email:

[email protected]

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Επικοινωνία

[email protected]

Θ. Δουλουμπέκης: Οι κτηνοτρόφοι μας δεν είναι επαίτες, υπάρχει εναλλακτική!!

Θοδωρής Δουλουμπέκης

Υποψήφιος Βουλευτής Ρεθύμνου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ

Μόνο αβεβαιότητα κι ανασφάλεια έχει επιφέρει στους κτηνοτρόφους η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας εδώ και 4 χρόνια. Οι παραγωγοί μας νιώθουν από τη μια ότι η κυβέρνηση δεν τους προστάτεψε από υψηλό κόστος παραγωγής κι από την άλλη ότι δεν ήταν «εντάξει» μαζί τους με τις ενισχύσεις κι αποζημιώσεις, καθώς είτε τις έπαιρναν “κομμένες” είτε καθυστερημένες.

Μέσα σε όλη αυτή την αβεβαιότητα έχει έρθει να προστεθεί και το γεγονός ότι η δήθεν επιτελική κυβέρνηση των αρίστων και του ψηφιακού κράτους ακόμη και σήμερα δεν έχει ανοίξει το πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για την υποβολή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ για το 2023. Την ώρα που σε άλλες χώρες της Ευρώπης η διαδικασία ολοκληρώνεται στην Ελλάδα του Μητσοτάκη οι κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν να χάσουν τις επιδοτήσεις τους.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε την αβεβαιότητα για το αν η τεχνική λύση θα συνεχιστεί όταν βγει η Νέα Δημοκρατία, για το ότι ακόμη δεν έχει δοθεί ούτε προκαταβολή ούτε ενίσχυση σε αρκετούς κτηνοτρόφους από τον Οκτώβρη του 2022, το γεγονός ότι αποφεύγουν να λύσουν το θέμα που έχει προκύψει με τα βιολογικά, το ότι το μέτρο 22 είναι ακόμη απλήρωτο με τα “τεχνάσματα” του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και διάφορα εξίσου σημαντικά ζητήματα που αφορούν χιλιάδες παραγωγούς όπως τις ιεραρχικές προσφυγές αλλά και τον εμπαιγμό των «νέων αγροτών» πχ για τα μικρά αρνιά, τότε είναι ξεκάθαρο πως η Νέα Δημοκρατία παίζει με τα νεύρα των παραγωγών με ένα στόχο: Να τους διώξει από την παραγωγή. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι ουσιαστικά και τα σχέδια βελτίωσης αλλά και γενικά αναπτυξιακά έργα έχουν μπλοκαριστεί από δασικούς χάρτες, κόστος κατασκευής, εκτός σχεδίου δόμηση και λοιπούς περιορισμούς για τους οποίους καμία μέριμνα δεν υπάρχει. Η αίσθηση που έχει η κυβέρνηση ότι οι κτηνοτρόφοι μας είναι επαίτες δεν τους αξίζει! Πάνω τους βασίζεται η επισιτιστική μας ασφάλεια, η ζωή στην ύπαιθρό μας και οι οικογένειές τους. Η σύγκριση μάλιστα με την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι μάλλον η Νέα Δημοκρατία θέλει να τους τελειώσει. Επί ΣΥΡΙΖΑ και οι πληρωμές γίνονταν όλες στην ώρα τους και λύσεις βρίσκονταν (όπως η τεχνική λύση που έβγαλε από αδιέξοδο τον κτηνοτροφικό κόσμο) και τελικά οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες του Ρεθύμνου δεν είχαν βρεθεί ποτέ ξανά στην ανασφάλεια που είναι σήμερα με απλήρωτες υποχρεώσεις, με κίνδυνο για την ασφάλεια της δουλειάς τους. Η βασική διαφορά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε στον μικρό και μεσαίο παραγωγό του Ρεθύμνου.

Γι αυτό μόνο πάλι με το ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μπορεί ο κτηνοτροφικός κόσμος του Ρεθύμνου να ανασάνει και να νιώσει αξιοπρεπής και όρθιος όπως τους αξίζει. Κάθε άλλη ψήφος τελικά ίσως οδηγήσει στη συνέχιση αυτής της πολιτικής μέσα από συγκυβερνήσεις και συμπράξεις που θα θέσουν σε κίνδυνο τους παραγωγούς.

Μόνο με ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα μπορέσουμε να περιορίσουμε το κόστος παραγωγής μέσα από τη μη καταβολή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, την επιδότηση της αγοράς ζωοτροφών και λιπασμάτων, να αυξήσουμε τα εισοδήματα και να προστατέψουμε τους παραγωγούς μας μέσω της επαναδιαπραγμάτευσης της νέας ΚΑΠ, της αλλαγής κανονισμού του ΕΛΓΑ, την ανάπτυξη νομικού πλαισίου για συνέργειες παραγωγών προώθησης αγροτικών προϊόντων, αλλά θα μπορέσουμε τελικά και να επενδύσουμε συνολικά στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα τόσο ρυθμίζοντας τα αγροτικά χρέη όσο όμως και διασφαλίζοντας μικροπιστώσεις έως 25.000 ευρώ, με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σχετικά Άρθρα

Η ECDM Expo SEΕ 2023 έδειξε πώς παίζεται πλέον το παιχνίδι στο εμπόριο και τη διαφήμιση!

Το γεγονός της χρονιάς για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και το Ψηφιακό Μάρκετινγκ στη Νοτιοανατολική...

«Λίγοι οι 300.000 εργάτες γης» φωνάζουν οι αγρότες της Ιεράπετρας

Διά στόματος υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεση να νομιμοποιήσει...

Ανοδικές προβλέπονται οι τάσεις στις τιμές του ελαιολάδου

Εκτιμήσεις και απόψεις ελαιοκομικών οργανώσεων ΑγροΕκφραση: 30-9-2023 Την ανοδική τάση της τιμής του ελαιολάδου και στο...

Κίνδυνος για την παραγωγή Φέτας λόγω Daniel

Η Ελλάδα παράγει περίπου 140.000 τόνους φέτας ετησίως, εξάγοντας γύρω στο 65% της παραγωγής. Τον...

«Πάρτι από τους κερδοσκόπους»: Φόβοι για αδικαιολόγητες ανατιμήσεις και στην Κρήτη με φόντο τον Θεσσαλικό Κάμπο

Μετά τη μεγάλη καταστροφή από την κακοκαιρία “Daniel” εκφράζονται φόβοι για: - ανατιμήσεις μέχρι...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here