός της βδομάδας τα υπόλοιπα περασμένων ετών – Για Αύγουστο πάνε οι αποζημιώσεις

Αναστάσης Κατσαβός Σε δυο δόσεις θα γίνουν οι πληρωμές που ήταν προγραμματισμένες για το τέλος...

ΑΑΔΕ: Νέες διευκρινίσεις για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης αγροτικών προϊόντων και τις λαϊκές αγορές

• Σχετική εγκύκλιος ξεκαθαρίζει τι ισχύει για τους αγρότες, τα παραστατικά διακίνησης, το myDATA,...

Ανακοινώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΕΛΓΑ για το 2026

Νέο πίνακα με τα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ για το έτος 2026 έδωσε στη δημοσιότητα...

Χανιά: Το τέλος της καστανοκαλλιέργειας

Γιώργος Κώνστας Κρίσιμη καμπή για την καστανοκαλλιέργεια στον νομό Χανίων, με το τοπικό κάστανο να...

Δημοσιεύθηκε η νέα υπουργική απόφαση για τις λαϊκές αγορές – Υλοποιείται ο διαχωρισμός των επαγγελματικών κατηγοριών στην Αττική

Με τη δημοσίευση της νέας υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ Β’ 4579/24.07.2026), υλοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ