email:

info@agrocretanews.gr

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Εξοντωτική τακτική κατά αγροτών και κτηνοτρόφων για χρέη δανείων

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μίας ”Ερτογάνιας” εξοντωτικής τακτικής κυρίως κατά κτηνοτρόφων και αγροτών που τηρούν οφειλές στην πρώην ΑΤΕ (εκκαθάριση), με την περιβόητη PQH AE να προχωρά αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προειδοποίηση σε έκδοση Δ/Π και άμεσα σε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών αγροτών – κτηνοτρόφων και στραγγαλισμό του πλέον υγιούς τομέα της ελληνικής οικονομίας, του πρωτογενούς τομέα.

Γεγονός είναι ότι όλα αυτά τα δάνεια καλύπτονται με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και παρά το ότι ισχύει από 2018 σχετικός νόμος για την ρύθμισή τους (Ν.4549/2018 άρθ. 103), δεν τον εφάρμοσε και δεν το εφαρμόζει κανένα πιστωτικό ίδρυμα, ούτε καν η Τράπεζα Ελλάδος που προΐσταται της PQH AE.

To στρεβλό είναι ότι η PQH ΔΕΝ ρυθμίζει τις οφειλές αυτές, Ζητά από τους αγρότες και κτηνοτρόφους, και όχι μόνο, να καταβάλλουν εφάπαξ χιλιάδες ευρώ τα οποία δεν υπάρχουν, ΔΕΝ βεβαιώνει τις οφειλές στην εφορία που θα μπορούσε να το κάνει εύκολα και άμεσα (εγγύηση Ελλ. Δημοσίου), αλλά εκτελώντας ξεκάθαρες εντολές καταδικάζει με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών τους ήδη μαστιζόμενους από την ενεργειακή κρίση αγρότες – κτηνοτρόφους με το μέλλον δυσοίωνο εξαιτίας και των αναμενόμενων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η οποία ως γνωστό αποτελεί βασικά πυλώνα απορρόφησης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Όλοι εμείς, αγρότες και μη αγρότες, που παρακολουθούμε την λειτουργία της εκκαθάρισης, γνωρίζοντας τους βασικούς λόγους αυτής της επαχθούς ενέργειας, λαμβάνουμε τουλάχιστον ως λανθασμένη την χρονική περίοδος, και όχι εσκεμμένη, που κάποιος αποφάσισε να προχωρήσει στην εξόντωση επιπλέον επιχειρηματικών κυττάρων της οικονομίας μας.

Είναι περισσότερο αναγκαία από κάθε άλλη φορά, με όλα αυτά που συμβαίνουν στον πλανήτη (πανδημία, ενεργειακή κρίση, πιθανότητα πολεμικής σύγκρουσης),

η θεσμική παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης (κου Γεωργαντά) και του διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος (κου Στουρνάρα) για την προστασία του βασικού πυλώνας αγροτικής οικονομίας που δεν μετριέται με αριθμούς, αλλά με ανθρώπους και οικογένειες που παλεύουν καθημερινά για να ζήσουν αξιοπρεπώς αλλά και για να τραφούμε όλοι οι υπόλοιποι.

Πηγή: facebook/Πόλυς Βασιλειάδης

Σχετικά Άρθρα

Η Κρήτη και τα προϊόντα της στη SIAL Paris 2026

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη Διεθνή Έκθεση SIAL Paris 2026,...

ΚΑΕΚ… Ψηφιακός έλεγχος, αναλογικοί τίτλοι

Ιωάννης Περουλάκης Βρισκόμαστε στις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου και η παράταση για την Ενιαία Αίτηση...

Επιστροφή ενοικίου: Πόσα θα πάρετε τον Νοέμβριο – Οι παγίδες και τα παραδείγματα

Με την επιστροφή ενοικίου έως το τέλος Νοεμβρίου, οι δικαιούχοι ενοικιαστές θα λάβουν μια...

Αγροτικό πετρέλαιο: Πώς θα πάρουν λειτουργεί το mydiesel – Τα 4 βήματα

Η νέα ψηφιακή διαδικασία βασίζεται στην έκδοση ηλεκτρονικού κουπονιού, το οποίο θα χρησιμοποιείται την...

De minimis ζωοτροφών: Προς Νοέμβριο μεταφέρονται οι πληρωμές των 53,7 εκατ. ευρώ – Τα ποσά ανά ζώο

Για τον Νοέμβριο μετατίθεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ