email:

[email protected]

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Επικοινωνία

[email protected]

Ο ενιαίος φορέας διαχείρισης ελαιολάδου στην Κρήτη παίρνει σάρκα και οστά

Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε οι εννέα μεγαλύτερες Ενώσεις της Κρήτης και που πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισε και διαδραματίζει η ΕΝΩΣΗ Ιεράπετρας παίρνει ‘σάρκα και οστά’.

Πριν λίγες μέρες το προεδρείο της ΚΡΗΤΩΝ ΕΝΩΣΙΣ πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Σάλλα, αντιπρόεδρο της Παγκρήτιας Τράπεζας, και ενημερώθηκε για τα βήματα που έχουν γίνει από τον φορέα με πρώτο την κατοχύρωση του ΠΓΕ Κρήτης, ένα θέμα που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και φαίνεται να ολοκληρώνεται στις αρχές του Οκτωβρίου, αλλά και για την επιτροπή των ”σοφών” που έχει ορίσει ο φορέας και ασχολούνται με θέματα σχετικά με την διατροφική αξία του ελαιόλαδου και πώς θα μπορούσε να πάρει τον “ισχυρισμό υγείας”, κάτι που θα του προσδώσει τεράστια υπεραξία!

Αναφέρθηκε επίσης στα προγράμματα διαφήμισης και προώθησης του προϊόντος σε αγορές στόχους που έχουν κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ανταπόκριση του κ. Σάλλα ήταν όχι μόνο θετική αλλά και δεσμευτική για την στήριξη και χρηματοδότηση του Φορέα: “Ως Παγκρήτια τράπεζα πιστεύουμε πολύ στον πρωτογενή τομέα της Κρήτης και στις προσπάθειες που γίνονται στην οργάνωση μεγάλων σχημάτων με την δημιουργία αγορών κλίμακας και στόχο την τυποποίηση των αγροτικών προϊόντων και δη το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης” είπε – μεταξύ άλλων – ο κ. Σάλλας, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην όλη προσπάθεια. Ανέφερε μάλιστα ότι θα ασχοληθεί ο ίδιος προσωπικά με το θέμα της χρηματοδότησης του φορέα.

Η συζήτηση κράτησε αρκετή ώρα, καθώς τέθηκαν και άλλα θέματα, όπως η συμβολαιακή γεωργία, ένα εργαλείο που θα μπορούσε να βοηθήσει τους αγρότες της Κρήτης που παράγουν, να έχουν την αναγκαία ρευστότητα όταν πραγματικά την χρειάζονται αλλά και ζητήματα που αφορούν στην αγροτική παραγωγή του νησιού.

Μάλιστα η συνάντηση έκλεισε με μια πρόσκληση, η οποία έγινε άμεσα αποδεκτή. Ο κ. Σάλλας όχι μόνο να παρευρεθεί στα εγκαίνια του τυποποιητηρίου, αλλά και να βάλει, όπως είπε “το πρώτο μπουκάλι στην γραμμή εμφιάλωσης”. “Σίγουρα θα είμαι εκεί”, δεσμεύτηκε ο αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Η προσπάθεια από τις εννέα μεγαλύτερες Ενώσεις του νησιού, σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι θα έχει αίσιο τέλος, γιατί πραγματικά μια τέτοια οργάνωση θα μπορούσε να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο σε ότι αφορά το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Κρήτης. Με στόχο όχι μόνο την τυποποίηση του αλλά και τη δημιουργία ενός ισχυρού brand με τον όρο Κρήτη, το οποίο θα εξάγεται σε μεγάλες αγορές στόχους.

Η ΕΝΩΣΗ Ιεράπετρας προχωρεί και σε νέες πρωτοβουλίες και ενέργειες για επέκταση των δραστηριοτήτων της, βρισκόμενη στο τελευταίο στάδιο εξυγίανσης και χρηματοδότησης.

Για το Δ.Σ. της ΕΑΣ Ιεράπετρας ‘ΕΝΩΣΗ’
Ο Πρόεδρος
Δασκαλάκης Νίκος

Σχετικά Άρθρα

Στα φωτοβολταϊκά, ο πιο… γρήγορος κερδίζει

Με σειρά προτεραιότητας θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων επενδυτών για χορήγηση οριστικής...

Ανησυχούν οι ελαιοπαραγωγοί για το δάκο και παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους

Την κατάσταση στα χέρια τους έχουν πάρει πλέον οι ελαιοπαραγωγοί της Ιεράπετρας, οι οποίοι...

 Σφάζουν τα κοπάδια σε όλη την ΕΕ οι κτηνοτρόφοι

Το κόστος της ενέργειας και των ζωοτροφών αναγκάζουν χιλιάδες κτηνοτρόφους σε όλη της Ευρώπη...

Οργή στην Κρήτη για τη στάση του ΥΠΑΑΤ στο θέμα ένταξης της Σουλτανίνας στις συνδεδεμένες

Την οργή και την αγανάκτηση του αγροτικού κόσμου της Κρήτης εξέφρασε μέσω του politica...

Γλέντζάκης: Αν δεν στηρίξει τον κλάδο μας η Κυβέρνηση πάμε για αφανισμό

Μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο διανύει ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος, αφού οι αυξήσεις σε ενέργεια, καύσιμα...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here