email:

[email protected]

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Επικοινωνία

[email protected]

Προγραμματική σύμβαση για ανακατασκευή της καμένης αποθήκης του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου

Υπεγράφη την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 στο κτήριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας – Δήμου Δυτικής Λέσβου – Συνεταιρισμού Μεσοτόπου για την ανακατασκευή της αποθήκης ζωοτροφών του τελευταίου, που υπέστη το περασμένο Ιούλιο καταστροφική πυρκαγιά.

Την σύμβαση υπέγραψαν από κοινού, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης,  με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο και τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου Βασίλη Ζαγκούλη. Στην υπογραφή της Σύμβασης παραβρέθηκαν επίσης: ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Πανάγος Κουφέλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσοτόπου Γαβρίλος Πιπίνης , ο Αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Αρτέμης Κουρλής, ο Διευθύνων Σύμβουλος Εμμανουήλ Κωνσταντιδέλλης, οι Ειδικοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Μιχ. Ταμβακέλλης, Μιχ. Πολυπαθέλλης, Μιχ. Δήσσος και Γεώργιος Σίμος και ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δημήτρης Ακριώτης.

Ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης υπογράφοντας την Σύμβαση τόνισε σχετικά: «Είμαστε στην ευχάριστη στιγμή να υπογράψουμε τη Σύμβαση με τον διαμεσολαβούντα Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου κ. Βέρρο και τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Ζαγκούλη,. για την ανακατασκευή της Δομής του κτιρίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου που καταστράφηκε στις 13 Ιουλίου. Εξ αρχής είχαμε πει ότι θέλουμε να συμβάλλουμε προς αρωγή του Συνεταιρισμού μετά το καταστροφικό συμβάν. Και έτσι πράξαμε. Η απαιτούμενη χρηματοδότηση της τάξεως των 250.000 ευρώ θα γίνει με πόρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Είναι μία πολύ σημαντική απόφαση για το Συνεταιριστικό Κίνημα. Ευχαριστώ τον Αντιπεριφερειάρχη Πανάγο Κουφέλο, τους υπαλλήλους της Περιφέρειας και όσους συνεργάστηκαν για το αποτέλεσμα».

Την θετική εξέλιξη χαιρέτισε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος τονίζοντας: «Αποδείξαμε πως τα λόγια συμπαράστασής μας και οι δεσμεύσεις μας για την ουσιαστική βοήθεια του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου, δεν ήταν ευχολόγια. Προχωράμε πλέον αποφασιστικά για να αποκαταστήσουμε τη ζημιά και να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία σε έναν πρότυπο Συνεταιρισμό του τόπου μας».

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Ζαγκούλης υπογράμμισε ότι με τη βοήθεια της Περιφέρειας ο Συνεταιρισμός θα επανέλθει σύντομα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κωνσταντιδέλλης, αναφέρθηκε “στις υποσχέσεις που έγιναν πράξεις με θετικό αποτέλεσμα”, καθώς και στις αναπτυξιακές προοπτικές που έχει ο Συνεταιρισμός υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι “Ο Συνεταιρισμός Μεσοτόπου γονάτισε αλλά δεν έπεσε χάρις στη στήριξη που έλαβε. Είναι ζωντανός και εκτός του ότι απασχολεί 20 με 25 άτομα, δίνει εισόδημα σε πολλούς κτηνοτρόφους από την ευρύτερη περιοχή του Μεσοτόπου, στηρίζοντας την οικονομία της Λέσβου. Ευχαριστούμε πολύ τον Περιφερειάρχη και όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό μας.”

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα

Γενική Συνέλευση Συλλόγου Ιεράπετρας

Θέμα: «Γενική Συνέλευση Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας» Καλούμε τα μέλη του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας να...

Τα μεγάλα οφέλη του μελιού στην υγεία

Το μέλι έχει κατηγορηθεί ότι παχαίνει. Μια κουταλιά της σούπας μέλι προσδίδει 60 περίπου...

Δικαστικό μπλόκο στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στον Άρδακτο

Δεκτή έκανε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνης την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο δήμος...

Παράταση για το πρόγραμμα νέων ζητά το ΓΕΩΤΕΕ

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας , με σχετικό έγγραφο προς τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και...

Ο μεγαλύτερος παραγωγός λιπασμάτων διακόπτει την παραγωγή λόγω των τιμών του φυσικού αερίου

Η Azomures, ο μεγαλύτερος παραγωγχημικών λιπασμάτων της Ρουμανίας, δήλωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here