email:

info@agrocretanews.gr

Κυριακή, 4 Οκτωβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

«Πόλεμος» στο ελληνικό γιαούρτι: Χάνει την πρωτιά από το ράφι γνωστή ετικέτα

Οι ανατιμήσεις στα προϊόντα των σούπερ μάρκετα φέρνουν «τα πάνω κάτω» και στην αγορά του ελληνικού γιαουρτού, καθώς οι καταναλωτές κάνουν ό,τι μπορούν για να εξοικονομήσουν χρήματα.

Η ΦΑΓΕ χάνει την πρωτοκαθεδρία της στον χώρο του γιαουρτιού, την ώρα που ο κλάδος πλήττεται συνολικά ως προς τον τζίρο του – σημειώνοντας φέτος απώλειες της τάξης του 6% των πωλήσεών της σε αξία στο εννεάμηνο του 2021.

Πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι η πτωτική εικόνα στο γιαούρτι οφείλεται στο γεγονός ότι δεν αποτελεί τρόφιμο πρώτης ανάγκης με αποτέλεσμα μία σημαντική μερίδα καταναλωτών να έχει περιορίσει την κατανάλωσή του κατά την χρονική περίοδο που διανύουμε.

Τη θέση της ΦΑΓΕ, ωστόσο, σύμφωνα με το capital, έρχεται να καταλάβει το γιαούρτι ιδιωτικής ετικέτας και σε όρους όγκου και αξίας πωλήσεων, όπως προκύπτει από στοιχεία της αγοράς.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία της IRI, leader στην αγορά γιαουρτιού το 2021 τόσο σε όρους αξίας, όσο και σε όρους όγκου πωλήσεων, ήταν η ΦΑΓΕ και μάλιστα με μεγάλη διαφορά έναντι των άλλων παικτών, όπως είναι η ΚΡΙ ΚΡΙ, η VIVARTIA (ΔΕΛΤΑ), η ΟΛΥΜΠΟΣ, η ΔΩΔΩΝΗ, η ΜΕΒΓΑΛ, η Friesland/Campina (γνωστή σε εμάς ως ΝΟΥΝΟΥ), η Danone και η Φάρμα Κουκάκη.

Σχετικά Άρθρα

Πάνω από 485 κλήσεις στην Πυροσβεστική – Εσπευσμένα στο νησί κυβερνητικό κλιμάκιο

Δραματικός είναι ο απολογισμός από το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας στην Κρήτη, με τις...

Αγρότες Οροπεδίου Λασιθίου: Ζητούν άμεσες αποζημιώσεις για τις καταστροφές – Νέα συνάντηση σήμερα

Στο επίκεντρο οι ζημιές σε καλλιέργειες και περιουσίες, τα αντιπλημμυρικά έργα και η διαχείριση...

Τεράστιες καταστροφές στον δήμο Αμαρίου –«Αγώνας δρόμου» για να ανοίξουν οι δρόμοι

Τεράστιες καταστροφές προκάλεσε σε πολλά χωριά του δήμου Αμαρίου η χτεσινή κακοκαιρία με τεράστιους...

Βούλιαξε στις λάσπες η αγροτική παραγωγή στο Οροπέδιο Λασιθίου, χωρίς νερό 2.500 κάτοικοι στον Μυλοπόταμο

Δραματικές ώρες εξακολουθούν να βιώνουν πολλές περιοχές της Κρήτης, καθώς τα ορμητικά νερά αφήνουν...

ΑΚΚΕΛ: Άμεση καταγραφή των καταστροφών στην Κρήτη. Πλήρεις αποζημιώσεις στους πληγέντες

Η Κρήτη δοκιμάζεται από ακραία καιρικά φαινόμενα, με πλημμύρες και τεράστιες καταστροφές σε αγροτικές...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ