email:

info@agrocretanews.gr

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Με γεμάτους λογαριασμούς κλείνει ο Ιούνιος – μεγάλη «ανάσα» με μισό δις ευρώ για αγρότες, κτηνοτρόφους

Μετά από μια μακρά περίοδο κατά την οποία οι παραγωγοί περίμεναν να δουν ουσιαστικές πιστώσεις στους λογαριασμούς τους, όλα δείχνουν ότι οι επόμενες ώρες και ημέρες θα φέρουν επιτέλους χαμόγελα στην ελληνική ύπαιθρο.

Οι επίσημοι πίνακες των προγραμματισμένων πληρωμών αποτυπώνουν μια ιδιαίτερα θετική εικόνα, καθώς το συνολικό ύψος των ενισχύσεων που αναμένεται να καταβληθούν προσεγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα πακέτα πληρωμών των τελευταίων μηνών.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι ενισχύσεις για τα Βιολογικά, τα Δασολίβαδα, τα Οικολογικά Σχήματα, η Βασική Ενίσχυση αλλά και οι Συνδεδεμένες Ενισχύσεις, πληρωμές που αφορούν δεκάδες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους σε ολόκληρη τη χώρα.

Η συγκεκριμένη εκταμίευση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων οικονομικών υποχρεώσεων για τις εκμεταλλεύσεις. Τα χρήματα αυτά αναμένεται να κατευθυνθούν άμεσα στην αγορά, καλύπτοντας ανάγκες για καύσιμα, ζωοτροφές, λιπάσματα, γεωργικά εφόδια αλλά και άλλες υποχρεώσεις των παραγωγών.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι ο σχεδιασμός των πληρωμών εξελίσσεται ομαλά, δημιουργώντας την προσδοκία ότι οι περισσότεροι δικαιούχοι θα δουν τα ποσά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς χωρίς σημαντικές καθυστερήσεις.

Αν επιβεβαιωθεί ο προγραμματισμός, πρόκειται για μια πληρωμή που μπορεί να αλλάξει το κλίμα στον πρωτογενή τομέα, προσφέροντας την πολυπόθητη ρευστότητα μετά από μήνες αναμονής. Για χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους, το τέλος του μήνα αναμένεται να συνοδευτεί από μια σημαντική οικονομική ανάσα και, αυτή τη φορά, από αρκετά περισσότερα χαμόγελα.

Σχετικά Άρθρα

Χωρίς εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια το επίδομα συνταξιούχων των 400 ευρώ τον Νοέμβριο

Ποιοι είναι οι 2,2 εκατ. δικαιούχοι – Ποιοι θα λάβουν 150 ευρώ περισσότερα από...

Περιφέρεια Κρήτης: Σχέδια βελτίωσης ενημέρωση

Η Περιφέρεια Κρήτης ανακοινώνει ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε στη δημοσίευση...

Ενημέρωση Περιφέρειας Κρήτης για παράταση έναρξης υποχρέωσης υποβολής δηλώσεων συγκομιδής ελαιοκάρπου

Η Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς ότι, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 220379/26 Υπουργική...

Αυξάνονται οι επισκέπτες που αναζητούν τον εναλλακτικό τουρισμό στο Ρέθυμνο

Σε διαρκή άνοδο βρίσκεται για ακόμα μία χρονιά το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών για...

Τελευταίες μέρες για μεταβιβάσεις-χιλιάδες δικαιώματα στον “αέρα”

Μεταβιβάσεις δικαιωμάτων στον αέρα, ΟΣΔΕ κλειστό και οι πληρωμές πάνε για Δεκέμβριο; Λήγει στις 15...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ