email:

info@agrocretanews.gr

Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Ιδρύεται η Κρητών Ένωση, θα τυποποιεί 7.000 τόνους ελαιόλαδο

Ένα όραμα δεκαετιών για τους συνεταιριστές της Κρήτης παίρνει επιτέλους «σαρκα και οστά». Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης του παγκρήτιου συνεταιριστικού φορέα τυποποίησης και διακίνησης του έξτρα παρθένου Κρητικού ελαιολάδου με τη συγκρότηση της πρώτης προσωρινής εννιαμελούς διοίκησής του.

Όπως ανακοίνωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, Σταύρος Γαβαλάς, μέχρι το τέλος της εβδομάδας που έρχεται η ίδρυση του φορέα θα είναι γεγονός. Με την έμπλεη συμβολισμού επωνυμία«Κρητών Ένωση» και με έδρα μισθωμένα γραφεία στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου, ο φορέας, έστω και με καθυστέρηση αρκετών μηνών, έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση και, σύμφωνα με τον κ. Γαβαλά, θα είναι σε θέση πριν από την έναρξη της φετινής ελαιοκομικής περιόδου να ανακοινώσει τιμές, να αγοράσει, τυποποιήσει και διαθέσει στην αγορά τις πρώτες ποσότητες ελαιολάδου, που, σε πρώτη φάση, εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσουν τους πεντακόσιους τόνους. « Η αλλαγή που όλοι οραματιζόμαστε στην αγορά ελαιολάδου δε μπορεί να έρθει από τη μια μέρα στην άλλη

Το μεγάλο βήμα έγινε, όμως, οι παραγωγοί πρέπει να καταλάβουν ότι χρειάζεται χρόνος για να μπορέσει ο φορέας να σταθεί γερά στα πόδια του, να αναπτυχθεί και να είναι σε θέση να ασκήσει πολιτική στην αγορά του ελαιολάδου, όχι μόνο με την ανακοίνωση τιμών και την τυποποίηση του προϊόντος, αλλά και στον τομέα της καθοδήγησης και οργάνωσης της παραγωγής. Στόχος είναι να έχουμε ένα εξαιρετικής ποιότητας προϊόν και τον παραγωγό να εισπράττει το εισόδημα που πραγματικά του αξίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το business plan του φορέα, σε βάθος πενταετίας θα μπορεί να τυποποιεί και να διαθέτει στην αγορά πέντε έως επτά χιλιάδες τόνους έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Σχετικά Άρθρα

Μετρούσαν πόδια και βάζαν… βόδια-σάλος με ανύπαρκτα μοσχάρια σε νομό της Βόρειας Ελλάδα

Ξεσκεπάζει τα κυκλώματα με τα μοσχάρια ο Αυγενάκης. Άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι......

Μειωμένες κατά 10% οι πωλήσεις φυτοφαρμάκων στην ΕΕ

Η αύξηση των τιμών των φυτοφαρμάκων έφερε την απότομη πτώση στις ποσότητες που πουλήθηκαν το 2022...

Το ΥΠΑΑΤ πρωταγωνιστεί στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

Το ΥΠΑΑΤ πρωταγωνιστεί στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης: Πρόληψη, έργα υποδομής και αποζημιώσεις Κοινή ομιλία...

Ανακαλύψτε τα ανοιχτά αγροκτήματα!

Ανακαλύψτε τα ανοιχτά αγροκτήματα! Με πολλή χαρά ανακοινώνουμε σήμερα ότι τα Open Farm Days 2024 είναι προ...

Σήμα κινδύνου για τα αποθέματα νερού στην Κρήτη

Σήμα κινδύνου για τα αποθέματα νερού στην Κρήτη εκπέμπει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που ξεκινάει...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ