email:

info@agrocretanews.gr

Κυριακή, 2 Αυγούστου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Mε ρομποτικά γιλέκα θα δουλεύουν οι αγρότες στα χωράφια (βίντεο)

Τα συγκεκριμένα γιλέκα τα κατασκευάζει η Hyundai και χρησιμοποιούνται ήδη από τους βιομηχανικούς εργάτες.

Η Hyundai Motor Company ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Κορεατική Υπηρεσία Ανάπτυξης Αγροτικής Οικονομίας (RDA) με σκοπό να εκσυγχρονίσουν τις γεωργικές εργασίες μέσω της χρήσης του ρομποτικού γιλέκου X-ble Shoulder.

Οι εταιρείες στοχεύουν στη χρήση του ρομποτικού γιλέκου, που έχει κατασκευαστεί από το Robotics LAB της Hyundai Motor, σε αγροτικές εγκαταστάσεις σε όλη την Κορέα. Από την πρώτη κυκλοφορία του X-ble Shoulder, τον Νοέμβριο του 2024, η Hyundai Motor έχει προχωρήσει την εφαρμογή του σε πολλούς κλάδους, όπως στη μεταποίηση, στις κατασκευές, στα ναυπηγεία και τώρα στη γεωργία.

Η Hyundai Motor υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την RDA στο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης στη πόλη Uiwang της Ν. Κορέας. Αυτή η στρατηγική συνεργασία στοχεύει στη βελτίωση της υγείας και της ασφάλειας των αγροτών καθώς και στην ενίσχυση της αποδοτικότητας στις αγροτικές εργασίες. Tο X-ble Shoulder θα μειώσει αισθητά το φορτίο στους ώμους των αγροτών και θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου αγροτικού περιβάλλοντος.

Αγρότες Ρομποτικά Γιλέκα

Το Robotics LAB της Hyundai πραγματοποίησε δύο σειρές δοκιμών σε συνεργασία με την RDA μέσα στο 2025, με σκοπό την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του X-ble Shoulder σε αγροτικό περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας αισθητήρες ηλεκτρομυογραφίας (EMG), οι δοκιμές μέτρησαν τις μεταβολές στη δραστηριότητα του δελτοειδούς μυ κατά τη διάρκεια απαιτητικών εργασιών για τους ώμους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το X-ble Shoulder μείωσε τη μυϊκή καταπόνηση των ώμων κατά περίπου 22%, επιβεβαιώνοντας την ικανότητά του να μειώνει το φορτίο στις αρθρώσεις των ώμων των αγροτών. Η Hyundai σκοπεύει να επιβεβαιώσει την πρακτική χρήση του X-ble Shoulder υπό πραγματικές γεωργικές συνθήκες, να μοιραστεί τα ευρήματα και να αναπτυχθούν βελτιστοποιημένες λύσεις προσαρμοσμένες στη γεωργία, ενισχύοντας έτσι την ευρύτερη χρήση του.

Δείτε το σχετικό εταιρικό βίντεο με τη χρήση του ρομποτικού γιλέκου σε διάφορα επαγγέλματα:

https://www.ieidiseis.gr/

Σχετικά Άρθρα

ΥΠΕΘΟ – ΥΠΑΑΤ – ΑΑΔΕ: H Ευρωπαϊκή Επιτροπή επαναφέρει τη διαπίστευση του Οργανισμού Πληρωμών της ΑΑΔΕ

Στην επαναφορά της διαπίστευσης του ελληνικού Οργανισμού Πληρωμών, ο οποίος λειτουργεί πλέον ως Γενική...

Κτηνοτρόφοι Ηρακλείου: Η γη της Κρήτης ανήκει στους Κρητικούς-ΔΣ και Γενική Συνέλευση

Ανακοίνωση από την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Σήμερα 1/08/26 κάναμε συμβούλιο το Δ.Σ του κτηνοτροφικου...

Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας των κρητικών επιχειρήσεων

Το τοπίο των διεθνών αγορών συνιστά ένα «εμπόλεμο» περιβάλλον, ταχύτατα μεταβαλλόμενο, με πολλές απρόβλεπτες...

Παράδοση φαγητού και ειδών πρώτης ανάγκης σε πυρόπληκτους και πυροσβέστες από τον Δήμο Μυλοποτάμου

Περισσότερες από 1.200 μερίδες ζεστού φαγητού, καθώς και εκατοντάδες είδη πρώτης ανάγκης συγκέντρωση μέσα σε...

Μ. Σχοινάς στην Άνδρο για τον Ι. Παλαιοκρασσά:«Τον θυμόμαστε ως παράδειγμα δημόσιου άνδρα που υπηρέτησε με ήθος και ευθύνη»

Τη σπουδαία πολιτική και ευρωπαϊκή παρακαταθήκη του Ιωάννη Παλαιοκρασσά, ανέδειξε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ