email:

info@agrocretanews.gr

Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Οι εξελίξεις με τους εργάτες γης

Ενημερώνουμε τους αγρότες- εργοδότες ότι η διαδικασίες μετάκλησης και νομιμοποίησης εργατικού προσωπικού για τον πρωτογενή τομέα δεν δύναται ακόμα να διεκπεραιωθούν στο σύνολο τους και στον επιθυμητό βαθμό.

Μοναδική αλλαγή είναι εκκίνηση από το Υπουργείο Εργασίας για την έγκριση συμπληρωματικού αριθμού θέσεων εργασίας ανά Νομό και Περιφέρεια, η οποία ΚΥΑ αναμένεται να εκδοθεί άμεσα.

Παράλληλα, σε όλα τα υπόλοιπα στάδια εξακολουθούν να υφίστανται τα προβλήματα που έχουμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό και πρακτικά καταστούν ανέφικτη η άμεση εφαρμογή των σχετικών διατάξεων.

Επιπλέον, εφιστούμε την προσοχή σε όλους, καθώς επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν αγρότες εισπράττοντας προκαταβολή για να ολοκληρώσουν την διαδικασία μετάκληση ή νομιμοποίησης σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Τέλος, τονίζουμε για άλλη μια φορά, ότι ο χρόνος που έχει χαθεί για αυτό το θέμα δεν μπορεί να αναπληρωθεί και οι αρνητικές επιπτώσεις είναι πλέον δεδομένες, ξεκινώντας από το γεγονός ότι το σύνολο των καλλιεργειών θα μετατοπιστεί σε πολύ όψιμη παραγωγή και συγκομιδή.

Για όλα τα παραπάνω, αποκλειστική ευθύνη έχουν οι χειρισμοί της κυβέρνησης, καθώς ακόμα και σήμερα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος, αλλιώς θα ενεργούσαν διαφορετικά.

              Ο  Πρόεδρος​​​                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

 Γαϊτάνης Ιωάννης​​​                                          Βιαννιτάκης Μιχαήλ

Σχετικά Άρθρα

Άργος: Ένταση στη λαϊκή αγορά κατά την επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου (βίντεο)

Ένταση επικράτησε σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026, στη λαϊκή αγορά του Άργους, κατά τη...

«Η Επιστήμη του Ελαιολάδου»: Άνοιξε η επίσημη ιστοσελίδα του διεθνούς συνεδρίου στο Ηράκλειο

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να ενημερωθούν για τους στόχους και τις θεματικές ενότητες του...

Ακίνητα: Πρόστιμα έως 1.000 ευρώ για λάθη ή παραλείψεις στις δηλώσεις χρήσης

Αν η δήλωση δεν υποβληθεί μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ στον...

Στους δρόμους οι αγροτοκτηνοτρόφοι των Χανίων: «Οι δεσμεύσεις έμειναν στα λόγια» – Βράζουν για κόστος, δασικούς χάρτες και δακοκτονία

Με συμβολικό αποκλεισμό της ΔΟΥ Χανίων αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτυρήθηκαν για τα οξυμένα προβλήματα...

ΑΑΔΕ: Ενημέρωση για ενδικοφανείς προσφυγές για Παρεμβάσεις Αγροτικής Ανάπτυξης ετών 2024-2025

Οι ενδικοφανείς προσφυγές δικαιούχων των Παρεμβάσεων Π3 -70-1.5: Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων Π3-70-2.1: Ενισχύσεις...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ