email:

info@agrocretanews.gr

Τετάρτη, 11 Μαρτίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Υποχρεωτική η υποβολή στοιχείων για τις ανανεώσεις αδειών αλιείας

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώθηκε, προς τους επαγγελματίες αλιείς, ότι «οι άδειες αλιείας των επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών, ανανεώνονται εφόσον κατά τη διετή περίοδο ισχύος τους και μέχρι την έναρξη του τριμήνου ανανεώσεων (Οκτώβριος έως Δεκέμβριο κάθε έτους), οι αλιείς έχουν ανταποκριθεί στην υποχρέωσή τους για υποβολή στοιχείων της δραστηριότητάς τους.

Η υποχρέωση υποβολής μηνιαίας δήλωσης παραγωγής, γίνεται μόνο μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής ΟΣΠΑ από τους ίδιους τους αλιείς, με τη χρήση κωδικού που χορηγείται από την υπηρεσία μας. Η υποβολή γίνεται μέχρι την 12η του μήνα που έπεται του μήνα αναφοράς. Θα πρέπει δηλαδή πχ η μηνιαία δήλωση παραγωγής Ιουλίου να υποβληθεί μέχρι τις 12 Αυγούστου κ.ο.κ., ακόμη κι αν η παραγωγή είναι μηδενική (ΧΩΡΙΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τα σκάφη ολικού μήκους από 10 και άνω ισχύει η τήρηση ηλεκτρονικής καταγραφής και υποβολής δεδομένων αλιευτικών δραστηριοτήτων (ERS) σε κάθε αλιευτικό ταξίδι.

Μετά από έλεγχο που έκανε η υπηρεσία μας διαπιστώθηκε ότι ένας μεγάλος αριθμός πλοιοκτητών σκαφών με αλιευτική άδεια που λήγει το τέλος του 2025, είτε δεν τηρεί την υποχρέωση, είτε την τηρεί με παραλήψεις και πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

Σας ενημερώνουμε ότι για τις ανανεώσεις 2025 για να γίνει η ανανέωση της αδείας αλιείας του σκάφους πρέπει μέχρι 15-09-2025 το αργότερο να έχει καταχωρηθεί η παραγωγή κάθε μήνα από τον Ιανουάριο 2024 έως και τον Αύγουστο του 2025.

Παρακαλούνται οι αλιείς, για την αποφυγή ταλαιπωρίας για την τήρηση των υποχρεώσεων τους.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αλιείς, μπορούν να επικοινωνούν με την υπηρεσία μας, στα τηλ.: 2821346506 και 2821346507 και στο alieia.cha@crete.gov.gr».

haniotika-nea.gr

Σχετικά Άρθρα

ΟΕΦ: Ερώτηση Αυγενάκη στη βουλή για καθυστερήσεις

Καθυστερήσεις στους ελέγχους και στην εκκαθάριση των δαπανών των Προγραμμάτων Οργανώσεων Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ)...

Συνεχίζονται έως το Σάββατο οι αιτήσεις για τις έκτακτες προσλήψεις ενίσχυσης του κτηνιατρικού μηχανισμού

Συνεχίζονται έως το Σάββατο 14 Μαρτίου οι αιτήσεις για τις έκτακτες προσλήψεις ενίσχυσης του...

Μέχρι την Παρασκευή οι ανανεώσεις εγγραφής στο ΜΕΝΟ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπενθυμίζει ότι την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2026 λήγει η προθεσμία...

Χειροπέδες σε κτηνοτρόφο για παραβίαση των μέτρων για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στη Θεσσαλονίκη

Συνόδευσε κοπάδι περίπου τετρακοσίων αιγοπροβάτων σε υπαίθριο σημείο Συνελήφθη χθες σε περιοχή του Λαγκαδά, στη...

Ανησυχία για την αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας στην Κρήτη

Εξετάζουν εναλλακτικές λύσεις από τους παραγωγούς Δύο δόσεις δολωματικών ψεκασμών για κάθε περιφερειακή ενότητα, το...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ