email:

info@agrocretanews.gr

Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Πλαίσιο για άσκηση ερασιτεχνικής αλιείας εξήγγειλε ο Αυγενάκης

Σύσκεψη ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη με το Δ.Σ της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Αλιέων Γρι- Γρι

Αυγενάκης: Για εμάς οι αλιείς είναι αναπόσπαστο τμήμα του πρωτογενούς τομέα

Σύσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Αλιέων Γρι- Γρι είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο.

Ο υπουργός επανέλαβε την απόφασή του για επαναφορά του Μητρώου Αλιέων. Όπως είπε: «Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τους επαγγελματίες αλιείς», και ανακοίνωσε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα τεθεί και το πλαίσιο για την άσκηση ερασιτεχνικής αλιείας.

Τόνισε επίσης, ότι γίνεται δεκτό  το αίτημά τους να συμπεριληφθεί και η αλιεία στο νέο Κανονισμό του ΕΛΓΑ. «Για εμάς οι αλιείς είναι αναπόσπαστο τμήμα του πρωτογενούς τομέα», είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2024 θα διοργανωθεί το πρώτο Συνέδριο για την αλιεία στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι πτυχές του κλάδου.

Τέλος, ο ΥπΑΑΤ ενημέρωσε τους αλιείς για τη σημαντική επιτυχία της χώρας μας που αφορά στη δημιουργία Κέντρου Αναφοράς  της ΕΕ –ένα από τα μόλις 4 της ΕΕ-για την ευζωία των υδρόβιων ζώων, με έδρα την Κρήτη που θα λειτουργεί με τη μορφή της κοινοπραξίας, υπό το Πανεπιστήμιο Κρήτης, με την συμμετοχή επιπλέον του Κέντρου Βιολογίας της Ακαδημίας Επιστημών της Τσεχίας και του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης και θα είναι το πρώτο εξειδικευμένο για θέματα υδρόβιων ζώων. Τα εγκαίνια του Κέντρου θα γίνουν τον Ιανουάριο. Μέσα από τη λειτουργία του θα εντοπίζονται τα προβλήματα, οι ιδιαιτερότητες και οι εξελίξεις στο χώρο της αλιείας και θα αποτελέσει ένα μόνιμο εργαλείο ενίσχυσης του κλάδου στη χώρα μας.

Σχετικά Άρθρα

«Σαρωτικό χτύπημα» στον πρωτογενή τομέα – Τεράστιες απώλειες σε ζώα , καλλιέργειες και αγροτικές υποδομές

Η κακοκαιρία γονάτισε τον πρωτογενή τομέα – Νεκρά ζώα και ανυπολόγιστες καταστροφές Αγωνία για το...

Αγρότες: Η ΑΙ δείχνει πότε είναι η ώρα της συγκομιδής

Συστήματα τεχνητής νοημοσύνης επιχειρούν να προβλέψουν πότε και σε ποιες ποσότητες θα είναι διαθέσιμη...

Πληρωμή προκαταβολής επιδοτήσεων 2026 για τις 30/11

Σε μια σημαντική τεχνική συνάντηση προέκυψε η σημερινή στην Λάρισα στο κτίριο του ΓΕΩΤΕΕ...

Οροπέδιο Λασιθίου: Βούλιαξαν 18.000 στρέμματα καλλιεργειών – «Τόσο νερό δεν έχει πέσει εδώ και 50 χρόνια»

Σε απόγνωση οι παραγωγοί στο Οροπέδιο Λασιθίου μετά τα περισσότερα από 420 χιλιοστά βροχής...

Μέτρα για τους αλιείς ζητούν βουλευτές του ΚΚΕ

Μέτρα για τους αλιείς ζητούν με παρέμβασή τους στη βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ