Παρά τις σχετικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ο αγροτικός κόσμος αντικρίζει μόνο τα εμπόδια και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις στο κομβικό αυτό ζήτημα, εκπέμποντας σήμα κινδύνου για την αγροτική παραγωγή.
Σε αδιέξοδο βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης λόγω της έλλειψης εργατών γης, με το πρόβλημα φέτος να είναι ακόμα μεγαλύτερο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Όπως εκτιμάται, οι ελλείψεις σε εργάτες γης στο νησί μας αγγίζουν τους 17.000, με συνέπεια να τίθεται σε κίνδυνο η παραγωγή αρκετών προϊόντων.
Ήδη, οι συνέπειες εξαιτίας της έλλειψης εργατών γης είναι αισθητές στον τρύγο. Από τον επόμενο μήνα θα υπάρξει πρόβλημα στο λιομάζωμα και με τα προβλήματα να συνεχίζονται στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, με τους αγρότες να σκέφτονται ακόμη και το ενδεχόμενο μείωσης της παραγωγής.
Διαβάστε επίσης → Εργάτες γης: 600 αιτήματα στην Αχαΐα – Περισσότερα σε άλλους νομούς
Διαβάστε επίσης → Λείπουν 17.000 εργάτες γης από τα χωράφια της Κρήτης – Σε κίνδυνο θερμοκήπια, κηπευτικά, ελιές, αμπέλια
Παρά τις σχετικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ο αγροτικός κόσμος αντικρίζει μόνο τα εμπόδια και τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις στο κομβικό αυτό ζήτημα, εκπέμποντας σήμα κινδύνου για την αγροτική παραγωγή.
Την ίδια ώρα, δεν φαίνεται… φως στον ορίζοντα ακόμη και στο ζήτημα της έλευσης εργατών από την υπόλοιπη χώρα, μέσω προγράμματος του υπουργείου Εργασίας και στο πλαίσιο σχετικής πρότασης που κατέθεσε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
neakriti.gr