email:

info@agrocretanews.gr

Παρασκευή, 24 Απριλίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια του νέου καταστήματος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στα εγκαίνια του νέου καταστήματος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου.

Το κατάστημα, το οποίο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού, αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην πολυετή πορεία του καθώς από το 1937 στηρίζει την τοπική παραγωγή και αναδεικνύει τα προϊόντα της Ρεθύμνου με το σύνθημα «όλη η νοστιμιά του τόπου μας».

Δεν είναι τυχαίο που ο Συνεταιρισμός  συμμετείχε στα Βραβεία Σπεσιαλίστ όπου βραβεύτηκε  με πλατινένιο βραβείο στην Γραβιέρα Ωρίμανσης, στο γιδοτύρι καθώς και στη γαλομυζήθρα, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Γιάννης Γλετζάκης κατά την διάρκεια των εγκαινίων. 

Η τελετή ξεκίνησε με Αγιασμό που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος και κληρικοί της τοπικής εκκλησίας ενώ ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου του Δ.Σ. του Α.Σ. Ρεθύμνου κ. Γιάννη Γλετζάκη.  

Παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Ρεθύμνου Μανώλης Χνάρης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, ο Δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τζεδάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βαγγέλης Τσουδερός και Μιχάλης Σαρρής, οι Αντιδήμαρχοι Ρεθύμνου Δημήτρης Λελεδάκης και Γιώργος Σκορδίλης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ρεθύμνου Νίκος Αγριμάκης, ο Γραμ. ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ρεθύμνου Θοδωρής Δουλουμπέκης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, συνεταιριστές και πλήθος κόσμου. 

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον νέο χώρο και να δοκιμάσουν εκλεκτά γαλακτοκομικά προϊόντα, παρασκευασμένα αποκλειστικά από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ρεθύμνης.

Το νέο κατάστημα φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους καταναλωτές που αναζητούν ποιότητα, γεύση και αυθεντικότητα, στηρίζοντας παράλληλα τον κόπο των ντόπιων παραγωγών, όπως είπε ο Γιάννης Γλετζάκης, του οποίου η ομιλία έχει ως ακολούθως: 

Εκ μέρους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου, σας καλωσορίζω θερμά στα εγκαίνια του νέου μας πρατηρίου, εδώ, στις εγκαταστάσεις μας στα Τρία Μοναστήρια.

Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στον πρωτογενή τομέα σήμερα είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για όλους εμάς. Με το νέο αυτό πρατήριο, κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς την προβολή και ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων, που αποτελούν θησαυρό του τόπου μας. Στα ράφια του, θα συναντήσει κανείς κυρίως τα εξαιρετικής ποιότητας τυροκομικά μας προϊόντα όπου έχω τη χαρά να ανακοινώσω ότι ο Συνεταιρισμός  συμμετείχε στα  ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΠΕΣΙΑΛΙΣΤ 2025 όπου βραβεύτηκε  με ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στην Γραβιέρα Ωρίμανσης, στο ΓΙΔΟΤΥΡΙ καθώς και στη ΓΑΛΟΜΥΖΗΘΡΑ,  

Επίσης θα βρείτε

 Το κρητικό ελαιόλαδο,  παξιμάδια, μέλι, βότανα και άλλους κωδικούς που αναδεικνύουν τον πλούτο και την αυθεντικότητα της κρητικής παραγωγής.

Η πορεία μας μέχρι εδώ δεν ήταν εύκολη. Χρειάστηκε σκληρή δουλειά, επιμονή και στήριξη. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλες τις κρατικές και αυτοδιοικητικές αρχές για τη βοήθεια και την συμβολή τους, και κυρίως τους πελάτες, παραγωγούς εργαζόμενους και τα μέλη μας, που με πίστη και καθημερινό αγώνα στήριξαν την Ένωση ώστε να σταθεί στα πόδια της και να φτάσει σήμερα να εγκαινιάζει αυτόν τον χώρο.

Η Ένωσή μας έχει ως βασικό σκοπό να στηρίζει την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή του Ρεθύμνου. Να προσφέρει στα μέλη μας εφόδια και υπηρεσίες, να βοηθά στη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ποιότητας, να δίνει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί. Παράλληλα, φροντίζουμε να καλλιεργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές, προβάλλοντας με υπευθυνότητα τα προϊόντα μας.

Επενδύουμε διαρκώς στην ενημέρωση των παραγωγών, στη βελτίωση των εγκαταστάσεων μας και στην εκπαίδευση των εργαζομένων μας, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο έτσι θα έχουμε ένα μέλλον βιώσιμο και ανταγωνιστικό.

Το νέο πρατήριο, λοιπόν, δεν είναι απλώς ένας χώρος πώλησης. Είναι ένας χώρος συνάντησης του παραγωγού με τον καταναλωτή, μια γέφυρα που συνδέει τον μόχθο των ανθρώπων της υπαίθρου με τον καθημερινό μας διατροφικό πολιτισμό.

Με αυτές τις σκέψεις, σας καλωσορίζω ξανά και σας ευχαριστώ που τιμάτε με την παρουσία σας αυτήν τη σημαντική στιγμή για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου”.

rethemnosnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Λάουρα Κοβέσι: «Η Κρήτη δεν είναι περισσότερο διεφθαρμένη από άλλες περιοχές της Ελλάδας ή της Ευρώπης»

Στο Θέμα Κρήτης 103.1 και στη Μαρία Σπυριδάκη μίλησε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκή Εισαγγελίας,...

Αναδρομικά συντάξεων: Μαζικές πληρωμές σε δικαιούχους του Δημοσίου το επόμενο διάστημα

Σε τροχιά καταβολής μπαίνουν μέσα στους επόμενους μήνες τα αναδρομικά για χιλιάδες συνταξιούχους του...

Το ΑΚΚΕΛ προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη και στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο για δίκαιες και ρεαλιστικές αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) ενημερώνει τους κτηνοτρόφους ότι ολοκληρώθηκε η επίσημη...

Στην αντεπίθεση ο Λαζαρίδης: «Η σκευωρία που πήγαν να μου στήσουν, θα πέσει στο κενό»

Σε έντονο τόνο τοποθετήθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης, λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του από...

Εργάτες γης: Έως 30 Ιουνίου παρατείνεται η διαδικασία μετάκλησης

Κατατέθηκε η τροπολογία για τους εργάτες γης – Τι περιλαμβάνει Έως 30 Ιουνίου 2026 παρατείνεται...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ