email:

info@agrocretanews.gr

Δευτέρα, 31 Αυγούστου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Σύνδεση πρωτογενούς τομέα με τουρισμό

Μια συνεργασία του ΥΠΑΑΤ με το Υπουργείο Τουρισμού για την ανάπτυξη Ορεινών Περιοχών με βάση τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.

Η ανάπτυξη στις ορεινές περιοχές και γενικά η επιχειρηματικότητα και ο αγροτουρισμός ενισχύει τον κοινωνικό ιστό με τη συνέργεια και συνεργασία πολλών μικρών διαφορετικών επιχειρήσεων στους ορεινους όγκους αλλά και γενικότερα στην ύπαιθρο, που όλες μαζί δημιουργούν μια ενότητα, ένα προϊόν και προβάλλουν ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης. Είναι παραδοσιακοί ξενώνες, αγροκτήματα, παραδοσιακές ταβέρνες, μικρά επισκέψιμα οινοποιεία, μικρά επισκέψιμα ελαιουργεία, χώροι μεταποίησης, φούρνοι, τυροκομεία, χώροι πώλησης με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα, τεχνήματα, χώροι τέχνης και πολιτισμού.

Είναι η ήπια εναλλακτική μορφή βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και πολυδραστηριότητας στον αγροτικό χώρο, που έχει ως στόχο:

* Να γνωρίσει ο επισκέπτης τον αγροτικό χώρο, τα πολιτιστικά στοιχεία και τα αυθεντικά χαρακτηριστικά του, τις αγροτικές ασχολίες, τα τοπικά προϊόντα, την παραδοσιακή κουζίνα και την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

* Να φέρει τον επισκέπτη σε επαφή με τη φύση καθώς και με τις δραστηριότητες στην ύπαιθρο, στις οποίες θα μπορεί να συμμετέχει, να ψυχαγωγηθεί και να νοιώσει τη χαρά της περιήγησης, της γνώσης, της πληροφόρησης και της ανακάλυψης.

* Να κινητοποιήσει τις παραγωγικές, πολιτισμικές και αναπτυξιακές δυνάμεις του τόπου, συμβάλλοντας έτσι στην αειφόρο οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του αγροτικού χώρου.

Σχετικά Άρθρα

Σε κατάσταση Red Code Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι 

Την Δευτέρα 31 Αυγούστου , τίθενται σε κατάσταση κινητοποίησης Red Code, οι ακόλουθες περιοχές: Οι...

ΟΣΔΕ 2026: Τεχνικές εκκρεμότητες και πιεστικό χρονοδιάγραμμα για τους παραγωγούς

Σε τροχιά επίλυσης τα βασικά ζητήματα της διαδικασίας, λέει η ΑΑΔΕ Σε αγώνα δρόμου εξελίσσεται...

Στις Βρυξέλλες η αγωνία των κτηνοτρόφων της Λέσβου

Ερώτηση του ΚΚΕ για αποζημιώσεις, στελέχωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Λέσβου και το σχέδιο ανασύστασης...

Νέο μοντέλο για τη διαμόρφωση της νέας ΚΑΠ

Θα διαμορφωθεί μέσω του Budget Simulator, ενός διαδικτυακού προσομοιωτή για τα έτη 2028-2034, ο...

Σταφίδα: Ενα προϊόν, μία ιστορία – Η άνοδος και η πτώση

Για σχεδόν δύο αιώνες η σταφίδα σχετίσθηκε στενά με την Ιστορία, την οικονομία, τις...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ