email:

info@agrocretanews.gr

Σάββατο, 7 Νοεμβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Ένταση στη Λέσβο για τον αφθώδη πυρετό: Εισβολή κτηνοτρόφων σε συμβούλιο

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Λέσβο, με επίκεντρο το κτίριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπου πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση κτηνοτρόφων για τις επιπτώσεις από την εξάπλωση του αφθώδους πυρετού.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, οι συγκεντρωμένοι εισήλθαν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίαζε με αντικείμενο την αντιμετώπιση της ζωονόσου. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, του αγροτικού κόσμου και συνδικαλιστικών φορέων.

Η κατάσταση οξύνθηκε όταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Καββαδάς, συνδέθηκε μέσω διαδικτύου προκειμένου να ενημερώσει για τα μέτρα που έχει λάβει το Υπουργείο. Οι έντονες αντιδράσεις των παρευρισκομένων είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικτυακή του παρέμβαση.

Η κλιμάκωση των διαμαρτυριών οδήγησε, σύμφωνα με τις εξελίξεις, στην παραίτηση της αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Αναστασίας Αντωνέλλη, καθώς και του διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, Στράτου Τσομπανέλλη.

Τελικά, αποφασίστηκε η αναστολή των ελέγχων και των θανατώσεων ζώων έως τις 6 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να επισκεφθεί τη Λέσβο ο υφυπουργός.

iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις ΟΣΔΕ: Αιχμές για σκόπιμες καθυστερήσεις – Αντιδράσεις από τα ΚΥΔ της Κρήτης

Έντονη ανησυχία προκαλούν στην κυβέρνηση οι καθυστερήσεις που καταγράφονται στην οριστικοποίηση των δηλώσεων του...

Κραυγή αγωνίας από τους αμπελουργούς της Κρήτης – Μέτρα για τη Σουλτανίνα και ελέγχους στην αγορά ζητά η βουλευτής Ε. Βατσινά

Ε. Βατσινά: «Αντί για ουσιαστικά μέτρα στήριξης, η κυβέρνηση επικαλείται προγράμματα της ΚΑΠ, μελλοντικές...

Πλακιωτάκης: Στο επίκεντρο οι καταστροφές στο Λασίθι και η κλιματική θωράκιση

Την ανάγκη για δίκαιη πράσινη μετάβαση και ενίσχυση της κλιματικής ανθεκτικότητας υπογράμμισε ο Γιάννης...

Φεστιβάλ «Ημέρες Μελιού & Τοπικών Προϊόντων – Χειροτεχνίας – Οικοτεχνίας»

Οι «Ημέρες Μελιού» γλυκαίνουν τον Πειραιά! Με επίκεντρο το μέλι, η καρδιά του Πειραιά γεμίζει...

Ζαχαρόπουλος: Τόσα χρόνια μέσα στα αστικά κέντρα πεινάγαμε, όλη η επαρχία έτρωγε με χρυσά κουτάλια

Αντιδράσεις προκαλούν τα λεγόμενα στελέχους της ΝΔ σε τηλεοπτικό πάνελ. Δείτε το βίντεο στα 4:30...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ