email:

info@agrocretanews.gr

Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Κεδίκογλου με μελισσοκόμους

Συνάντηση Σίμου Κεδίκογλου με την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος

Τα μείζονα θεσμικά θέματα που απασχολούν το σύνολο των Ελλήνων μελισσοκόμων, συζήτησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου με τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (Ο.Μ.Σ.Ε.), στο πλαίσιο της ουσιαστικής στήριξης και προώθησης του κλάδου.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, αφού ευχαρίστησαν τον κ. Κεδίκογλου για τη σταθερή συνεργασία τους και την ανταπόκρισή του στα αιτήματα του κλάδου, ανέλυσαν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους παραγωγής, η νοθεία και οι ελληνοποιήσεις μελιών. Επιπλέον, εξετάστηκε και η διαδικασία λήψης ΠΟΠ για συγκεκριμένες ποικιλίες.

Η συζήτηση έγινε παρουσία του Προϊσταμένου του Τμήματος Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας & Λοιπών Ζωικών Οργανισμών, κ. Μάριου Τζιτζινάκη, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, κ. Σπύρου Ντουντουνάκη, του κ. Δημήτρη Καλογρίδη από το Τμήμα Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Λοιπών Ζωικών Οργανισμών και της κας. Σοφίας Σπεντζάρη, στελέχους της Διαχειριστικής Αρχής ΥΠΑΑΤ.

Στη συνάντηση εκ μέρους της Ομοσπονδίας συμμετείχαν ο πρόεδρος, κ. Αναστάσιος Ποντίκης, ο γραμματέας, κ. Δημήτριος Νικολάου και ο ταμίας, κ. Κωνσταντίνος Ντούνας.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, επανέλαβε τη δέσμευσή του για την προστασία των μελισσοκόμων και ζήτησε την άμεση επανάληψη της συνάντησης.

Σχετικά Άρθρα

Έκτακτη Γ.Σ. – Καθυστερήσεις σε έργα άρδευσης

Έκτακτη Γ.Σ. – Καθυστερήσεις σε έργα άρδευσης Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας καλεί τα μέλη...

Στη βουλή η ακύρωση των προγραμμάτων βιολογικής κτηνοτροφίας και μελισσοκομίας

Παρέμβαση στη βουλή έκαναν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανόλης Συντυχάκης, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Δελής, Νίκος...

“Αγνοούνται” τα 160 εκατ. ευρώ που θα δίνονταν σε αγρότες και κτηνοτρόφους

Ερώτηση Βουλευτών Νέας Αριστεράς για μη υλοποίηση εξαγγελίας Πρωθυπουργού για καταβολή 160 εκατ. ευρώ...

Ασταμάτητες οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη – Νέες αφίξεις και συνεχείς επιχειρήσεις διάσωσης στα νότια παράλια

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι αφίξεις μεταναστών στα νότια παράλια της Κρήτης, με διαδοχικές επιχειρήσεις...

Καταιγίδες και χαλάζι «χτύπησαν» ορεινές περιοχές της Κρήτης – Ανησυχία για ζημιές σε αμπέλια – Δείτε φωτογραφίες

Έντονα φαινόμενα εκδηλώθηκαν σε περιοχές του Ηρακλείου και του Λασιθίου, με ισχυρές καταιγίδες και...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ