Η περιοδεία του υπουργού στην Κρήτη ξεκίνησε νωρίς το πρωΐ της Τρίτης, καθώς μετά την άφιξή του στο Ηράκλειο βρέθηκε στο κτίριο της Περιφέρειας όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη.
Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη με παραγωγούς και εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων του Ηρακλείου, ενώ το μεσημέρι θα βρεθεί στη Μεσαρά.
Αργότερα το απόγευμα θα μεταβεί στο Ρέθυμνο όπου θα έχει σύσκεψη με παραγωγούς και εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων Ρεθύμνου, ενώ αύριο, Τετάρτη, θα έχει ανάλογες επαφές με παραγωγούς και εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων Χανίων.
Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη, ο κ. Γεωργαντάς θα έχει συναντήσεις και με στελέχη των τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Agrocretanews ο υπουργός ανακοίνωσε πως το ΥπΑΑΤ θα αυξήσει τον προϋπολογισμό για το πρόγραμμα των νέων που θα διαθέσει στην Κρήτη, κατά 28 εκατ. ευρώ. Έτσι θα μπει πιο πολύς κόσμος στο πρόγραμμα νέων.