email:

info@agrocretanews.gr

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

11ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου

Για 11η συνεχόμενη χρονιά, η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη διοργανώνουν τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου “Κρήτη/Kriti”, σε συνεργασία με κορυφαίους φορείς του ελαιοκομικού κλάδου. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 21-23 Μαρτίου 2025, ενώ οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ήδη ανοίξει.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης τόνισε ότι ο θεσμός έχει πλέον εδραιωθεί, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του Κρητικού Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιολάδου. Παράλληλα, ανακοίνωσε την προσθήκη μιας νέας κατηγορίας καινοτομίας, που θα επιβραβεύει πρωτοποριακές εφαρμογές στη συσκευασία, την εστίαση και τον ελαιοτουρισμό.

Η Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Ειρήνη Χουδετσανάκη υπογράμμισε ότι στόχος της διοργάνωσης είναι η στήριξη του κρητικού ελαιολάδου ως βασικού πρεσβευτή του Πρωτογενούς Τομέα της Κρήτης, τόσο στην παραγωγή όσο και στις εξαγωγές. Από την πλευρά της, η υπεύθυνη του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου Κρήτης ΑΣΡ Ελευθερία Γερμανάκη τόνισε την αξιοπιστία του διαγωνισμού, που βασίζεται στα αυστηρά διεθνή πρότυπα Mario Solinas.

Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης Μανόλης Καρπαδάκης σημείωσε τη σημασία της ενσωμάτωσης δράσεων προώθησης του ελαιολάδου σε ένα ευρύτερο πλάνο διεθνούς προβολής. Ο Δρ. Γιώργος Καλαντζάκης, από το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, αναφέρθηκε στα ερευνητικά προγράμματα που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου, καθώς και στη συγγραφή ενός οδηγού παραγωγής για το “Κρήτη/Kriti”.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης Γιώργος Ανδρεαδάκης τόνισε τη σημασία της ποιότητας στην παραγωγική διαδικασία, η οποία ενισχύει την ανταγωνιστικότητα στις διεθνείς αγορές.

Πληροφορίες & Συμμετοχή

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί και επιχειρήσεις μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο cretanooc.org/registration.

Για περισσότερες πληροφορίες: Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης

 2813410234

 iro@agrocrete.com (Ηρώ Σταυρακάκη)

agonaskritis.gr

Σχετικά Άρθρα

ΑΚΚΕΛ: Η λειτουργία του Κέντρου Εξωτικών Νοσημάτων απομακρύνεται από τον αρχικό διασυνοριακό σχεδιασμό Interreg

Το Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων στην Ορεστιάδα εγκαινιάστηκε για τρίτη φορά, χωρίς όμως να ακολουθεί...

Από τα χωράφια των Σερρών στην κορυφή του κόσμου: Ο αγρότης που έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής στο Age of Mythology!

Ο Θέμης «TheMista» Μπονίδης καλλιεργεί βαμβάκι και καλαμπόκι στις Σέρρες, αλλά παράλληλα διαπρέπει στο...

Δύο νέα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην Κρήτη – Στην εντατική ηλικιωμένος, πότε αναμένεται αποκλιμάκωση

Δύο νέα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Συνέδριο «Η Επιστήμη του Ελαιολάδου» στο Ηράκλειο

Τρεις ημέρες επιστημονικού διαλόγου, γνώσης και σύνδεσης της έρευνας με την παραγωγή και την...

Κρήτη: Μαζεύουν χοχλιούς αυτή την εποχή, αλλά ο νόμος λέει «όχι» – Πρόστιμα έως και 5000 ευρώ

Με αφορμή το γεγονός ότι αυτή την περίοδο αρκετοί πολίτες στην Κρήτη βγαίνουν στην...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ