email:

[email protected]

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Επικοινωνία

[email protected]

“London Wine Fair 2023”: Με επιτυχία η προβολή των κρητικών κρασιών

Με θετικό πρόσημο επέστρεψε η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης από την έκθεση “London Wine Fair 2023” που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Πρόκειται για μια έκθεση θεσμό που λειτουργεί με επιτυχία 40 χρόνια και αποτελεί μοναδικό γεγονός στην διεθνή προώθηση μεγάλων ποσοτήτων οίνου σε χονδρεμπόρους, διανομείς, μεγάλους εμπόρους, προμηθευτές και αλυσίδες super market.

“London Wine Fair 2023”:  Με επιτυχία η προβολή των κρητικών κρασιών

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι οι μεγαλύτερες ποσότητες κρασιού από την Αυστραλία και τον Καναδά, διακινούνται μέσω εταιρειών που έχουν έδρα τους κυρίως τη Μεγάλη Βρετανία!

“London Wine Fair 2023”:  Με επιτυχία η προβολή των κρητικών κρασιών

Η Περιφέρεια Κρήτης φιλοξένησε στο  περίπτερό της 13 οινοποιούς από όλη τη Κρήτη καθώς και το δίκτυο οινοποιών “Wines of Crete”  δίνοντας τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας Κρητικά κρασιά τους, σε ένα πολυσυλλεκτικό εμπορικό δίκτυο που διαμορφώνει τάσεις και προωθεί γεωγραφικές περιοχές και σήματα σε όλο τον πλανήτη.

“London Wine Fair 2023”:  Με επιτυχία η προβολή των κρητικών κρασιών

Επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Κρήτης με την συμμετοχή του δικτύου οινοποιών, ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης πρωτογενή τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη, ενώ τα έμπειρα στελέχη της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης  Μαρία Γιαμπαζολιά και Κατερίνα Ξυδάκη στήριξαν τη διαδικασία ενημέρωσης και προβολής των κρητικών κρασιών.  Στον εκθεσιακό χώρο που είχε αναπτύξει η Περιφέρεια Κρήτης λειτούργησε VIP Premium Master Class, για την προβολή των Κρητικών  κρασιών και Wine Bar, για τους εκατοντάδες στοχευμένους επισκέπτες – διανομείς κρασιού, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα Κρητικά κρασιά και να ενημερωθούν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους από το εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά και από τους ίδιους τους οινοποιούς, οι οποίοι είχαν παράλληλα την ευκαιρία να συνάψουν σημαντικές εμπορικές συνεργασίες/συμφωνίες.

“London Wine Fair 2023”:  Με επιτυχία η προβολή των κρητικών κρασιών

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο,  Ιωάννης Τσαούσης συνοδευόμενος από την επικεφαλής του οικονομικού και εμπορικού γραφείου της πρεσβείας Βιβή Καμπούρογλου.  Ο κ. Τσαούσης  είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παραγωγούς – οινοποιούς και ενθουσιάστηκε από την ιδιαίτερη ποιότητα των   Κρητικών κρασιών που δοκίμασε. Μάλιστα συνεχάρη την  Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη για την εξαιρετική διοργάνωση και πρωτοβουλία.

Η κα. Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη δήλωσε σχετικά: «Στόχος της συμμετοχής μας είναι  η ανάδειξη της μοναδικότητας των τοπικών μας ποικιλιών και η εξαιρετική ποιότητα των κρασιών της Κρήτης σε ένα ευρύ εμπορικό δίκτυο, αλλά και σε ένα εξαιρετικά εκπαιδευμένο καταναλωτικό κοινό. Δράττουμε  την ευκαιρία για μια ακόμη φορά, να προωθήσουμε τα Κρητικά κρασιά σε νέες, πολύ ενδιαφέρουσες από άποψη εξαγωγικών δραστηριοτήτων αγορών του εξωτερικού, να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητα τους, να διευρύνουμε την εμπορική  δραστηριότητα των Κρητικών οινικών επιχειρήσεων και παράλληλα να καταστήσουμε την Κρήτη τουριστικό προορισμό και στον τομέα της Οινοποιίας”.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του δικτύου οινοποιών, Νίκος Μηλιαράκης αναφέρθηκε στην επιτυχή διεθνή προβολή των Κρητικών κρασιών στην κορυφαία έκθεση, ευχαριστώντας παράλληλα την Περιφέρεια Κρήτης για την συνεργασία και στήριξή της. Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος δήλωσε: «Η παρουσία μας στην London Wine fair, είναι ακόμα μία προσπάθεια για την προώθηση του Κρητικού Αμπελώνα στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Για τρίτη φορά στην Διεθνή αυτή έκθεση, συνεχώς χτίζουμε έδαφος ώστε οι επαγγελματίες του χώρου να γνωρίσουν το κρητικό κρασί και τους ανθρώπους του. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, που βρίσκεται στο πλευρό των οινοποιών της Κρήτης, ενισχύοντας τις δράσεις μας στο εξωτερικό.»

ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Η ECDM Expo SEΕ 2023 έδειξε πώς παίζεται πλέον το παιχνίδι στο εμπόριο και τη διαφήμιση!

Το γεγονός της χρονιάς για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και το Ψηφιακό Μάρκετινγκ στη Νοτιοανατολική...

«Λίγοι οι 300.000 εργάτες γης» φωνάζουν οι αγρότες της Ιεράπετρας

Διά στόματος υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεση να νομιμοποιήσει...

Ανοδικές προβλέπονται οι τάσεις στις τιμές του ελαιολάδου

Εκτιμήσεις και απόψεις ελαιοκομικών οργανώσεων ΑγροΕκφραση: 30-9-2023 Την ανοδική τάση της τιμής του ελαιολάδου και στο...

Κίνδυνος για την παραγωγή Φέτας λόγω Daniel

Η Ελλάδα παράγει περίπου 140.000 τόνους φέτας ετησίως, εξάγοντας γύρω στο 65% της παραγωγής. Τον...

«Πάρτι από τους κερδοσκόπους»: Φόβοι για αδικαιολόγητες ανατιμήσεις και στην Κρήτη με φόντο τον Θεσσαλικό Κάμπο

Μετά τη μεγάλη καταστροφή από την κακοκαιρία “Daniel” εκφράζονται φόβοι για: - ανατιμήσεις μέχρι...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here