Ο Αγροτικός και Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Κριτσάς (ΑΕΣ) ενημέρωσε μέσω της ιστοσελίδας του (kritsacoop.gr) ότι λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος 2018-2021 ΟΕΦ (Οργάνωσης Ελαιουργικού Φορέα) συνεχίζει τις προσπάθειές του για τη βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου της Κριτσάς μέσω του νέου προγράμματος ΟΕΦ για την περίοδο 2021-2022.
- Αδιαμφισβήτητα η δύναμη του Συνεταιρισμού είναι τα μέλη του, υπογραμμίζεται: «Όλοι εκείνοι οι παραγωγοί από την ευρύτερη περιοχή της Κριτσάς που εδώ και σχεδόν έναν αιώνα λειτουργούν έχοντας ένα μοναδικό στόχο. Να χαρίζουν στον κόσμο ένα εξαιρετικό ελαιόλαδο με πιπεράτη γεύση και πολύ χαμηλή οξύτητα».
- Στο νέο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η πιλοτική εφαρμογή εναλλακτικών τεχνικών για την καταπολέμηση του κυριότερου εχθρού της ελιάς, του δάκου, η εφαρμογή τεχνικών, οι οποίες θα εστιάσουν στη βελτίωση της καρποφορίας των ελαιοδέντρων και στην αύξηση της ελαιοπεριεκτικότητας των καρπών.
Πηγή: anatolh.com