email:

info@agrocretanews.gr

Σάββατο, 7 Νοεμβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Συμμετοχή της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην 24ωρη Πανελλαδική Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία

Συμμετοχή της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην 24ωρη Πανελλαδική Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Τετάρτη 13 Μαϊου 2026

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.) καλεί τους γεωτεχνικούς του Δημοσίου να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 13 Μαΐου. Συμμετέχουμε γιατί η καθημερινότητά μας επιδεινώνεται διαρκώς από τις πολιτικές που ενισχύουν τη φτωχοποίηση, την ακρίβεια και τις κοινωνικές ανισότητες, το κόστος ζωής αυξάνεται, η στέγαση μετατρέπεται σε προνόμιο, ενώ οι μισθοί μας εξανεμίζονται μέσα στις πρώτες μέρες του μήνα.

Απεργούμε απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές που στηρίζουν τους λίγους και ισχυρούς, προσφέροντας επιδόματα και αυξήσεις-ψίχουλα, την ώρα που υποβαθμίζεται συστηματικά ο Δημόσιος Τομέας. Η υποστελέχωση, η έλλειψη χρηματοδότησης και η προώθηση ελαστικών μορφών εργασίας πλήττουν τόσο τους εργαζόμενους όσο και την ποιότητα των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών σε Υγεία, Παιδεία και Κοινωνική Ασφάλιση.

Υπερασπιζόμαστε τη μονιμότητα, τα δημόσια αγαθά και το κοινωνικό κράτος. Λέμε όχι στη στοχοποίηση των γεωτεχνικών-δημοσίων υπαλλήλων και στις αντεργατικές ρυθμίσεις, που υπονομεύουν δικαιώματα και εργασιακή αξιοπρέπεια. Διεκδικούμε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, μαζικές προσλήψεις μόνιμου γεωτεχνικού προσωπικού και ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών.

Η Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. καλεί όλους τους γεωτεχνικούς να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις ΟΣΔΕ: Αιχμές για σκόπιμες καθυστερήσεις – Αντιδράσεις από τα ΚΥΔ της Κρήτης

Έντονη ανησυχία προκαλούν στην κυβέρνηση οι καθυστερήσεις που καταγράφονται στην οριστικοποίηση των δηλώσεων του...

Κραυγή αγωνίας από τους αμπελουργούς της Κρήτης – Μέτρα για τη Σουλτανίνα και ελέγχους στην αγορά ζητά η βουλευτής Ε. Βατσινά

Ε. Βατσινά: «Αντί για ουσιαστικά μέτρα στήριξης, η κυβέρνηση επικαλείται προγράμματα της ΚΑΠ, μελλοντικές...

Πλακιωτάκης: Στο επίκεντρο οι καταστροφές στο Λασίθι και η κλιματική θωράκιση

Την ανάγκη για δίκαιη πράσινη μετάβαση και ενίσχυση της κλιματικής ανθεκτικότητας υπογράμμισε ο Γιάννης...

Φεστιβάλ «Ημέρες Μελιού & Τοπικών Προϊόντων – Χειροτεχνίας – Οικοτεχνίας»

Οι «Ημέρες Μελιού» γλυκαίνουν τον Πειραιά! Με επίκεντρο το μέλι, η καρδιά του Πειραιά γεμίζει...

Ζαχαρόπουλος: Τόσα χρόνια μέσα στα αστικά κέντρα πεινάγαμε, όλη η επαρχία έτρωγε με χρυσά κουτάλια

Αντιδράσεις προκαλούν τα λεγόμενα στελέχους της ΝΔ σε τηλεοπτικό πάνελ. Δείτε το βίντεο στα 4:30...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ