email:

info@agrocretanews.gr

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Τον αλιευτικό τουρισμό προωθεί ο Σίμος Κεδίκογλου

Με αντικείμενο το στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης του αλιευτικού τουρισμού αλλά και τον καλύτερο συντονισμό δράσεων μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων και των τοπικών φορέων, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμωνκ. Σίμο Κεδίκογλου και την Υφυπουργό Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου, επιστημονικοί σύμβουλοι και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες των δυο υπουργείων.

Στη συνάντηση αναλύθηκαν οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις για τη δημιουργία σύγχρονου πλαισίου οργάνωσης, λειτουργίας και ελέγχου του αλιευτικού τουρισμού και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται από αυτόν, εξετάστηκε το υφιστάμενο θεσμικό και νομικό πλαίσιο και συζητήθηκαν οι δυνατότητες βελτίωσής του με σκοπό την παροχή νέων και περισσότερων κινήτρων.

Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη προβολής και διαφήμισης του αλιευτικού τουρισμού τόσο εντός της Ελλάδας, όσο και στο εξωτερικό με σκοπό να καταστεί η χώρα μας ένας εξαιρετικός προορισμός για εναλλακτικό τουρισμό. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο ΥφΑΑΤ η στρατηγική επικοινωνίας και προβολής του προγράμματος θα ξεκινήσει πιλοτικά από την Εύβοια με στόχο «η καμπάνια να χρησιμοποιηθεί ως μοντέλο για τον εθνικό σχεδιασμό». Πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί σύντομα σε Ημερίδα που διοργανώνεται στη Χαλκίδα.

«Οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας εξαιτίας της καταστροφής από τις πυρκαγιές του προηγούμενου Αυγούστου, έχουν ανάγκη από ελπίδα», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου και συμπλήρωσε πως από το πρόγραμμα δεν είναι μόνο οι αλιείς που επωφελούνται αλλά και οι επαγγελματίες του τουριστικού και επιχειρηματικού κλάδου (ταξιδιωτικοί πράκτορες, επιχειρήσεις εστίασης κ.α.).

«Πρέπει να ενισχύσουμε αυτή τη δράση. Πρέπει να εξυπηρετήσουμε ένα διπλό στόχο. Από τη μια, πρέπει να προστατεύσουμε τα αλιευτικά αποθέματα και να δώσουμε μια εναλλακτική πηγή εισοδήματος στους αλιείς αλλά και να αποκτήσει ο τουρισμός μας ένα επιπλέον εργαλείο γιατί η Ελλάδα είναι ένας ιδανικός προορισμός για αλιευτικό τουρισμό», σημείωσε ο ΥφΑΑΤ.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η κα. Ζαχαράκη, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία της εκστρατείας ενημέρωσης, στην εκ του σύνεγγυς προσέγγιση με τους επαγγελματίες αλιείς και στην κινητροδότηση, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, που θα πρέπει να δοθεί από την πλευρά της πολιτείας στους ενδιαφερόμενους.

Κοινός τόπος των δύο Υφυπουργών υπήρξε η βούληση για τη μεταξύ τους περαιτέρω συνεργασία  με στόχο την αποτελεσματική προώθηση του αλιευτικού τουρισμού στην χώρα μας και στο εξωτερικό, με δράσεις που θα αποφέρουν θετικά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα όπως είναι η τόνωση του επαγγέλματος του αλιέα και η ανάδειξη εναλλακτικών πηγών εισοδήματος.

Σχετικά Άρθρα

Αγρότες: Τέλος εποχής για το «τσεκ» όπως το ξέραμε: Στο στόχαστρο οι ετεροεπαγγελματίες

Ιωάννης Περουλάκης Για δεκαετίες, το ελληνικό «τσεκ» πληρωνόταν σχεδόν το ίδιο σε όποιον κατείχε αγροτική...

Πώς θα γίνει η σταδιακή μείωση της λιανικής τιμής ρεύματος κατά 30% έως το 2029

Ενα εκτεταμένο πρόγραμμα επενδύσεων σε μέσα αποθήκευσης, δίκτυα και προγράμματα εξοικονόμησης αναμένεται να οδηγήσει σε...

ΑΑΔΕ: Καθορίζονται οι διαδικασίες ελέγχου και επιβολής κυρώσεων για τη διαχείριση των Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης

Με την απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ (Α.1180/8-9-2026) καθορίζονται τα αρμόδια όργανα, η διαδικασία...

263,5 εκατ. ευρώ για τα νέα Σχέδια Βελτίωσης

Μαργαρίτης Σχοινάς: Επενδύουμε στον αγρότη και στο μέλλον της ελληνικής παραγωγής Νέα επενδυτική ανάσα για...

ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για την καταβολή, τον συμψηφισμό και το ακατάσχετο των αγροτικών ενισχύσεων

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει τα εξής για την καταβολή, τον συμψηφισμό και...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ