email:

info@agrocretanews.gr

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2026

Επικοινωνία

info@agrocretanews.gr

Κρούσμα ελονοσίας στους μετανάστες της Αγυιάς στα Χανιά

Με ελονοσία νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων ένας από τους μετανάστες που έχουν φτάσει τις τελευταίες ημέρες στο εκθεσιακό κέντρο της Αγυιάς στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, πρόκειται για έναν νεαρό Σουδανό που έφτασε με λέμβο τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα και ενώ παρέμενε στην Αγυιά, σήκωσε υψηλό πυρετό και χρειάστηκε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κρούσμα δεν εμπνέει ανησυχία για τη μετάδοσή του σε άλλους ανθρώπους, καθώς για να καταστεί αυτό εφικτό πρέπει να τσιμπηθεί από ένα συγκεκριμένο τύπο κουνουπιού που μεταδίδει τη νόσο. «Οι συνθήκες αυτές δεν μπορούν να υπάρξουν στην περιοχή μας, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε για τους υπόλοιπους αλλοδαπούς, ούτε για όσους φροντίζουν για τη φύλαξη και την υγιεινή τους», αναφέρει στο ΕΡΤnews ειδικός.

Ο νεαρός νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση, ενώ θα πρέπει να αναρρώσει εντελώς προτού πάρει εξιτήριο, λόγω της αδυναμίας που του έχει προκαλέσει η αρρώστια. Παράλληλα, συχνά είναι τα περιστατικά μεταναστών και προσφύγων που μεταφέρονται για νοσηλεία στο Νοσοκομείο, λόγω του κρύου και των κακουχιών που έχουν βιώσει.

creta24.gr, rethnea.gr

Σχετικά Άρθρα

Σκάνε οι ρώγες στα αμπέλια, μεγάλες οι ζημιές – Το 15% του Κρητικού αμπελώνα δεν έχει τρυγηθεί!

Στην αρχή ήταν ο καύσωνας, μετά ήρθαν οι βροχές και το χαλάζι! Οι αμπελουργοί...

«Νήζα – Ο όρκος και το άγραφο δίκαιο των βοσκών του Ψηλορείτη»

Ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με τίτλο «Νήζα – Ο όρκος και το άγραφο δίκαιο των...

Νέο πρόγραμμα 53 εκατ. ευρώ για αγρότες και κτηνοτρόφους – Δωρεάν γεωργικές συμβουλές χωρίς καμία επιβάρυνση

Δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες θα μπορούν να λαμβάνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι μέσω νέου προγράμματος ύψους...

Οι καύσωνες «καίνε» την ευρωπαϊκή πατάτα και πιέζουν τους αγρότες

Από την υπερπαραγωγή και την κατάρρευση των τιμών, στην απειλή ελλείψεων και ανατιμήσεων περνά...

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 21 έως 25 Σεπτεμβρίου

Κατά την περίοδο 21 έως 25 Σεπτεμβρίου, θα καταβληθούν συνολικά 1.392.004.633,40 ευρώ σε 2.712.497...

Πρόσφατα άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ