email:

info@agrocretanews.gr

Σάββατο, 2 Μαΐου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Ζωοτροφές με το δελτίο αλλά ο Υπουργός δεν βλέπει επισιτιστικό πρόβλημα

Το πρόβλημα με την επάρκεια των τροφών για τα ζώα το έχουμε επισημάνει από μέρες αφού πολλοί κτηνοτρόφοι αδυνατούν να βρουν προϊόν να ταίσουν τα ζώα τους ειδικά στην Κρήτη. Το ΥΠΑΑΤ όμως έχει αντίθετη άποψη με το Γ. Γεωργαντά να λέει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Η ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ

Γιώργος Γεωργαντάς: Κανένας επισιτιστικός κίνδυνος για την Ελλάδα- Υπάρχουν εναλλακτικές αγορές

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στην επισιτιστική επάρκεια της χώρας σε σιτηρά, καθώς υπάρχουν εναλλακτικές αγορές από Ευρώπη και Αμερική, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε συνέντευξη που έδωσε τους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.

Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς έχει ήδη συναντήσει εκπροσώπους του Συνδέσμου Εισαγωγέων Δημητριακών και εκπροσώπους της Αλευροβιομηχανίας οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι υπάρχουν εναλλακτικές αγορές από χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ. Σημείωσε δε ότι τα τελευταία 25 χρόνια δεν έχει γίνει εισαγωγή μαλακού σιταριού από τις ΗΠΑ! Και τόνισε ότι όπου χρειασθεί το ΥπΑΑΤ ήδη βοηθά και θα βοηθήσει για να γίνει με απρόσκοπτο τρόπο η εισαγωγή των ποσοτήτων που έχει ανάγκη η χώρα.

Όπως είπε ο ΥπΑΑΤ από τους 900.000 τόνους μαλακού σιταριού που χρειάζεται η χώρα, οι 250.000 τόνοι, δηλαδή το 30%, εισάγοντο από τη Ρωσία και την Ουκρανία, ενώ αν προστεθεί και η Μολδαβία το ποσοστό αυτό φτάνει στο 35%. Η Ελλάδα σε μαλακό σιτάρι παράγει μόνο το 10% των αναγκών της, ενώ σε σκληρό έχει επάρκεια παραγωγής και δεν κάνει εισαγωγές.

Ο κ. Γεωργαντάς υπενθύμισε ότι στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για την μείωση του κόστους παραγωγής και υπογράμμισε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να στηριχθεί ο αγρότης που παράγει.

Σχετικά Άρθρα

Επίδομα 300 ευρώ: Νέα μόνιμη ενίσχυση για συνταξιούχους – Ποιοι το δικαιούνται, τα εισοδηματικά όρια και πότε πληρώνεται

Επεκτείνεται το ετήσιο επίδομα των 300 ευρώ για συνταξιούχους και ευάλωτες ομάδες, με αυξημένα...

Market Pass: Οι δικαιούχοι, τα ποσά και τα εισοδηματικά κριτήρια

Σε μια περίοδο που το κόστος ζωής παραμένει αυξημένο και οι ανάγκες των νοικοκυριών...

Εκκρεμούν οι αποζημιώσεις των πυρόπληκτων δήμου Αγίου Βασιλείου

Να διευθετηθούν τα ζητήματα για τα οποία δεν ευθύνονται οι δικαιούχοι ζητά από το...

Το πραγματικό σοκ στις τιμές των τροφίμων έρχεται…

Ιωάννης Περουλάκης Στο τέλος Απριλίου του 2026 και η εικόνα του ελληνικού πληθωρισμού έχει αλλάξει δραματικά μέσα σε δύο...

Επικαιροποίηση Οδηγού HACCP για τα Σφαγεία Οπληφόρων

Ενίσχυση μέτρων βιοασφάλειας και απολύμανσης Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο της συνεχούς...

Πρόσφατα άρθρα

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ