email:

info@agrocretanews.gr

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Σεΐχης σαρώνει ελαιώνες σε Κρήτη και Πελοπόννησο

Συμφωνα με το protothema.gr κάπου στην Ερμιονίδα Αργολίδας σε έναν ελαιώνα με 60.000 ρίζες οι εργάτες μαζεύουν καθημερινά τις ελιές αυτή την περίοδο χωρίς να γνωρίζουν ότι το αφεντικό τους είναι πλέον ένας βαθύπλουτος σεΐχης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το ίδιο συμβαίνει και σε μια μονάδα τυποποίησης ελαιολάδου στον Νομό Ηλείας, όπου θα συσκευάζεται το λάδι του σεΐχη, ο οποίος μετά το real estate και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας εισέρχεται τρόπον τινά και στην αγροκαλλιέργεια. 
Πιθανότατα οι εργαζόμενοί του στις συγκεκριμένες δουλειές να μην τον δουν ποτέ, αφού ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης τόσο του ελαιώνα όσο και της μονάδας τυποποίησης είναι ένας μυστικοπαθής γαλαζοαίματος που δεν αρέσκεται καθόλου στη δημοσιότητα.

Κάτι μάλλον αναμενόμενο για τον Ταχνούν μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναϊάν, γόνο μιας από τις έξι οικογένειες που διαφεντεύουν τα Εμιράτα, μια και, εκτός από βαθύπλουτος επιχειρηματίας, είναι και επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Πάμπλουτος, ισχυρός και με κοφτερό μυαλό ο σεΐχης δραστηριοποιείται εδώ και δύο χρόνια στην Ελλάδα, αγοράζοντας ακίνητα, ξενοδοχεία και τώρα ελαιώνες.

Οι ελαιώνες του σεΐχη και τα ακίνητα-φιλέτα στην Ερμιονίδα 

Αν κάποιος θέλει να τον χαρακτηρίσει, ο όρος «αινιγματική προσωπικότητα» ταιριάζει γάντι σε αυτόν το μυστικοπαθή γαλαζοαίματο που εσχάτως εισήλθε και στην αγροκαλλιέργεια, με αγορές ελαιώνων στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και την Κρήτη με άγνωστο προς το παρόν τίμημα.

Η Ερμιόνη με τον ελαιώνα που έχει 60.000 ρίζες και η μονάδα τυποποίησης στον Νομό Ηλείας είναι μόνο η αρχή αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν κι άλλες αγορές στον συγκεκριμένο χώρο παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου.

Στην ιδιοκτησία του βαθύπλουτου Αραβα έχει περιέλθει και το παλιό ξενοδοχείο «Eρμιόνη Κλαμπ» στο Πόρτο Χέλι που βρίσκεται μέσα σε μια έκταση 220 στρεμμάτων και πρόκειται να αναβαθμιστεί σε ξενοδοχείο έξι αστέρων
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο protothema.gr

Σχετικά Άρθρα

Μ. Σχοινάς από τη Βουλή: Η μεταρρύθμιση στις αγροτικές ενισχύσεις θα προχωρήσει μέχρι τέλους

·        Για τη νέα ΚΑΠ: «Η Ελλάδα βγαίνει νικήτρια» ·        Έξι εγκληματικές οργανώσεις εξαρθρώθηκαν για...

Κρήτη: Στον «αέρα» αποζημιώσεις και επιδοτήσεις – Αγρότες και κτηνοτρόφοι αντιμέτωποι με οικονομικό αδιέξοδο μετά την καταστροφή (vid)

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που παρουσιάστηκαν κατά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων, οι απώλειες...

Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ: «Ηλικιωμένοι ξενυχτούν στα αυτοκίνητα για να πάρουν σειρά»!

Σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί πολλοί κτηνοτρόφοι της Κρήτης, καθώς τα προβλήματα με...

Αγρότες: Εως 22 ευρώ το στρέμμα – Ποιοι δικαιούνται την ενίσχυση

Έως και 22 ευρώ το στρέμμα μπορεί να εξασφαλίσει ένας αγρότης που συμμετέχει στο...

Ισχυρό ενδιαφέρον για τη νέα δράση εκσυγχρονισμού αλιευτικών σκαφών – 339 αιτήσεις από αλιείς για 20 εκατ. ευρώ

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον κατέγραψε η νέα δράση εκσυγχρονισμού των αλιευτικών σκαφών του Προγράμματος «Αλιεία,...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ