email:

info@agrocretanews.gr

Παρασκευή, 14 Αυγούστου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Σ. Κεδίκογλου: Χρωστάμε να δώσουμε στο ελληνικό μέλι την αξία που του αναλογεί

Τα τεχνολογικά εργαλεία για την προάσπιση του ελληνικού μελιού και την αντιμετώπιση των παράνομων πρακτικών, ανέπτυξε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, στα εγκαίνια της σύγχρονης μονάδας τυποποίησης μελιού της εταιρείας Π. Κάβουρας &ΣΙΑ Ο.Ε., στο ΒΙΟ.ΠΑ Άνω Λιοσίων, παρουσία του Βουλευτή της ΝΔ κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου.

Ο Υφυπουργός μίλησε για το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, την Ατομική Ψηφιακή Μελισσοκομική Ταυτότητα και την ψηφιακή υπηρεσία «e-honey» που αφορά στο ισοζύγιο μελιού, τονίζοντας ότι στόχος του είναι η θωράκιση του κλάδου και η ανάδειξη της αξίας του ελληνικού μελιού. «Οι νοθείες και οι ελληνοποιήσεις πλήττουν το κλάδο», τόνισε και συμπλήρωσε ότι οι συγκεκριμένες πρακτικές αποτελούν τροχοπέδη για την αναγνώρισή του διεθνώς. «Χρωστάμε να δώσουμε στο μέλι την αξία που του αναλογεί», είπε.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάδειξη της αξίας του ελληνικού μελιού. «Για να πετύχουμε την κατοχύρωση του ελληνικού σήματος, κινούμαστε σε δυο άξονες: τον επιστημονικό και τον αγορανομικό. Το επιστημονικό συμβούλιο που συστήσαμε απαρτίζεται από κορυφαίους επιστήμονες του κλάδου όπου ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές που έδωσα: πρωτόκολλο αναλύσεων που να πιστοποιεί ότι είναι ελληνικό το μέλι και την ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων των 7 βασικών ειδών μελιού όπου θα αναγράφονται στην ετικέτα», εξήγησε.

Ο κ. Κεδίκογλου συνεχάρη τον ιδρυτή της εταιρείας και μέλος του Δ/Σ της Διαεπαγγλματικής Εθνικής Επιτροπής Μελιού & Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης κ. Παντελή Κάβουρα ο οποίος με τη σειρά του εξήρε την άριστη συνεργασία τους λέγοντας ότι «τιμά με τις δράσεις του μελισσοκόμους και τυποποιητές».

Σχετικά Άρθρα

ΕΦΚΑ: Τα χρέη «μπλοκάρουν» τη σύνταξη σε ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες

Χωρίς σύνταξη μένουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες λόγω χρεών προς τον ΕΦΚΑ αλλά και του...

Δεκαπενταύγουστος: Ελεγκτικό σαφάρι στις τουριστικές περιοχές – Ποιες επιχειρήσεις μπαίνουν στο στόχαστρο

Εστιατόρια, beach bars, καταλύματα, ενοικιάσεις οχημάτων και βραχυχρόνιες μισθώσεις στο επίκεντρο – Έλεγχοι μέσω...

ΑΚΚΕΛ: Νέα απαίτηση για αιτήσεις και χαρτιά από το ΥΠΑΑΤ, η Κυβέρνηση παίζει παιχνίδια καθυστέρησης με τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) καταγγέλλει ως κοροϊδία, εμπαιγμό και σκόπιμη καθυστέρηση...

ΑΚΚΕΛ: Η Ελλάδα χάνει τους αγρότες της, η εγκατάλειψη του πρωτογενούς τομέα επιταχύνεται

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο για πανηγυρισμούς. Τα ψέματα της...

Κρήτη: Με το σταγονόμετρο μετράνε τα σταφύλια οι παραγωγοί φέτος – Η ποιοτική σταφίδα «πληρώνει» ακριβά το τίμημα του χαλαζιού

Κλειώ Αλεξάκη Μεγάλο πλήγμα για τους αμπελώνες της Κρήτης το χαλάζι και η ασθένεια του...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ