email:

info@agrocretanews.gr

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Απαγόρευσαν διαφήμιση της Toyota

Το να αγοράσεις ένα pick-up και να θεωρείται εκ προοιμίου ως αντικοινωνική πράξη, αυτό φτάνει πλέον στα όρια του παραλογισμού.

Σε έναν κόσμο γεμάτο από political correct αποφάσεις (και προφάσεις) ήταν αναμενόμενο ότι θα φθάναμε και σε αυτό το σημείο.

Όπως μαθαίνουμε, η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων (ASA) του Ηνωμένου Βασιλείου απαγόρευσε πρόσφατα μια διαφήμιση του Toyota Hilux για την προώθηση της οδήγησης εκτός δρόμου, θεωρώντας την κοινωνικά ανεύθυνη προς το περιβάλλον.

Ενώ το Toyota Hilux, παραμένει το φημισμένο παγκοσμίως αυτοκίνητο για την ανθεκτικότητα και τις εκτός δρόμου δυνατότητές του, η διαφήμισή του αντιμετώπισε πρόβλημα στη Βρετανία.

Η απόφαση της ASA σηματοδοτεί μια σπάνια περίπτωση όπου μια διαφήμιση μπλοκαρίστηκε λόγω έλλειψης κοινωνικής ευθύνης όσον αφορά τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Η Adfree Cities, μια οργάνωση που υποστηρίζει την απομάκρυνση του διαφημιστικού υλικού από τους δημόσιους χώρους, έθεσε το θέμα υπόψη της ASA, εστιάζοντας σε δύο διαφημίσεις από το 2020.

Η πρώτη ήταν ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που παρουσίαζε έναν στόλο φορτηγών Hilux να διασχίζει μια κοίτη ποταμού που μοιάζει με την άγρια φύση σε ένα ντοκιμαντέρ φύσης, συνοδευόμενο από μια φωνή που τόνιζε την εκτός δρόμου ικανότητα του φορτηγού με το σλόγκαν “Toyota Hilux. Γεννημένο για να περιπλανιέται”.

Η δεύτερη απαγορευμένη διαφήμιση περιείχε μια αφίσα που απεικόνιζε πολλά από τα pick-up της Toyota να σηκώνουν σκόνη σε ένα περιβάλλον που μοιάζει με έρημο, με τη λεζάντα “Born to Roam”.

Η Toyota υπερασπίστηκε τη στάση της, τονίζοντας την καταλληλότητα του Hilux για απαιτητικά εδάφη και υποστηρίζοντας ότι βιομηχανίες όπως η γεωργία και η δασοκομία απαιτούν πραγματικά τέτοιες εκτός δρόμου ικανότητες.

Επιπλέον, η Toyota ανέφερε ότι τα πλάνα γυρίστηκαν σε ιδιωτική έκταση στη Σλοβενία με την άδεια του ιδιοκτήτη και τόνισε τις προσπάθειές της για ηλεκτροκίνηση των οχημάτων από το 1997 ως απόδειξη της δέσμευσής της για περιβαλλοντική φροντίδα.

Παρά την αναγνώριση της φανταστικής φύσης της σκηνής του βίντεο και της πρόθεσης της Toyota να απευθυνθεί σε πελάτες που χρειάζονται πραγματική χρησιμότητα εκτός δρόμου, η ASA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι διαφημίσεις υποστήριζαν τη χρήση των οχημάτων με τρόπο που αγνοούσε τις επιπτώσεις τους στη φύση και το περιβάλλον, οδηγώντας στην απαγόρευση.

Σχετικά Άρθρα

Εξαγορά ενσήμων: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες – Πώς θα ενημερώνονται για το κόστος

Ένα ακόμη βήμα προς την ψηφιοποίηση των ασφαλιστικών διαδικασιών πραγματοποιεί ο e-ΕΦΚΑ, θέτοντας σε...

Κρήτη: Τραγική εκτίμηση για την τιμή του ελαιολάδου – Κίνδυνος να μην μαζέψουν τις ελιές τους! (vid)

Στα 3 ευρώ ενδέχεται να υποχωρήσει η τιμή του ελαιόλαδου, σύμφωνα με τον πρόεδρο...

180.000 αιτήσεις σε σύνολο 600.000 δικαιούχων έχουν υποβληθεί στο ΟΣΔΕ – Στη βουλή συζητήθηκε το ζήτημα

Στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε ο Βουλευτής...

Αντίστροφη μέτρηση για τις 120 δόσεις: Ποιους αφορά, τα κριτήρια υπαγωγής και η «παγίδα» των τόκων

Ανοίγει στα μέσα Νοεμβρίου η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις σε Εφορία και ΕΦΚΑ,...

Τροποποίηση της υπό στοιχεία Ε.2045/04-08-2026 Εγκυκλίου (ΑΔΑ: Ε4Ω246ΜΠ3Ζ-1ΡΧ) για την Υποβολή Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2026

Τροποποίηση της υπό στοιχεία Ε.2045/04-08-2026 Εγκυκλίου (ΑΔΑ: Ε4Ω246ΜΠ3Ζ-1ΡΧ) για την Υποβολή Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ