email:

info@agrocretanews.gr

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Αλλαγή δεδομένων με το Κτηματολόγιο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Αλλάζει ρότα την τελευταία στιγμή σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφορικά με τα αγροτεμάχια που είναι δηλωμένα ως ιδιόκτητα ή μισθωμένα στο ΟΣΔΕ από παραγωγούς, αλλά φαίνονται να είναι εντός περιοχών ανάρτησης ή λειτουργούντος του Κτηματολογίου.

Κάτι τέτοιο, προκύπτει και από απαντήσεις που έδωσαν σύμφωνα με πληροφορίες μας υψηλά ιστάμενα στον Οργανισμό πρόσωπα, σε σχετικά ερωτήματα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ρεθύμνης και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμαρίου. Πρόκειται για μια καλή εξέλιξη για πολλούς αγρότες και κτηνοτρόφους, που θα γλιτώσουν αρκετά χρήματα.

Υπενθυμίζεται πως μόλις στις 2 Δεκεμβρίου ο ΟΠΕΚΕΠΕ είχε εκδώσει εγκύκλιο στην οποία ανέφερε πως θα λάβει στοιχεία υπόψη και από το Κτηματολόγιο, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις.

Η πληρωμή της β’ δόσης αναμένεται στις 21 με 22 Δεκεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Μ. Σχοινάς: «Σημαντική συμφωνία για τη νέα ΚΑΠ 2028–2034 – Διατηρούνται τα βασικά εργαλεία εισοδηματικής στήριξης των αγροτών»

Σημαντική πολιτική συμφωνία για τον νέο κανονισμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2028–2034 επιτεύχθηκε...

Γιάννης Ανδριανός: Υπεγράφη η κοινή απόφαση για τους δικαιούχους των Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ)

Με απόφαση που συνυπογράφουν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Ανδριανός και ο...

Αγώνας δρόμου για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ στην Κρήτη

Σε ένα «παιχνίδι» με τον χρόνο και τις ημερομηνίες έχει καταλήξει το ζήτημα των...

Κρήτη: Γιατί ορισμένες ελιές μαυρίζουν πριν αρχίσει το λιομάζωμα;

Το φθινόπωρο αποτελεί μια από τις σημαντικότερες περιόδους για τους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης. Καθώς...

Παρέμβαση Ανεξάρτητων Βουλευτών της Αριστεράς με πρωτοβουλία Ζεϊμπέκ

Παρέμβαση Ανεξάρτητων Βουλευτών της Αριστεράς με πρωτοβουλία Ζεϊμπέκ: «Δέκα χρόνια μετά τις δεσμεύσεις του...

Πρόσφατα άρθρα

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ