email:

info@agrocretanews.gr

Παρασκευή, 1 Μαΐου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Ζ. Πολιτοπούλου: “Δεν δέχθηκα πιέσεις”

Τη διαβεβαίωση ότι δεν δέχθηκε καθόλου πιέσεις από τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ελ. Αυγενάκη και ότι “σε καμία περίπτωση” δεν υπήρξε προσέγγιση για να ευνοηθεί η Κρήτη, έδωσε κατά την κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που ερευνά το σύστημα πληρωμής των κοινοτικών αγροτικών ενισχύσεων, η κα Ζωή Πολιτοπούλου, υπάλληλος στη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε επόμενη ερώτηση του κ. Λαζαρίδη, εάν η κα Τυχεροπούλου, “είναι τελικά ο Ρομπέν των Δασών μέσα στον οργανισμό, η οποία κατάφερε να πείσει, ενδεχομένως με στοιχεία -δεν έχουμε δει μέχρι τώρα κάτι- την Ευρωπαία Εισαγγελέα, ή είναι μέρος του προβλήματος”, η κα Πολιτοπούλου είπε ότι “Ρομπέν των Δασών, εγώ θεωρώ τους συναδέλφους, που έχουνε κάνει όλα αυτά τα χρόνια 281.479 διοικητικούς έλεγχους και 356.314 επιτόπιους έλεγχους, είτε κλασικούς, είτε μέσω τηλεπισκόπησης. Είναι όλοι αυτοί οι συνάδελφοι μου, οι κτηνίατροι του οργανισμού και άλλων υπηρεσιών, που πέρυσι, με 45 βαθμούς, φόρεσαν πλαστικές στολές, για να πάνε υπό συνθήκες καύσωνα να ελέγξουν τι γίνεται με την ευλογιά. Όλα τα υπόλοιπα, εφόσον δεν υπάρχουνε στοιχεία, δεν ξέρω… Δεν θα προβώ σε κανένα χαρακτηρισμό, ούτε σχολιασμό”.

Η κα Πολιτοπούλου σημείωσε, επίσης, ότι στα προβλήματα του οργανισμού εντάσσονται η έλλειψη προσωπικού και εργαλείων, όπως το Κτηματολόγιο, για να κάνει καλύτερα τη δουλειά του. Επισήμανε, επίσης ότι το τμήμα Πληροφορικής του ΟΠΕΚΕΠΕ επιδίωκε από το 2017 να ενταχθεί στο g-cloud/κυβερνητικό νέφος. Ακόμη, ότι δεν ισχύουν τα όσα λέγονται για περί μη ελέγχων: “Τη δεκαετία 2015-24 έχουμε δώσει σε όλη την επικράτεια, όχι μόνο σε αγρότες, αλλά και σε άλλα αναπτυξιακά έργα, περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Έχουμε ανακτήσει περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ [. . .] Για να ανακτηθούν τόσα χρήματα μάλλον κάτι έγινε. Έγιναν έλεγχοι, διοικητικοί, επιτόπιοι, μηχανογραφικοί, διασταυρωτικοί.. Το λάθος μας ήταν ότι τα θεωρούσαμε όλα αυτά “μπίζνες ας γιούζουαλ” και δεν διαφημίσαμε όλη αυτή τη δουλειά, τις περιπτώσεις που εστάλησαν στον εισαγγελέα για παρατυπίες και ενδείξεις απάτης, διότι εμείς δεν είμαστε ούτε ανακριτικοί υπάλληλοι, ούτε εισαγγελείς, ούτε έχουμε πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Όταν βλέπαμε κάτι πάντα αποστελλόταν αυτές οι περιπτώσεις στον εισαγγελέα” είπε η κα Πολιτοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr

Σχετικά Άρθρα

Η ΑΑΔΕ ζητά χρήματα από παραγωγούς από το 2023 – Ένσταση μόνο ψηφιακά μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ

Αναστάσης Κατσαβός Ξαφνικά… χρεωμένοι βρέθηκαν αγρότες οι οποίοι ειδοποιήθηκαν από την ΑΑΔΕ ότι έγιναν έλεγχοι...

ΑΑΔΕ: Χωρίς κυρώσεις οι δηλώσεις ΦΠΑ έως 29/5/2026 για αγρότες που μετατάσσονται στο κανονικό καθεστώς

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ η ρύθμιση αυτή ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι έως και...

Το ΑΚΚΕΛ με τεκμηριωμένο υπόμνημα στην Επιτροπή Γεωργίας DG AGRI τάσσεται κατά της μείωσης της νέας ΚΑΠ

Το ΑΚΚΕΛ με τεκμηριωμένο υπόμνημα στην Επιτροπή Γεωργίας DG AGRI τάσσεται κατά της μείωσης...

“Χάσαμε το αρνί από το τραπέζι μας”- Καμπανάκι των κρεοπωλών

Σε δραματικό τόνο περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην τοπική αγορά κρέατος και δη γύρω από...

Κρήτη: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ και έντονες αντιδράσεις

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κρήτη ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνται το τελευταίο...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ