email:

info@agrocretanews.gr

Πέμπτη, 30 Απριλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Οι πραγματικοί αγρότες θα λάβουν περισσότερα χρήματα, λέει ο Πρωθυπουργός

Έντονη είναι η κριτική που ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο θέμα της αντιμετώπισης των αγροτών και κτηνοτρόφων από πλευράς κυβέρνησης. «Εξαλείφουμε το περιττό βάρος και τη διαφθορά από το σύστημα, οι πραγματικοί αγρότες θα λάβουν περισσότερα χρήματα», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Με φόντο τις κινητοποιήσεις των αγροτών από τη βρετανική πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των αγροτικών επιδοτήσεων, ξεκαθαρίζοντας ότι όποιος παραγωγός δικαιούται επιδότηση θα λάβει το ποσό που δικαιούται.

«Επειδή εξαλείφουμε το περιττό βάρος και τη διαφθορά από το σύστημα, οι πραγματικοί αγρότες θα λάβουν περισσότερα χρήματα, καθώς το συνολικό ποσό παραμένει το ίδιο. Αυτό είναι ένα παράδειγμα μεταρρύθμισης που μπορεί να είναι επώδυνη βραχυπρόθεσμα, αλλά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα είναι το σωστό», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Λονδίνο.

Οι δρόμοι πρέπει να είναι ανοιχτοί, αυτό είναι το χρέος μας προς την πολιτεία ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατανοώντας όπως είπε την ανάγκη για διαμαρτυρία.Unmute

Remaining Time -0:00Fullscreen

«Δεν υπάρχει περίπτωση να εμποδιστεί η ελεύθερη κυκλοφορία, η διέλευση να ταλαιπωρηθούν οι πολλοί, επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν κινητοποιήσεις. Η αστυνομικά πρέπει να κάνει την δουλειά της και θα την κάνει, οι δρόμοι πρέπει να είναι ανοικτοί. Ανήκουν σε κάθε φορολογούμενο που πληρώνει μηνά – μηνά φόρους», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Για εμπαιγμό των αγροτών μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης και τόνισε την στήριξη του ΠΑΣΟΚ στον αγώνα τους.

«Καταστρέφεται ο πρωτογενής τομέας της χώρας, έχει μειωθεί η παραγωγή κόκκινου κρέατος 30%, έχει αυξηθεί το κόστος παραγωγής 40% , χρωστάει η κυβέρνηση στον πρωτογενή τομέα 3,4 δις Και τους λέγανε Χατζηδάκης και Τσίαρας ότι θα πάρετε τα χρήματα σας, το 70% των ενισχύσεων, πήραν το 40 οριζοντίως και έχουν πάρει 15-20», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN.
 
Θα εξαντληθεί  κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για την στήριξη των αγροτών επισημαίνουν τα κυβερνητικά στελέχη.
 
«Ο Δεκέμβρης θα είναι ο μήνας των μεγάλων πληρωμών, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να είμαστε εντάξει με τα χρονοδιαγράμματα και με το νέο σύστημα, η χώρα δεν θα χαθεί ούτε 1 ευρώ και με το νέο σύστημα που έχει σφραγίδα Βρυξελλών θα γίνει εσωτερικά ανακατανομή  υπέρ των εντιμότερων δηλώσεων», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Από τα Μάλγαρα ο Σωκράτης Φάμελλος επέκρινε την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει τους αγρότες σαν εχθρούς.
 
«Έχουμε τον αυταρχισμό και την ωμή βία κατά αγροτών, ζητάμε απελευθέρωση συλληφθέντων …. οι κινητοποιήσεις να είναι ειρηνικές και η κυβέρνηση να δώσει απατήσεις», δήλωσε ο κ. Φάμελλος.
 
«Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι με την καταστολή και τα ΜΑΤ θα βάλει εμπόδιο στον μαζικό ξεσηκωμό στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές, είναι βαθιά γελασμένη», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας ΑριστεράςΑλέξης Χαρίτσης, δήλωσε: «Έχουμε την κυβέρνηση η οποία στέλνει τα ΜΑΤ και με δακρυγόνα προσπαθεί να διαλύσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Επαναλαμβάνω, εξαπάτηση και ντροπή».

«Καλούμε την Ελληνική Αστυνομία να κάνει ότι έκαναν Γάλλοι και Ιταλοί αστυνομικοί. Μην χτυπάτε τους αγρότες, δεν είναι εχθροί των Ελλήνων», τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Επιτέλους η ανίκανη κυβέρνηση να δώσει τις νόμιμες κοινοτικές επιδοτήσεις στους αγρότες», ανέφερε ο Δημήτρης Νατσιός πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ.

«Η κυβέρνηση είναι για άλλη μία φορά υπόλογη και εκτεθειμένη για την ακραία αστυνομική βία», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης ΕλευθερίαςΖωή Κωνσταντοπούλου, η οποία κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση και καλεί τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Βουλή να απαντήσει για την αστυνομική βία κατά των αγροτών.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

https://www.ertnews.gr/

Σχετικά Άρθρα

Μαργαρίτης Σχοινάς : «Νέα  εθνική εκκίνηση για τον πρωτογενή τομέα – από τις πληρωμές στην προοπτική»

Μήνυμα αλλαγής κατεύθυνσης, ενίσχυσης της αξιοπιστίας και οικοδόμησης ενός νέου εθνικού συμβολαίου για τη...

Νέο μπάχαλο με το αγροτικό πετρέλαιο – Πανάκριβο και χωρίς επιστροφή ΕΦΚ για τους περισσότερους

Αναστάσης Κατσαβός Άλυτο παραμένει το πρόβλημα με την επιστροφή ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο, με...

ΥΠΑΑΤ: Προϋπόθεση για τη  διακίνηση ώριμων τυριών στη Λέσβο η αυστηρή τήρηση των μέτρων βιοασφάλειας

Οι όροι που θέτει ο «Οδηγός βιοασφάλειας», όπως εγκρίθηκε από το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου...

Μύθοι & αλήθειες για τη λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5

Χρήστος Ι. Π. Κολοβός ck-energy.blogspot.com www.youtube.com/@DrChristosJ.P.Kolovos Ανεξάρτητος Ενεργειακός Σύμβουλος Δρ Μηχανικός Μεταλλείων - Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ τ. Διευθυντής Μεταλλευτικών...

Στη σκηνή της ECDMExpo οι παγκόσμιοι ηγέτες της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η ECDM Expo Southeastern Europe επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση στον κλάδο, ανακοινώνοντας την πρώτη ομάδα...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ