email:

info@agrocretanews.gr

Τετάρτη, 29 Ιουλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Στη γιορτή Φέτας ο Γεωργαντάς με τους κτηνοτρόφους στην πείνα

Κατά τη διάρκεια της Πανελλήνιας Γιορτής «Φέτα και Γαστρονομία» θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ημερίδες και σεμινάρια, ενώ θα υπάρχει πλούσιο γαστρονομικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα όλες τις μέρες, από σήμερα Παρασκευή έως και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου. Μαζι και οι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ που ονειροβατουν.

Γ. Γεωργαντάς: Η ενίσχυση στους κτηνοτρόφους θα συνδεθεί με τον αριθμό ζώων και την πραγματική παραγωγή

Ξεπερνά, τελικά τα 90 εκατ. ευρώ το ποσό που θα δοθεί ως ενίσχυση στους κτηνοτρόφους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στο κόστος παραγωγής, που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς σε ομιλία του στο «Ελασσόνα Forum- Φέτα και Γαστρονομία»και σε επαφές που είχε με εκπροσώπους κτηνοτροφικών συλλόγων «ο βασικός άξονας της στήριξης αυτής είναι η δηλωμένη και στοιχειοθετημένη παραγωγή προϊόντος, δηλαδή γάλακτος και κρέατος, σηματοδοτώντας, οριοθετώντας και τιμώντας τη δουλειά και τον καθημερινό αγώνα των πραγματικών παραγωγών».

Με βάση αυτό το σκεπτικό θα κατανεμηθούν 60 εκατ. στην αιγοπροβατοτροφία,  ενώ ανάλογα σημαντικές θα είναι οι ενισχύσεις στη βοοτροφία, στην πτηνοτροφία (κρεατοπαραγωγό και αυγοπαραγωγό) και στη χοιροτροφία.

Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας που έχει λάβει η κυβέρνηση από την αρχή του έτους.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αύξηση της τιμής στις ζωοτροφές ο κ. Γεωργαντάς υπενθύμισε ότι ήδη έχουν δοθεί 50 εκατ. ευρώ ως ενίσχυση με βάση το 2% του τζίρου και προέτρεψε τους κτηνοτρόφους να στραφούν στην ιδιοπαραγωγή, ιδιαίτερα τώρα που για την επόμενη περίοδο εντάσσονται στις συνδεδεμένες καλαμπόκι και μαλακό σιτάρι.Πρόσθεσε ότι εξετάζεται να δοθούν κίνητρα προκειμένου να ενισχυθεί η ιδιοπαραγωγή ζωοτροφών και τόνισε για το νέο έτος θα υπάρξει στήριξη αρκετών εκατομμυρίων ευρώ  επί πλέον στους παραγωγούς, μέσω των συνδεδεμένων ενισχύσεων.

Σε ό,τι αφορά στη Φέτα, ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε ότι το συγκεκριμένο προϊόν στη συνείδηση των καταναλωτών ταυτίζεται με την Ελλάδα και τόνισε ότι οι προοπτικές της στις διεθνείς αγορές είναι ανοδικές. Μέλημα της πολιτείας, όπως είπε, είναι η διασφάλιση του όγκου παραγωγής στο γάλα ώστε να μη υπάρξουν προβλήματα στην παραγωγή της φέτας και αναφέρθηκε στη, εμβληματική και ουσιαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σε βάρος της Δανίας για τη Φέτα.

Σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Γιάννη Γκουρουμπίνο και μέλη κτηνοτροφικών συνεταιρισμών στο δημαρχείο της Ελασσόνας, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι η ενίσχυση των κτηνοτρόφων θα γίνει με γρήγορο και δίκαιο τρόπο και ότι θα υπάρχει άμεση σύνδεση του αριθμού των ζώων με την παραγωγή γάλακτος και κρέατος. «Στεκόμαστε δίπλα σε εκείνους που ιδρώνουν στο κοπάδι για να παράγουν γάλα και κρέας, είμαστε στο πλευρό των πραγματικών παραγωγών, γιατί πιστεύουμε στη δουλειά τους και στην προσφορά τους στην εθνική οικονομία», τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.

Σχετικά Άρθρα

Στήριξη των Αγροτών με Κρατικές Ενισχύσεις De Minimis ύψους 24,6 εκατ. ευρώ – Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης...

Μαργαρίτης Σχοινάς: «Χωρίς νέους ανθρώπους, δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον για την ευρωπαϊκή αλιεία και υδατοκαλλιέργεια»

Στο ζήτημα της ανανέωσης των γενεών στην αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια εστίασε ο Υπουργός...

Χανιά:  “Μετέφεραν” την μαδάρα της Ασή Γωνιάς σε άλλη κοινότητα

Περίπου 6 χιλιάδες στρέμματα της ορεινής έκτασης της Ασή Γωνιάς έχουν χαρακτηριστεί δασικά και...

Παρέμβαση Ζεϊμπέκ-Τζούφη-Ηλιόπουλου στη Βουλή μετά τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις και τις εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες

*Ζητούν να μάθουν αν έχει υπογραφεί η ΚΥΑ που καθορίζει το πλαίσιο εφαρμογής της...

«Δυναμική καμπάνια υπαίθριας προβολής στις πύλες εισόδου της Ανατολικής Κρήτης για την “Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026″»

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής 2026 και της υποστήριξης της τιμητικής διάκρισης «Κρήτη...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ