email:

info@agrocretanews.gr

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Μεγαλώνει η ανησυχία για τον λαγοκέφαλο – Αναζητείται χώρος απόρριψής του μετά τον θάνατο σκύλου

Μεγαλώνει η ανησυχία γύρω από την μαζική εμφάνιση των λαγοκέφαλων στις ακτές της Κρήτης, παρά και την προσπάθεια που γίνεται τόσο από επαγγελματίες όσο και από ερασιτέχνες ψαράδες για την αλίευση του τοξικού είδους, καθώς η γρήγορη αναπαραγωγή του και εξάπλωση του δυσκολεύουν στον περιορισμό του.

Την ίδια ώρα ένα νέο περιστατικό, δημιουργεί νέα ερωτήματα. Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη η κ. Νίκη Μανωλάκη, ιδιοκτήτρια σκύλου περιέγραψε την μοιραία κατανάλωση νεκρών μωρόν λαγοκέφαλων από το κατοικίδιο της, κάτι που συνέβη στη στεριά!

Σύμφωνα με καταγεγραμένα περιστατικά πρόκειται για το έκτο ή έβδομο συμβάν, που αφορά σκύλο να καταναλώνει λαγοκέγαλο που είχε ξεβραστεί στην ακτή. Για το ζήτημα μίλησε στη ραδιοφωνική συχνότητα του Ράδιο Κρήτη και ο κτηνίατρος Νίκος Σουρανάκης ο οποίος τόνισε, πως το θέμα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν και οι αρμόδιοι να εστιάσουν στην τοξικότητα του ψαριού.

Ακόμα αποκάλυψε πως η Περιφέρεια αναζητάει χώρο στον οποίο θα μεταφέρονται τα νεκρά ψάρια καθώς η απόρριψη τους σε κάποιο κάδο απορριμμάτων, παραμένει επικίνδυνη. Επιπλέον είπε, πως η ραγδαία εξάπλωση του, οφείλετε στο γεγονός ότι έγινε η διάνοιξη της διώρυγας του Σουέζ, επιτρέποντας την μεταφορά 1.000 ειδών ψαριού από τον Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ και η υπεραλίευση των ικανών ψαριών, του επιτρέπουν την επέκταση του.

Για το κρίσιμο θέμα μίλησε και ο πρόεδρος των αλιέων του Ηρακλείου, Γιάννης Ανδρουλάκης ο οποίος δήλωσε πως οι ψαράδες θα πρέπει μόλις πιάνουν τον λαγοκέφαλο να σκίζουν την κοιλιακή του χώρα, πρωτού το ρίξουν στη θάλασσα. Με αυτό το τρόπο το ψάρι βυθίζεται και καταναλώνεται από άλλα θαλάσσια είδη, αποτρέποντας το από το να φτάσει στη στεριά.

ekriti.gr

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Καββαδάς στη Βουλή: Αποζημιώσεις 7,73 εκατ. ευρώ για για 46.124 θανατωθέντα ζώα στη Λέσβο

 Την καταβολή 7.726.101 ευρώ σε 143 κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στη Λέσβο για 46.124 θανατωθέντα ζώα,...

Γιάννης Ανδριανός: «Να εξάγουμε καλύτερα, με μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία για τον παραγωγό και την ελληνική οικονομία»

Στη σημασία της ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα...

Ξεκινάει αύριο ο τέταρτος δολωματικός ψεκασμός για τη δακοπροστασία στην Π.Ε. Ρεθύμνου

Στο πλαίσιο του προγράμματος δακοκτονίας για το έτος 2026, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου τονίζει...

Πήλιο: Εμπόδια στις δηλώσεις ΟΣΔΕ εν μέσω συγκομιδής – Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι αγρότες

Σοβαρά προβλήματα στην ολοκλήρωση των δηλώσεων ΟΣΔΕ αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Πηλίου, ενώ η...

Advanced Telecoms Summit 2026: Δείτε την ατζέντα και τους ομιλητές τής διοργάνωσης

Η ταχεία ανάπτυξη των data centers, η αυξανόμενη ζήτηση για συνδεσιμότητα και υπολογιστική ισχύ, οι...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ